Turun yliopiston ravintolisätutkimus
Turun yliopiston tutkimuksen mukaan probiootteja ja/tai kalaöljyä käyttäneiden äitien lapset lihoivat verrokkeja vähemmän, kertoo väitöskirjatutkija Lotta Saros Turun yliopiston biolääketieteen laitokselta.
Probioottien ja kalaöljyn on havaittu laskevan elimistön tulehdustilaa, mikä voi ehkäistä ylipainon kehittymistä.
– On todennäköistä, että näiden ravintolisien käyttö raskausaikana on hyödyllistä erityisesti niille lapsille, joiden äidit ovat ylipainoisia tai lihavia jo ennen raskautta, sanoo Varhainen Ravitsemus ja Terveys -tutkimusryhmän johtaja, professori Kirsi Laitinen. Lue lisää Ilta-Sanomista.
Äidit söivät raskauden aikana ravintolisiä – 2-vuotiaana lapsissa huomattiin jotain kiinnostavaa