Välimeren ruokavalio Unescon maailmanperintökohteeksi?

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Avatar
Omega
Viestit: 386
Liittynyt: 18 Elo 2006 8:25

V?limeren ruokavalio Unescon maailmanperint?kohteeksi?

ViestiKirjoittaja Omega » 11 Kesä 2008 10:03

Espanja ja Italia haluavat v?limerellisen ruokavalionsa UNESCON maailmanperint?kohteeksi. Maiden aloite esiteltiin tiistaina Espanjan parlamentille.

V?limeren alueen ruokakulttuurin kivijalkana toimivat tuoreet raaka-aineet, sill? lihaa ja maitotuotteita k?ytet??n kohtuullisen v?h?n. Tyypillisesti italialaisen tai espanjalaisen lautasen t?ytt?v?t muun muassa kasvikset, p?hkin?t, hedelm?t, kala ja oliivi?ljy. Tutkimusten mukaan ruokavalio tekee hyv?? syd?melle ja verisuonille.

My?s Ranska ilmoitti helmikuussa haluavansa kuuluisan keitti?ns? maailmanperint?kohteeksi.

YK:n kasvatus-, tiede- ja kulttuurij?rjest? UNESCO on ker?nnyt maailmanperint?kohteita listalleen vuodesta 2003. J?rjest?n tarkoitus on t?ll? tavalla s?ilytt?? merkitt?vi? luonto- ja kulttuurikohteita sek? paikallista tietotaitoa.


Linkki Hesarin juttuun

Kummasti sitten t??ll? taas sanotaan n?in:

Suomessa kulutetaan v?hiten lihaa verrattuna EU-15 -maihin. Suomessa lihan kulutus on noin 73,5 kiloa vuodessa henke? kohden, kun suurimmassa EU:n lihansy?j?maassa Espanjassa luku on 120,2 kiloa vuodessa


:?

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 11 Kesä 2008 12:06

"Tarkoitus pyhitt?? keinot." :mrgreen:

Kun punaisen lihan sy?nti? tahdotaan paheksua, niin espanjalaisestakin keitti?st? se kamutetaan paperilla johonkin. Mutta ei espanjalaisesta keitti?st?. Ja kyll? italialaisillekin liha kelpaa. Ja ranskalaisille.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa