Laatikainen: Sydänliiton Syvänne kommentoi blogissani

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Avatar
San Martino
Viestit: 5416
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Laatikainen: Syd?nliiton Syv?nne kommentoi blogissani

ViestiKirjoittaja San Martino » 16 Joulu 2011 11:31

Pyysin Syd?nliiton ylil??k?rilt? Mikko Syv?nteelt? vastinetta rasvakirjoituksiini. Minua kiinnosti, millaisia ajatuksia kirjotukseni ovat her?tt?neet Syd?nliitossa ja muuallakin p??tt?j?tasolla. Mikko Syv?nne yst?v?llisesti vastasi pyynt??ni seuraavan kirjoituksen muodossa.

Juuri tuli julki pieni tutkimus, jonka mukaan juuston kova rasva olisi biokemiallisesti v?hemm?n haitallista kuin voin kova rasva. Kest??k? tuo tulos jatkotutkimusten valossa vai ei, j?? n?ht?v?ksi, mutta ei se kokonaisuutta muuta.(Uutisvuoto 16.12.2011): Havaitsimme, ett? juusto jossa on runsaasti tyydyttynytt? rasvaa ei tuota odotettua kolesterolin ja verenpaineen nousua, sanoo Arne Astrup, joka johtaa Ihmisravinnon laitosta.)

Laatikainen kommentoi: Toivoisin itsekin, ett? joskus saataisiin keskustelu auki gurujen kanssa siit?, mit? n?m? tutkimukset ovat sy?neet ja mit? niist? voidaan p??tell?. Tilannehan on sellainen, ett? kriittisist? keskustelua ei k?yd? lainkaan Suomen L??k?rilehdess? eik? Duodecimissa rasvoihin eik? oikein hiilihydraatteihinkaan liittyen. Harmillista sen vuoksi, ett? keskustelua kyll? k?yd??n ulkomaisissa tiedelehdiss?. Suomalainen ravitsemustiede uhkaa j??d? kansainv?listen gurujen jalkoihin, kuten Nokia Applen jalkoihin, jos tosiasioita ei uskalleta tunnustaa, ja katsoa uuteen suuntaan. Toki, t?m? ei tarkoita sit?, ett? kaikki entinen pit?isi romuttaa, mutta onhan se selv?, ett? korjausliikkeeseen on tarvetta. Esimerkkin? tuo ruotsalainen suositus, jos pelk?t tutkimusartikkelit ei kelpaa todisteeksi.

Tri Kuusela Info
Viestit: 164
Liittynyt: 08 Tammi 2009 18:13

ViestiKirjoittaja Tri Kuusela Info » 29 Helmi 2012 10:51

Laatikainen: Edelt?neen puolen vuoden aikana kirjoittelin paljon rasvoista. Yksi pointti kirjoituksissani oli, ett? rasvan (mink? tahansa laatuisen rasvan) HDL-kolesterolia kohottava vaikutus kuuluisi huomioida, aivan yht? lailla kuin tyydyttyneen rasvan LDL- kolesterolia kohottava vaikutus. Uudessa eurooppalaisessa rasva-aineenvaihdunnan hoitosuosituksessa t?m? on nyt huomioitu. Suomesta mukana ovat olleet Marja-Riitta Taskinen, Juhani Knuuti ja Antero Kes?niemi.
Pronutritionist

Timo Kuusela
28. Hel, 2012

N?kemykset kehittyv?t mutta hyvin hitaasti.
Lueskelin my?s kiinnostuneena referoidun raportin. Kiinnostusta lis?si se, ett? kirjoitin L??k?rilehdess? kes?ll? -07 ravitsemussuositusten muutospaineesta. Aloin tuolloin my?s odotella Euroopan komission painopistealueeseen nostamaa ruotsalaiseen osaamiseen perustuvaa immunologista verisuonten suojaamista aineenvaihduntatautien mahtavasti lis??ntyess? verisuoniper?isten p??tetapahtumien ehk?isemiseksi:
European Commission. CVDIMMUNE. A specific targeted project funded by the sixth framework program of the European Commission 2006.

Pidemmitt?:
Olet ansiokkaasti listannut kuluneina vuosina t?rkeimm?t keskusteluun nousseet teemat, jotka poikkeavat edelleen l??kehoitoja vaativista kokonaiskolesteroli tai LDL-teemoista ? siis sellaisista mm ateroskleroosin osatekij?ist?, joita voi, kun tiet??, helposti el?m?ntavoilla s??dell?.

Raportin punainen lanka on kuitenkin s?ilynyt hyvin entisenlaisena suosituksineen.
T?st? seuraa, ett? my?s l??k?rikunta tulee jatkamaan ainoata tuntemaansa hoitolinjaa. Yleens? se tarkoittaa ennalta ehk?isev?? statiinihoitoa, rasvoista varoittelua ja diabeetikkojen mets?st?mist? l??kehoitoon.
Mik??n ei muutu.
Ja muuttuuko mik??n my?sk??n ravintoneuvonnassa?


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa