Osteoporoosiin vaikuttavat seikat

Yleistä keskustelua vähähiilihydraattisesta elämäntavasta

Valvoja: MahaTar

Avatar
Sinilintu
Viestit: 97
Liittynyt: 02 Syys 2006 20:32

ViestiKirjoittaja Sinilintu » 01 Kesä 2007 16:51

Kiitos Juhana osteoropoositiedosta. Hyvi? neuvoja minullekin. Nyt en vain k?sit? miksi voi olisi pahaa luustolle? Miksi tyydyttyneit? rasvoja ei elimist? tarvitse, tarkoitit siis kai el?inrasvoja?

Avatar
Sinilintu
Viestit: 97
Liittynyt: 02 Syys 2006 20:32

ViestiKirjoittaja Sinilintu » 01 Kesä 2007 21:55

Juhana kirjoitti:Jotkin v?est?tutkimukset, kuten t?m?, viittaavat siihen, ett? tyydyttyneiden rasvojen runsaampi sy?minen on yhteydess? alempaan luuntiheyteen. Eli tyydyttyneen rasvan, kuten voin, sy?minen saattaa osaltaan hieman alentaa luuntiheytt?. (Linkitt?m?ni tutkimuksen loppupuolella my?s pohditaan syit? siihen, miksi n?in on.)

Niin, siis tyydyttyneit? rasvoja ei katsota v?ltt?m?tt?miksi rasvahapoiksi (t?m? on ravitsemustieteellinen k?site). V?ltt?m?tt?mi? rasvahappoja, jotka elimist?n on saatava ulkopuolelta, ovat linolihappo ja alfalinoleenihappo.



Valitettavasti englanninkielentaitoni ei ihan riit? tuohon tutkimukseen:) Uskon kuitenkin, ett? siell? tyydyttyneist? rasvoista puhuttiin. Mutta k?vin t?m?n keskusteluketjun l?pi ja esim. pappa kyseli oliko teolliset transsit ja luonnolliset transsit eroteltu tutkimuksessa? Siihen ei ole vastausta? Sitten oli keskustelua siit? miten t?llaisella hiilaritietoisella ruokavaliolla rasva vaikuttaa elimist?ss?? Siihenk??n ei ollut vastausta? Suurempana syyn? osteoropoosiin taidettiin pit?? viljaa?

Se happo-em?stasapaino on hyv? juttu ja kalium ym. mineraalit. Siten olen yritt?nytkin sy?d?, ett? en happamoidu liikaa:)

Kaivelin tuolta k?tk?ist? voin rasvakoostumuksen:

Luonnolliset rasvat ovat rasvaseoksia:

Oleiinihappo 31, 9 %, yksitt?istyydytt?m?t?n
Myristiinihappo 19,8 %, tyydyttynyt rasvahappo
Palmitiinihappo 15,2 %, -"-
Steariinihappo 15,2 %, neutraali rasvahappo
Lauriinihappo 5,8 %, tyydyttynyt rasvahappo
Voihappo 2.9 %
Kapriinihappo 1,9 %
Kapronihappo 1,6 %
Kapryylihappo 0,8 %
Linolihappo 0,2 %
Linoleenihappo 0,1 %
Muut 4,9 %

Mit?h?n rasvoja nuo loput ovat? Mutta eih?n voi ole pelkk?? tyydyttynytt? rasvaa. Tied?n, ett? paljon on t?m?n voin rasvoista keskusteltu kolestrolin yhteydess?, mutta t?m? osteoropoosi?

Olen kuitenkin valintani tehnyt jo pari vuotta sitten hiilihydraattitietoiseen ruokavalioon. Voin t?ll? ruokavaliolla paljon paremmin kuin ennen. K?yt?n luonnollisia rasvoja monipuolisesti, my?skin voita:)

En ole viel? oikein vakuuttunut voin ep?-terveellisyydest?, kun k?ytt?? monipuolisesti kaikkia rasvoja....

Jos joku korjaisi ton lainauksen, ei mennyt taaskaan oikein...
Korjattu on, terv. Anja

musti
Viestit: 6
Liittynyt: 30 Elo 2006 15:02

ViestiKirjoittaja musti » 01 Kesä 2007 23:16

Minua ihmetytt?? tuo maitotuotteiden ylimainostus osteoporoosin yhteydess?... Kun Suomi taitaa olla niit? maita, joissa maitotuotteita k?ytet??n todella paljon... Kalsiumiua kai saadaan muualtakin? Ja osteoporoosia kuitenkin esiintyy aika lailla? Mitenk?s olisi D-vitamiinin ja (luonnollisten) rasvojen tarve? Viel? ihmetytt?? tuo A-vitamiinin D-vitamiinia h?iritsev? juttu, nuo vitamiinithan esiintyv?t luonnostaan (rasvaliukoisina) usein yhdess


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa