Osteoporoosiin vaikuttavat seikat

Yleistä keskustelua vähähiilihydraattisesta elämäntavasta

Valvoja: MahaTar

Avatar
Anja
Viestit: 1735
Liittynyt: 17 Elo 2006 22:05
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Anja » 16 Kesä 2007 11:10

Juhana kirjoitti:Asia ei ole yksioikoinen. Kohtalaisen runsas proteiinin saanti (80-100 g/pv?) parantaa luuntiheytt?, mutta varmasti vain niill? ehdoilla, ett? samaan aikaan saadaan runsaasti kalsiumia ja sy?d??n runsaasti hedelmi? ja vihanneksia. Runsaan proteiininsaannin luuntiheytt? parantava vaikutus on siis ehdollista. Jos n?m? ehdot mainittaisiin, kohtalaisen runsasta proteiininsaantia voitaisiin suositella.


Runsas vihanneksien, marjojen ja hedelmien sy?minen on ainakin minulle itsest??n selvyys, siksi en luettele niit? joka kerta, kun puhun ruokavaliosta.
Kommenttini koski sit?, ett? nykyisten laitosruokasuositusten mukaisella ruoalla ei proteiinin saanti tule varmastikaan t?yteen.
T?ss? Vanhusty?n keskusliiton oppaassa muuten puututaan t?h?n proteiinin saantiin. Oppaassa todetaan, ett? toipilaat tarvitsevat riitt?v?sti proteiinia.

http://www.hiilaritietoiset.net/kirjaes ... ik%E4%E4nt

Avatar
MM
Viestit: 547
Liittynyt: 25 Touko 2007 11:33

ViestiKirjoittaja MM » 18 Kesä 2007 14:05

T?m?n p?iv?n Hesarissa kerrottiin Minna Huttusen tuoreesta v?it?skirjasta, jonka mukaan riskitekij? osteoporoosiin on fosfaatin liikasaanti. L?hteeksi mainittiin maito, virvoitusjuomat ja lihavalmisteet.

linkki HY tiedotteeseen

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 18 Kesä 2007 14:40

Kiitos MM linkist?. Ja vinkist
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
MM
Viestit: 547
Liittynyt: 25 Touko 2007 11:33

ViestiKirjoittaja MM » 18 Kesä 2007 16:18

Tuon valossa maito n?ytt?? varsin kaksiter?iselt? miekalta, ja voisi selitt?? miksi runsas maidon k?ytt? ei k?yt?nn?ss? kuitenkaan korreloi alhaiseen osteoporoosin esiintyvyyteen. Fosfaatilla ei n?yt? olevan E-koodia, en ainakaan l?yt?nyt, eik? sit? ole Fineliss?k??n. J?? mietitytt?m??n, onko fosfaattia sitten vaikkapa juustossa tai tuoreessa lihassa, tai hiilihapotetuissa kivenn?isvesiss?. Jos se korreloi fosforipitoisuuteen, niin pahin m?rk? Finelin mukaan olisi sulatejuusto (sek? vehn?nleseet, mutta ne eiv?t paina juuri mit??n.)


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa