Olen yrittänyt innovoida kaksi termiä. Toinen voisi olla ruokahiilihydraatit, joka kattaisi kaikki vhh:n noudattajien hyväksymät hiilihydraatit. Nehän ovat myös virallishyväksyttyjä, määrässä on eroa.
Aihelma nousi pinnalle kun jälleen kerran ihastuneena luin TImon blogiinsa kirjoittaman oivallisen, salonkikelpoisen muotoilun vhh-ruokavaliolle (Säätytalo 04.10.2013):
"sokerihiilihydraatteja rajoitetaan vahvasti ja kalorivaje korvataan elimistöä epäsuorasti (suolimikrobi-avusteisesti) ravitsevalla kasviskuidulla ja monipuolisesti rasvoilla (luonnolliset eläinrasvat ml maitorasvat pääpainon ollessa oliiviöljyssä, ei tarvitse läträräkään)"
Sokerihiilihydraattien korvaaminen kasviskuiduilla - voisiko enää terveellisemmältä kuulostaa!
Ruokahiilarit sisältävät tietenkin kasviskuidut. Ja jos jonkun vhh sisältää viljatuotteita niin sitten myös ne. Ruokahiilareita ovat kaikki mikä ei ole karkkia, sipsiä, limua, munkkipossuja, keksejä, kakkuja... ja noille siis termi myös hakusessa. Timon käyttämä "sokerihiilihydraatti" voisi olla yksi vaihtoehto, mutta onhan sokeria (sakkaroosia) jonkun verran myös vhh:laisten hyväksymissä syötävissä.
Jostakin syystä kaipaan kuvaavampia sanoja vakiintuneiden termien "hyvät hiilihydraatit" ja "pahat hiilihydraatit" ja "höttöhiilarit" lisäksi.