Uusi Suomi: Aromivahvenne totuttaa lapset syömään liikaa?

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Avatar
San Martino
Viestit: 5254
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Uusi Suomi: Aromivahvenne totuttaa lapset sy?m??n liikaa?

ViestiKirjoittaja San Martino » 23 Marras 2009 10:24

Jos lapset eiv?t en?? totu teollisen makuun, sill? on varmasti my?nteisi? vaikutuksia lihavuuteen, toteaa dosentti Kirsi Pietil?inen Hyksin lihavuustutkimusyksik?st? Aamulehdess?.



US: Aromivahvenne

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 23 Marras 2009 13:08

Kyll? on monella lapsella ja nuorella pitk? tie kuljettavanaan, koska monet eiv?t edes tied?, milt? aito ruoka maistuu. Jos ei aromivahvennetta suorastaan kiellet?, niin tuskinpa sit? saadaan poistettua teollisista m?m... - anteeksi - elintarvikkeista.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

inastasia
Viestit: 81
Liittynyt: 10 Marras 2009 4:15
Paikkakunta: AKAA

ViestiKirjoittaja inastasia » 24 Marras 2009 5:39

Hyv? ett? aiheesta edes puhutaan. Muistaakseni kariniemi mainosti, ett? heill? olisi tuotteet ilman E 621. V?lill? on todella vaikea l?yt?? esim. makkaraa jostakin pikkukaupasta, kun valikoima on samaa tavaraa, vain valmistajan nimenkohdalla on eroa. Mik?li valikoimaa tulee lis??, niin p?iv?hoidon ja koulunkohdalla p??t?s luopua E-621 ei ole niin suuri kustannuskysymys kuin nyt.
asiat joita en voi muuttaa täytyy, vaan hyväksyä. Mutta paljo saa muutostakin, kun jaksaa yrittää.

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 24 Marras 2009 15:41

Kukahan muistaisi mit? "synonyymej?" tuolle E621:lle olikaan? Anja?

Vatajalla ainakin on lis?aineettomia tuotteita, mutten juuri nyt muista, onko just ilman arominvahvennetta....
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

inastasia
Viestit: 81
Liittynyt: 10 Marras 2009 4:15
Paikkakunta: AKAA

ViestiKirjoittaja inastasia » 24 Marras 2009 23:34

Vatajalta l?ytyy ja ainakin nakkia ilman glutamaattia. Pari muutakin pikkujalostamoa tekee. Mut niiden kilohinta on aika huima, verrattuna lis?ainekyll?steiseen makkaraan. Aina v?lill? niit? lapsille ostan. Mut harvoin itselle raskin ostaa. Ehk? sitten joskus kun molemmat aikuiset ovat t?iss? :roll:
asiat joita en voi muuttaa täytyy, vaan hyväksyä. Mutta paljo saa muutostakin, kun jaksaa yrittää.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3265
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 25 Marras 2009 1:37

Toisaalta voisi laskea makkaroiden oikealle lihalle kilohinnan, jos esim. maan suosituin lenkki sis?lt?? 5 % oikeaa lihaa (kuulin radiosta jossain v?liss?) ja maksaa muutaman euron, ja sitten esim. Vatajan nakki jotain 12 euroa ja l?hes kaikki on lihaa...

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 25 Marras 2009 22:35

Meill? on pari kilometri? kotoa kunnollinen lihakauppa, johon tulee makkaroita sein?n takana sijaitsevasta omasta makkaratehtaasta. Siis "tehdas" on tooosi pieni. Kaikki makkarat ovat t?ysin ilman s?il?nt?aineita, ilman aromivahventeita, mutta sit?kin enemm?n niiss? on lihaa ja kunnon laardia. Esim. kamanaa ei k?ytet? lainkaan, ja kaikki liha on k?sin leikattua. Ja hyvin mausteita. Kilohinnat ovat toki kovempia kuin Suomen suosittuimmalla makkaralla, mutta koskaa en ole n?hnyt ulos saakka ulottuvia jonoja sinisen lenkin kohdalla, mutta omassa lihakaupassa on jonot ulos asti harva se viikonloppu.

M? vaan haluan tehd? teid?t kateellisiksi :mrgreen:
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
Varpu
Viestit: 3113
Liittynyt: 18 Elo 2006 6:22
Paikkakunta: Saksa
Viesti:

ViestiKirjoittaja Varpu » 26 Marras 2009 12:30

M? vaan haluan tehd? teid?t kateellisiksi


ja onnistuit! Vaikka Saksa onkin makkaroiden luvattu maa, kyll? k?sintehtyj? ja t?ysin lis?aineettomia makkaroita saa hakemalla hakea. Kerran kokeiltiin muuten itse makkaranatekoa, Luonnonsuoli piti tuoda kylm?kallejen seassa Suomesta, ei Saksassa semmoista saa (tuttumme katsoivat hitaasti, kun kyselimme). T??ll? ei en?? osata tehd? itse asioita, liian korkea elintaso, n??s.

Makkaramme eiv?t ihan t?ydellisesti onnistuneet, mutta yrit?mme viel? uudestaan joku kerta, kunhan taas saamme suomalaista suolta :mrgreen:

Viet?n viikonlopun Varsovassa, sielt? on tarkoitus hamstrata maailman parhaita makkaroita
(krakovan) 8)

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 26 Marras 2009 12:37

Herregyyd, Ksantaalitippa...s?? varmaan tarkoitit KAMARAA? Sit? possunnahkaosastoa, kaikki mik? ei kelpaa k?sineisiin pannaan makkaraan. :mrgreen: Ovenkamanoita harvakseltaan. :P

Juu, meill? on my?s rojektina t?m? makkaranlaitto. Joskus entisess? el?m?ss?ni H?meen syviss? korvissa, teimme naapurint?tin ?idin johdolla perunamakkaraa. Hyv?? oli, mutta nyth?n t?? perunaosasto ei putoa, joten t?ytyy keksi? suolen t?ytteeksi jotain "j?nsk??". Siis kuitenkin lihhoo. :D Tulee varmaan melko mausteista olemaan. Ep?ilen ma.
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
Anja
Viestit: 1735
Liittynyt: 17 Elo 2006 22:05
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Anja » 26 Marras 2009 14:02

MahaTar kirjoitti:Herregyyd, Ksantaalitippa...s?? varmaan tarkoitit KAMARAA? Sit? possunnahkaosastoa, kaikki mik? ei kelpaa k?sineisiin pannaan makkaraan. :mrgreen: Ovenkamanoita harvakseltaan. :P


Mik?s vika kamarassa?
Lukekaapas, mit? Rahola kertoo kamarasta.

Sit?paitsi, naiset ostavat t?rkykalliita voiteita lis?t?kseen ihoonsa kollageenia. Sit? vaan ei ulkoisesti saa ihoon tungettua, sis?isesti onnistuu paljon paremmin. Miss?s muualla ihon kollageenia on ellei kamarassa? No, rustoissa tietty. Vanha siansorkkahernari kunniaan, niin ei tarvitse nappailla hainrustokapseleita.

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 26 Marras 2009 16:08

*repsis* :mrgreen:
Rahola on ihana! Meill? jouluna ?idin kanssa tuli aina kinaa siit?, kumpi saa sy?d? kinkun nahkaa...siis enemm?n. Yleens? olin niin t?ynn? tuota nahkaa, etten kyennyt aamulla sy?m??n joulupuuroa(juu, meill? sy?tiin aamulla puuro ja otettiin kinkku uunista v?h?n ennen sit?).
Siansorkkiakin paistan ensin uunissa, ennenkuin lykk??n ne rokkaan. Saan aikaan kyll? kummia katseita, jos yhyt?n palvisianmaistiaiset. Kinuan nahkaa ja "roiskeita". Kun ne olen saanut, niin kerron k?ytt?tarkoituksen vasta sitten. :D

Ja k?yn tilaamassa aika usein paikallisesta kauppaliikkeest? siankylke?, jota sitten paistaa r?misyttelen uunissa, kunnes nahka on ihanaa....pannulle valuneesta rasvasta saa helposti hienon levitteen: v?h?n voita sekaan ja mausteeksi sit? mist? eniten pit??. Meill? menee valkosipulia ja chili?. :mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
MM
Viestit: 547
Liittynyt: 25 Touko 2007 11:33

ViestiKirjoittaja MM » 30 Marras 2009 16:55

Joo kyll? kamaraa! Sian melkeinp? paras osa, niin oikeastaan sill? perusteella voi hyvin ajatella, ettei makkaran sekaan tuhlaa. Makkaraan kelpaa ruhosta mik? silppu tahansa, eik? mill??n pahalla vaan p?in vastoin ekologisuutta kunnioittaen, mutta kun se sinne hienonnetaan joka tapauksessa, niin parhaan suutuntuman herkkuja kuten sis?fileet? tai juurikin kamaraa ei sinne kannata tuhlata.
Mirka

Avatar
San Martino
Viestit: 5254
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 03 Joulu 2009 9:59

Lihanjalostusyhti? HK taitaa kuunnella "kent?n" ??nt?? Makkaroista ollaan poistamassa E651...

KAUPPALEHTI: Nyt l?htee lis?aine

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 03 Joulu 2009 10:48

Unilever kertoi jo viime vuonna, ett? Knorr -liemivalmisteista poistetaan t?m? "kauhistus". No, voihan sen varmaan jollain kiert???
Olisiko seuraava askel "suomennetut" tuoteselosteet ja E621:n kohdalla lukee hiivauute tms.? ;)
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
Anja
Viestit: 1735
Liittynyt: 17 Elo 2006 22:05
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

ViestiKirjoittaja Anja » 03 Joulu 2009 15:22

San Martino kirjoitti:Lihanjalostusyhti? HK taitaa kuunnella "kent?n" ??nt?? Makkaroista ollaan poistamassa E651...

KAUPPALEHTI: Nyt l?htee lis?aine


Teollisuuden on pakko kuunnella kuluttajia. Imagokysymykset ovat t?rkeit?. Tuskin he my?sk??n haluavat, ett? marinoitujen lihojen kulutus v?henee, joten reseptit uusiksi.

Aiheen tiimoilla, siis uutisoinneissa ja keskusteluissa, on mielest?ni jossain m??rin suhteellisuudentaju k?rsinyt. Siit? huolimatta, ett? E 621 poistuu, suosin marinoimatonta, ihan makusyist


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa

cron