Porkkana - hyvä vai paha?

Yleistä keskustelua vähähiilihydraattisesta elämäntavasta

Valvoja: MahaTar

Sapfo
Viestit: 20
Liittynyt: 17 Tammi 2008 13:00

Porkkana - hyv? vai paha?

ViestiKirjoittaja Sapfo » 23 Tammi 2008 12:42

Itsell? tulee naposteltua porkkanaa dipill? v?lipalaksi usein. Katselin juuri ett? siin?h?n on hiillareitakin :roll:

Sy?k? ket??n hiilaritietoinen porkkanaa vai onko se v?ltett?vien listalla?
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wY1bnaC/]
Kuva

Avatar
Varpu
Viestit: 3113
Liittynyt: 18 Elo 2006 6:22
Paikkakunta: Saksa
Viesti:

ViestiKirjoittaja Varpu » 23 Tammi 2008 12:58

Porkkanan GI on suhteellisen korkea, ja kypsennetyn porkkanan GI on korkeampi, se siis nostaa verensokeria enemm?n. Mutta porkkanan hiilarim??r? on suhteellisen alhainen, joten sen aiheuttama glykeeminen kuorma ei ole paha.

Itse sy?n porkkanoita yhden kaksi p?iv?ss?, useimmiten raakana. Mutta en olekaan tiukan linjan tyyppi, koska mulla ei ole teveydellist? syyt? semmoiseen. Eli sy?n kasviksia, marjoja ja hedelmi? (banaania vain treenin yhteydess?) ihan surutta, hiilareita laskematta. Sen sijaan viljatuotteet ovat kortilla, niit? sy?n v?h?n, valikoiden, enk? p?ivitt?in. Jotain pizzaa, sipsej?, pullia, viinereit?, limuja, kakkuja jne. en sy? koskaan. Ei siksi, ett? olisin kielt?nyt ne itselt?ni,vaan siksi, etteiv?t ne en?? maistu.

Mutta jos haluat valita tiukan linjan v?h?hiilarisen, helppo muistis??nt? on, ettet sy? mit??n mik? on kasvanut maan alla.

Noin muistinvaraisesti: porkkanassa on hiilareita 5 g/100 g ja perunassa 17 g/100g (asian voi tarkistaa Finelist?, linkki on tossa foorumin vasemmalla laidalla).

PORKKANAN PUOLUSTUSPUHE:
"Porkkana on hyv?ksi maksan ja ruoansulatuselimist?n terveydelle. Se sis?lt?? kalsiumia, magnesiumia, kaliumia, fosforia, K-vitamiinia ja varsinkin beetakaroteenia. "

Sapfo
Viestit: 20
Liittynyt: 17 Tammi 2008 13:00

ViestiKirjoittaja Sapfo » 23 Tammi 2008 13:02

Kiitos Varpu nopeasta vastauksesta!

Itsekin sy?n raakana porkkanat. Koitan keksi? jotain hyv??, kivaa dipattavaa porkkanan tilalle/vierelle :? Olisiko sinulla vinkkej
[url=http://www.TickerFactory.com/weight-loss/wY1bnaC/]

Kuva

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 23 Tammi 2008 13:31

Vaikken ole Varpu, niin oman kokemuksen perusteella esim. pienet kukkakaalikukinnot, kurkku, varsiselleri, l?hes mitk? tahansa vihannekset k?yv?t dippaamiseen.

Mulla yksi porkkanasta valmistettu herkkulis?ke on minttuporkkanat, resepti oli muistaakseni LIN-juhlaruokakirjassa. Sen verran ohjetta yksinkertaistan arkik?ytt??n, ett? keit?n porkkanapaloja, kaadan vedet pois, lis??n v?h?n voita ja heti per??n kuivattua minttua. J?sses, mutta on hyv??. Ja muutkin ovat sit? kehuneet.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

ViestiKirjoittaja Omega » 23 Tammi 2008 14:59

Sapfo kirjoitti:Itsekin sy?n raakana porkkanat. Koitan keksi? jotain hyv??, kivaa dipattavaa porkkanan tilalle/vierelle :? Olisiko sinulla vinkkej??


Itse dippailen usein kasviksia, lempparidippikastikkeeni on Creme bonjour-valkosipuli. Se sellainen py?re? purkki, jossa on vihre? kansi. Tai sitten sy?n porkkanoita sinihomejuuston kanssa. Nami!

Muita kivoja dipattavia raakoja kasviksia: kukkakaali, paprika, kurkku, kes?kurpitsa,...

karviainen
Viestit: 30
Liittynyt: 05 Joulu 2007 15:09
Paikkakunta: Tre

ViestiKirjoittaja karviainen » 23 Tammi 2008 15:08

enp? ole kauheasti porkkanaa v?ltellyt, mutta en siit? ole p??ruokiakaan tehnyt. yleens? laittelen yhden porkkanan esim muiden juuresten sekaan ruokiin, tai raastesalaatteihin. aina on siis jotain muutakin mukana.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron