.

Yleistä keskustelua vähähiilihydraattisesta elämäntavasta

Valvoja: MahaTar

katti
Viestit: 64
Liittynyt: 18 Loka 2011 14:07

ViestiKirjoittaja katti » 08 Marras 2011 10:18

::
Viimeksi muokannut katti 27 Tammi 2012 10:50, yhteensä muokattu 1 kertaa.

katti
Viestit: 64
Liittynyt: 18 Loka 2011 14:07

ViestiKirjoittaja katti » 11 Marras 2011 10:51

::
Viimeksi muokannut katti 27 Tammi 2012 10:51, yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3232
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 12 Marras 2011 3:17

Voisitko kertoa mik? kirja on kyseess

katti
Viestit: 64
Liittynyt: 18 Loka 2011 14:07

ViestiKirjoittaja katti » 12 Marras 2011 15:19

::
Viimeksi muokannut katti 27 Tammi 2012 10:52, yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 15 Marras 2011 7:17

K?yt?n vallan voita sek? muita rasvoja ja harvemmin ?ljy?.
Kookosrasvaa/-?ljy? sy?n joskus, kun makeann?lk? on pahimmoillaan. Siin? paistettua ruokaa en kykene sy?m??n.
Paistamiseen k?yt?n lis?ksi laardia eli sianitraa.
?ljyt ovat v?hemmist?n?. Tiraus salaattiin kastikeeksi, muuten k?yt?n majoneesia tai kermaviili?, maustamatonta jogurttia salaatinkastina.
En erottele rasvaisia kohtia lihasta, sy?n rasvaisia kaloja oikein mielell?ni. Paitsi, ett? kassilohi ei oikein maistu hyv?lle, vaatii j?rkytt?v?sti maustetta. Iloitsen aina, kun l?yd?n hyvin rasvoittuneen lihanpalan, ei tarvitse silavaa tai voita sulloa uunissa muhimisen ajaksi lihan sis??n.
Sy?n kananmunia, mutta olen jo himpunverran kyll?stynyt munaruokiin. T?ytyy taas mietti? uudelleen, mit? maaruunsa sulloisi.
Kermakastikkeet ovat bravuurini.

MUTTA EN MIN? N?IT? EDELL?MAINITTUJA L?TR?? RUOKIIN TAI SY? M??R?TT?MI? M??RI?! Tee- tai ruokalusikka on oiva annosteluv?line. Rasvansy?nti ei ole lisinyt, hiilarien m?tt?minen on minimoitunut. Samoin juopottelu. Olen l?hes absolutisti hiilarien ja viinaksien suhteen nykyisin. Konjamenttia, eritoten tietty? brandy?, otan harvakseltaan kylmin? iltoina l??kkeeksi. Tai sitten herkullista mallasviski?. :mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

katti
Viestit: 64
Liittynyt: 18 Loka 2011 14:07

ViestiKirjoittaja katti » 15 Marras 2011 12:01

::
Viimeksi muokannut katti 27 Tammi 2012 10:54, yhteensä muokattu 1 kertaa.

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 17 Marras 2011 10:44

Olen k?ytt?nyt t?t? proseduuria (maitorasvat, laardi, ?ljyt tipoittain) jo ennen lis?ravinteita, ja jo silloin veriarvot alkoivat kummallisesti korjaantumaan.

Lis?ravinteiden k?yt?n aloittamisen j?lkeen vasta huimia korjauksia sainkin aikaan! Nyt t?yttelen dosettiani enimm?kseen lis?ravinteilla ja v?hempi noilla l??kkeill?. Ensi viikolla on taas ja j?lleen veriarvotiirausta luvassa. Ja seuraavat kinkerit ovatkin sitten joulukuun lopussa. Todetun syd?men vajaatoiminnan j?lkeen olen ollut v?h?n tehokkaammassa tiiruussa. Diabetes tyyppi 2 k?ynnisti t?m?n ruokamatkani v?h?hiilihydraattiseen maailmaan. En ved? t?ll? hetkell? mitenk??n hirvitt?v?n tiukkaa linjaa, sill? se aiheuttaa takapotkuja kropassa v?h?n turhan paljon, joten hyv?hiilarinen sy?minen on se mun juttu t?ll? hetkell?.

Itse lopetan ruoka-aineen mussuttamisen justiinsa, kun tulee ns. kyst? kyllin. Eli esimerkiksi sopuivat mainiosti mainitsemasi kanakevennykset. Ensin t?kk?siv?t paistetut, sitten keitetyt, sen j?lkeen munakas jonka per?st? kokkeli. Nyt viel? t?ytetyt munaletut menev?t alas, kun sinne tunkee sis?lle wokattuja vihanneksia ja v?h?n lihaa. Taidan pian pit?? tauon. Kasviksia tulee muutama hehto pistelty? viikon mittaan. Aina halvinta mallia. Kaalit, vihre?t salaatit ja raa'at juurekset ovat helppoja ja halpoja.

Kohdallasi yliherkkyydet tekev?t hommasta v?h?n enempi haasteellista, muttei mahdotonta kuitenkaan. Ja ei ihan kaikki painettu sana aina tee onnelliseksi, eik? onnettomaksikaan. Kirjasto on oivallinen paikka harjoittaa etsint?j? t?ll?kin harrastuksen saralla. :)

Hommaa kotiisi jokin vanhempi keittokirja, hyv?ksi havaitsin taannoin roskiksesta dyykatun Hyv? Kokki -opuksen, sen hyv?ss? lykyss? l?yt?? Antikka.net -nettikvariaatista tai ihan divareissa itse??n ilahuttamalla.
Ohjeet ovat yleens? helppoja ja mahtavasti muunneltavissa, eik? miss??n tarvita kirjevaakaa.
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

katti
Viestit: 64
Liittynyt: 18 Loka 2011 14:07

ViestiKirjoittaja katti » 17 Marras 2011 17:43

::
Viimeksi muokannut katti 27 Tammi 2012 10:55, yhteensä muokattu 1 kertaa.

katti
Viestit: 64
Liittynyt: 18 Loka 2011 14:07

ViestiKirjoittaja katti » 18 Marras 2011 10:41

::
Viimeksi muokannut katti 27 Tammi 2012 10:55, yhteensä muokattu 1 kertaa.

sienestäjä
Viestit: 433
Liittynyt: 13 Marras 2010 17:10
Paikkakunta: Lahti

Rasvainen juttu

ViestiKirjoittaja sienestäjä » 18 Marras 2011 11:47

Christer Sundqvistin kirjasta PaRas ruokavalio
kasvikunta
auringonkukka
hamppu
kookos
oliivi?ljy
pellavasiemen?.
p?hkin?t
rypsi
seesam
soija
tyrni

El?inkunta
juusto
kala
krilli
muna
riistaa
voi
?yri?iset
monipuolisuus on avainsana

katti
Viestit: 64
Liittynyt: 18 Loka 2011 14:07

ViestiKirjoittaja katti » 19 Marras 2011 9:05

::
Viimeksi muokannut katti 27 Tammi 2012 10:57, yhteensä muokattu 1 kertaa.

sienestäjä
Viestit: 433
Liittynyt: 13 Marras 2010 17:10
Paikkakunta: Lahti

ketoosi ja ketoasidoosi

ViestiKirjoittaja sienestäjä » 19 Marras 2011 10:58

Nuo ovat kaksi eri asiaa:
ketoosissa sokeritaso on normaali, v?hentyneen energiansaannin ansiosta elimist? alkaa polttaa omia rasvojaan; t?st? p??see eroon yksinkertaisesti lis??m?ll? hiilihydraatteja. T?m? tila on NORMAALI
ketoasidoosissa insuliinitaso on alhaalla, jolloin sokeritaso karkaa pilviin; t?m? on diabeetikolle hengenvaarallinen tila; siit? p??see eroon ainoastaan insuliinipiikill?

"insuliinin puutuessa" viittaa tuohon hengenvaaralliseen tilaan ei ketoosiin

nimim." t?ysinoppinut valel??k?ridiabeetikko"

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1729
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 19 Marras 2011 15:47

"Valel??k?rit" kai tiesiv?t t?m?n asian, kun isoista mokista ei kerrota. Terveydenhuollon kvalifioidulla ja sertifioidulla henkil?kunnalla tiedon puutetta n?ytt?? olevan yleisesti. Diabetesliitossa kirjoituksistaan p??tellen osaamisvaje on pelottava.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

katti
Viestit: 64
Liittynyt: 18 Loka 2011 14:07

ViestiKirjoittaja katti » 20 Marras 2011 10:51

::
Viimeksi muokannut katti 27 Tammi 2012 10:58, yhteensä muokattu 1 kertaa.

sienestäjä
Viestit: 433
Liittynyt: 13 Marras 2010 17:10
Paikkakunta: Lahti

Oma esimerkkini

ViestiKirjoittaja sienestäjä » 20 Marras 2011 11:44

1. J?ttipitsa, josta reunat sy?m?tt?, kun ei maha vet?nyt -tunnin p??st? j??kaapilla leip?? v?s??m?ss?, Hiilarit palavat nopeasti - jouduin tilanteeseen, jossa maksa muutti hiilareita rasvaksi, mutta saman aikaan jouduin sy?m??n lis??; t?m? on se lihottamisautomaatti

2. Lautaselle lihapataa puolet ja raasteita toinen puoli. T?m? piti n?lk?? kuusi tuntia


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa