Lääke- ja elintarviketeollisuuden uskomaton huijaus

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Lääke- ja elintarviketeollisuuden uskomaton huijaus

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 17 Joulu 2011 18:55

Tämä juttu on niin käsittämätön, että monet pitävät sitä keksittynä salaliittoteoriana. Väittäväthän jotkut holokaustiakin keksityksi. Tosiasiat kuitenkin puhuvat puolestaan. Lääke- ja elintarviketeollisuus hallitsevat sadoilla miljardeilla dollareilla maailmaa, ne hallitsevat kansantalouksia ja ihmisten ruoka- ja muita elintapoja, käyttäytymistä, terveyttä ja sairautta. Lääketeollisuus hallitsee rahan voimalla lääkärikuntaa ja muita terveydenhuollon ammattihenkilöitä, terveystoimittajia ja heidän kauttaan mediaa ja julkisuutta. Lääke- ja elintarviketeollisuus huijaavat vilpillisillä tutkimustuloksilla minkä ehtivät kuluttajia ja ammatti-ihmisiä. Ruotsissa ja Suomessa (ehkä muuallakin) Unilever kouluttaa ravitsemusterapeutteja kertomalla heille "hyvistä rasvavoista" (lue: margariineista).

Kuinka tähän on tultu? Yritän selvittää asiaa tässä viestiketjussa – en yhdessä, vaan useammassa viestissä. Minusta jokaisen lääkärin, sairaan- ja terveydenhoitajan, apteekkilaisen, ravitsemusterapeutin, ravitsemustieteilijän, kemistin, biologin ja muiden ravitsemuksesta ja lääkkeistä kiinnostuneiden ihmisten tulisi tuntea tätä erikoista historian aluetta. Se alkaa 1900-luvun alun Saksasta.

Saksan kemianteollisuudella on yli 100 vuoden historia. Lääketeollisuus on kemianteollisuuden lapsi. Ravitsemustiede puolestaan on lääketeollisuuden lapsi, kuten tulemme tuonnempana näkemään. Kemianteollisuuden neronleimaus oli alkaa valmistaa synteettisiä lääkkeitä petrokemian tuotteista. Ensimmäiset masennuslääkkeet kehitettiin V2-rakettien polttoaineesta, jolla oli ollut tarkoitus voittaa myös kilpajuoksu avaruuteen.

Interessengemeinschaft Farben eli lyhyesti IG Farben oli 1900-luvun alkupuolen suurin teollisuusimperiumi Saksassa. Interessengemeinschaft tarkoittaa yhteisten etujen yhdistystä. Käytönnässä se oli kartelli, johon kuuluivat kemian jätit BASF (Badische Soda- Und Anilinfabrik), Bayer, Hoechst ja monet muut kemian ja lääkealan yritykset. IG Farben oli Adolf Hitlerin suurin vaalirahoittaja. Vuotta ennen Hitlerin valtaannousua IG Farben lahjoitti Hitlerille ja hänen nazipuolueelleen valtavan summan, 400 000 [silloista] markkaa. Siinä oli vaalirahatukea kerrakseen. Ja sille saatiin vastinetta. IG Farbenin tuki Hitlerille oli niin valtavaa, että kenraali Dwight D. Eisenhower (Yhdysvaltain presidentti 1953–1961) totesi, ettei Hitler olisi voinut aloittaa salamasotaansa ilman tätä tukea. IG Farberin tutkijat olivat saaneet neljä Nobelin palkintoa, joukossa Gerhard Domagks (lääketiede 1939).

IG Farbenin tavoite oli Hilterin avulla valloittaa koko maailma toisessa maailmansodassa. Sata prosenttia siinä käytetyistä räjähdysaineista, synteettisestä polttoaineesta ja kumista valmistettiin IG Farberin tuotantolaitoksissa. Polttoainetta ja tarvittiin mm. panssareihin ja muihin kulkuneuvoihin (joissa käytettiin myös synteettistä kumia). Wehrmachtin vallattua toisen Euroopan maan IG Farben seurasi perässä ja otti haltuunsa sen teollisuuden. Hitlerin vanavedessä IG Farben osallistui Itävallan, Tsekkoslovakian, Puolan, Norjan Hollannin, Belgian, Ranskan ja eräiden muiden natsien valtaamien maiden riistoon. Hitlerin ja Wehrmachtin toiminta toisessa maailmasodassa ei olisi ollut mahdollinen ilman IG Farbenia. Holokaustin syntipukki ei siis ollut pelkästään psykopaatti Hitler, vaan "kolmannen valtakunnan" eli Saksan kemian kemianteollisuus, etunenässä BASF, Bayer, Hochst ym.

Auschwitzin ja Birkenaun tuhoamisleireillä miljoonien juutalaisten tappamiseen käytetystä kaasusta kaikki tuli IG Farbenin tytäryhtiöltä (IG Auschwitz). SS-Reichsfuhrer Heinrich Himmler tarkasti leirin rakennuspaikan 1.3.1941. IG Farbenin hallituksen jäsen Otto Armbrust, joka oli vastuussa Auschwitzin hankkeesta totesi 14.4.1941 IG Farbenin kollegoilleen: "Uusi ystävyytemme SS:n kanssa on siunaukseksi. Keskitysleirin kaikki toimet hyödyttävät yhtiötämme.

IG Farberin lääketeollisuus, tohtori Josef Mengelen johdolla, käytti keskitysleirin vankeja koekaniineinaan. Auschwitzissa ja Birkenaussa testattiin muun muassa uusien ja ennestään tuntemattomien rokotteiden vaikutuksia. Näissä kokeissa kuoli tuhansia ihmisiä. Vangeilla ei ollut paluuta: Ne jotka olivat liian heikkoja tekemään työtä tehtaissa lähettiin kaasukammioihin. Miljoonat juutalaiset myrkytettiin hengiltä IG Farberin suunnittelemalla ja tuottamalla Zyclon-B:llä.

Nürnbergin sotarikostuomioistuin tuomitsi 24 IG Farbenin hallituksen jäsentä ja johtajaa vankilaan joukkotuhonnasta, orjuuttamisesta ja muista rikoksista ihmisyyttä vastaan. Oikeudenkäynnin amerikkalainen puheenjohtaja totesi: "Nämä IG Farben -rikolliset ovat pääasiallisia sotarikollisia, eivät hullut natsifanaatikot. Ellei näiden [todellisten] rikollisten syyllisyyttä tuoda päivänvaloon eikä heitä rankaista, he ovat tulevaisuudessa paljon suurempi uhka maailmanrauhalle kuin Hitler, jos hän olisi vielä elossa.? Kumma kyllä, kaikki 24 vapautettiin vuoteen 1951 mennessä ja he toimivat Saksan suurteollisuuden konsultteina. Nurnbergin tuomioistuin hajoitti IG Farbenin erillisiksi yhtiöiksi, Bayer, Hoechst ja BASF. Nyt nämä kukin ovat yli 20 kertaa suurempia kuin emoyhtiö IG Farben oli ollut 1944, toisen maailmansodan viimeisenä vuotena. Kolmekymmentä vuotta myöhemmin kunkin kolmen tehtaan hallituksen puheenjohtajaksi oli valittu entinen Nazi-puolueen jösen: Zyclon-B:n valmistajan Carl Wurster (BASF vuoteen 1974), Carl Winnacker (Hoechst 1970-luvun lopulle) ja Curt Hansen (Bayer 1970-luvun lopulle).

Nämä yhtiöt jatkoivat poliitikkojen avustamista vaalirahoin, ja saivat niille vastinetta. 1950- ja 1960-luvuilla yhtiöt panostivat nuoren poliitikon Helmut Kohlin vaalikampanjoihin. Hän oli kotoisin BAFS:n kotikaupungin Ludwigshafenin esikaupungista. Vuosina 1957–1967 häntä rahoitti "Verband Chemischen Industrie" (kemianteollisuuden yhdistys), joka oli Saksan lääke- ja kemianteollisuuden keskeinen lobbaaja. Siten Saksan kemian- ja lääketeollisuus sai valtion johtoon oman tukijansa 16 vuodeksi, jona aikana Saksan kemian- ja lääketeollisuus nousi maailmanmahdiksi viemällä tuotteitaan 150 maahan, joissa sillä oli tytäryhtiöt. Saksa on ainoa maa maailmassa, jossa valtion johtajana on ollut kemian- ja lääketeollisuuden rahoittama henkilö.

Saksalaisilla oli kaikki maailman tärkeimmät kemian alan patentit, mutta toisen maailmansodan voittajavallat julistivat kaikki saksalaiset patentit rauenneiksi, joten Yhdysvalloissa ja muualla voitiin alkaa valmistaa kemian alan tuotteita ja lääkkeitä, joiden patentit olivat olleet alun perin saksalaisilla. Tuotteita alkoivat nyt valmistaa Imperial Chemicals (ICI, Iso-Britannia), DuPont, Dow ja Rockerfellerin Standard Oil (Esso, my?hemmin Exxon). Vuonna 1942 paljastui, että John D. Rockefeller Jr oli auttanut saksalaisia sodan alkuvaiheessa toimittamalla heille lyijyn lisäainetta, jota tarvittiin saksalaisten lentokoneiden moottoreissa. Sen lisäksi hänen Sveitsiin rekisteröity sisaryrityksensä oli toimittanut polttoainetta saksalaisille sukellusveneille. Tästä maanpetoksesta Rockefeller sai naurettavan 5000 dollarin sakon. Hän sai saksalaisilta sisäpiiritietoa, jonka avulla Rockefeller-säätiö hallitsi sodanjälkeisinä vuosina USA:n teollisuutta ja muun muassa perusti ravitsemustieteen professuurin Harvardin yliopistoon. Kiitokseksi Rockefellerin ja Hitlerin yhteistylstä USA ei koskaan pommittanut IG Farberin pääkonttoria Frankfurt am Mainissa. Rakennusta käytettiin liittoutuneitten (Eisenhowerin) päämajana sodan jälkeen. Eräät yhdysvaltaiset sijoittajat olivat kaukonäköisiä, ja oivalsivat jo toisen maailmansodan loppuaikoihin, että lääketeollisuuteen sijoittaminen toisi uskomattomia voittoja, mikä sittemmin osoittautuikin todeksi.

Lääketeollisuudella ei ole koskaan ollut tavoitteenaan kehittää kansantauteja parantavia, vaan ainoastaan oireita lieventäviä lääkkeitä, joita sairastuneet ihmiset joutuvat käyttämään koko loppuikänsä. Ja kun vielä terveet ihmiset, jopa lapset, saadaan käyttämään lääkkeitä (esim. statiineja), niin a vot, silloin vasta rahaa tahkotaankin. Näin varmistetaan lääketehtaiden osakkeenomistajien edut.
Jatkuu huomenna
Lähteitä:
Dr Matthias Rath
Docent Ralf Sundberg: Forskningsfusket! Så blir du lurad av kost- och läkemedelsindustrin, Optimal Förlag 2011
Tri Ben Goldacren videoluento Seattlessa
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 29 Joulu 2015 13:15, yhteensä muokattu 6 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 18 Joulu 2011 17:16

Sodan jälkeen IG Farbenin patentit, viisasten kivi, annettiin amerikkalaisyrityksille (britit lupasivat kunnioitta saksalaispatentteja, mutta eivät amerikkalaiset). Jos kerran hiilestä voidaan tehdä öljyä, voidaan siitä tehdä myös kultaa, ajateltiin jenkeissä. Liittokansleri Kondrad Adenauer totesi muistelmissaan, että näpn amerikkalainen kemianteollisuus sai ainakin kymmenen vuoden etumatkan muihin maihin nähden. Niinpä USA:ssa alkoikin kehittyä maailman johtava lääketeollisuus kemianteollisuuden sisarena, mm. Rockefeller-säätiön rahoilla ja Albert Lasker Foundationin johdolla ja lobbaamana.

Amerikkalaiset lääkejätit alkoivat keksiä uusia "sairauksia" lisätäkseen voittojaan. Tällaisia "sairauksia" ovat kohonnut verenpaine, suurentunut veren kolesterolipitoisuus ja alentunut sokerinsieto, jota tuohon aikaan kutsuttiin nimellä "mild diabetes". Myöhemmin lääketeollisuus on keksinyt uusia mielenterveyteen liittyvä sairauksia ja kehittänyt niihin lääkkeitä. Näin alettiin kehittää tuotemerkkejä ja myyttejä, joista käynnistyi mediakalisaatio.
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 29 Joulu 2015 13:17, yhteensä muokattu 2 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 23 Joulu 2011 13:09

Vallankäyttö lääke- ja ravitsemustieteissö
Professorit Matti Uusitupa, Matti J. Tikkanen, Timo Strandberg ja muut elintarvike- ja lääketeollisuuteen taloudellisesti sidoksissa olevat suomalaislääkärit käyttävät suurta valtaa vaikuttamalla ravitsemus- ja hoitosuosituksiin. Vallankäyttöä yhteiskunnassa ja mm. terveydenhuollossa on tutkinut ja siitä on kirjoittanut ranskalainen filosofi Michel Foucalt (1926-1984). Hän oli sosiaalitieteiden alalla eniten siteerattu henkilö vuonna 2007. Foucalt näki lääketieteen kehityksen esimerkkinä vallankäytöstä yhteiskunnassa, sillä lääketiede hallitsee massoja (governing the population en masse). Lääketiede määrittää, mikä on normaalia ja mikä poikkeavaa (mm. käyttäytymisessa, mielenterveydessä, seerumin kolesterolilukemissa jne.) ja määrää, kuinka poikkeavuuksia tulee hoitaa. Valtaa voidaan käyttää oikein, positiivisesti, mutta myös kielteisesti. Tämä näkyy nykypäivän Suomessa muun muassa THL:n, valtion ravitsemusneuvottelukunnan, Sydänliiton ja Diabetesliiton antamina ravitsemussuosituksina ja Duodecimin julkaisemina Käypä hoito -ohjeina. Yhdysvalloissa joka viides nuori leimataan nyt ADHD-potialaaksi ja heille määrätään psyykelääkettä!

Vallan väärinkäyttö lääke- ja ravitsemustieteissä alkoi toisen maailmansodan jälkeen McCarthyn aikakaudella Yhdysvalloissa, jossa monet lääke- ja elintarviketeollisuuden palveluksessa olleet tutkijat luopuivat terveestä kritiikistä. Alettiin kehittää lääkkeitö keksittyihin olemattomiin sairauksiin. Teknillinen tietotaito oli peräisin IG Farbenilta, jonka tutkijat olivat olleet ylivoimaisesti maailman parhaita. Saksalaiset ovat saaneet neljä Nobelin palkintoa, joista 3 kemian ja 1 lääketieteen alalta, Gerhard Domagk, 1939. Hän ei tosin koskaan päässyt noutamaan palkintoaan Tukholmasta, koska hän oli arvostellut Hitleriä.

Yhdysvaltain öljybuumi synnytti valtavia rikkauksia mm. Rockefellerin klaanille, joka pian ymmärsi lääke- ja elintarviketeollisuuksien mittaamattomat mahdollisuudet tehdä lisää rahaa. Petrokemian tuotteista voitiin näet alkaa valmistaa lääkkeitä. J D Rockefelleristä tuli pian maailman rikkain mies ja yksi vaikutusvaltaisimmista. Rockefeller lahjoitti rahat mm. Chicagon yliopiston perustamista varten. Yleensäkin amerikkalaiset yliopistot ovat yksityisiä laitoksia, eivät valtiollisia, kuten Suomessa. Amerikkalaisissa yliopistoissa professuurit ja tutkijain rahoitukset tulevat pääsääntöisesti yksityisistä lähteistä, ja ne määräävät myös mitä ja kuinka tutkitaan ja mitä tuloksia julkaistaan ja mitä jätetään julkaisematta. Niinpä puolet lääketutkimuksista jää julkaisematta, koska tulokset eivät puolla lääkkeen käyttöä. Amerikkalaisten rahoittajien näkemykset, tutkimusten vääristelyt ja tarkoitushakuinen huijaus ja suoranainen valehtelu, heijastuvat vahvoina myös Suomeen.
Jatkuu...
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 29 Joulu 2015 13:20, yhteensä muokattu 3 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 28 Joulu 2011 17:10

Mistä ravitsemusuositukset oikein tulevat?
Monille saattaa tulla yllätyksenä tieto, että ns. lautasmalli ja uudempi ruokapyramidi – joita suosittavat Suomen viranomaiset (THL), Ruotsin Livsmedelsverket (SLV), brittien SACN, Yhdysvaltain USDA ja WHO – eivät ole alun perin kotoisin USA:sta vaan Ruotsista, josta ne aikoinaan adoptoitiin jenkkeihin ja sieltä muualle maailmaan.

Nämä järjestöt eivät ole tässä asiassa itsellisiä, riippumattomia ja puolueettomia, vaan ne ovat olleet pitkään yhteistyössä erilaisten lobbausta ja painostusta harjoittavien järjestöjen, kuten amerikkalaisen Nutrition Foundationin/ILSI:n eli International Life Sciences Instituten ja kansainvälisten elintarvikejättien kanssa. Esimerkiksi McDonalds ja Coca-Cola.

McDonaldsin ranskalainen tytäryhtiö käynnisti 2000-luvun alussa suuren kampanjan, jonka mukaan Big Mac & Co:n sisältö Top Secret vastaa täsmölleen eurooppalaisia ravitsemussuosituksia, ns. lautasmalleja. Asia on kuitenkin päinvastoin, McDonalds on ollut muokkaamassa ravitsemussuosituksia. Verovapaudesta nauttien säätipittensä kautta McD rahoittaa eri puolilla maailmaa elintarvike- ja ravitsemustutkijoita, joilla on vaikutusvaltaa ravitsemussuosituksiin. Yksi tällainen McD:n rahoitusta saava elin on Swedish Nutrition Foundation (SNF). Vastaava lobbauselin on brittien British Nutrition Foundation ja Uudessa Seelannissa NZ Nutrition Foundation, jne. Aivan omassa luokassaan on ILSI, jonka nimi oli ennen Nutrition Foundation. Näiden neutraaleilta (puolueettomilta) näyttävien nimien takana lymyävät maailmalaajuiset elintarvike- ja lääkejätit sekä lisä- ja torjunta-aineita sekä geenimanipuloituja tuotteita valmistava kemianteollisuus. Kyseessä on "epäpyhä allianssi", jonka tarkoitus yhdessä ILSIn kanssa on maksimoida jäsenteollisuuksien voitot.

ILSIn dominoivia taustayrityksiä ovat Coca-Cola, Unilever, Monsanto ja Pfizer (maailman suurin lääkeyritys). ILSI on onnistunut pääsemään YK:n järjestöihin (WHO, FAO) ja ravitsemus- ja lääkesuosituksiin vaikuttaviin asiantuntijaryhmiin eri maissa, myös Ruotsissa. ILSIn edustajana esiintyy usein tanskalainen Arne Astrup, jota moni luulee puolueettomaksi tutkijaksi. (Hän muuten käänsi takkinsa vuonna 2014 ja myönsi, ettei tyydytetty rasva aiheutakaan valtimotauteja).

Pohjoismaissa ravitsemussuositukset, Nordiska Näringsrekommendationerna NNR, annetaan yleisöllle, päiväkoteihin, kouluihin, vanhainkoteihin yms. Pohjoismainen ministerineuvosto (Nordiska Ministerrådet) on antanut ohjeet suositusten päivittämisestä.

NNR:n pääjehuja oli Brittmarie Sandström (1945–2002), Kööpenhaminan yliopiston ravitsemustieteen professori. ILSIllä – joka vähän väliä julkaisee suosituksiaan Human Nutrition-julkaisussa – on ollut ilmeisen vahva vaikutus NNR:ään. ILSIn suosituksissa kehotetaan välttämään tyydytettyä (maaeläin)rasvaa ja syömään runsaasti hiilihydraattipitoisia elintarvikkeita ja kasviöljyjä. Professori Sandström oli uskollinen ILSIn yhteistyökumppani, mikä ilmenee mm. professorien Åke Bruce (SLV) ja Nils-Georg Asp (Lundin yliopisto) laatimasta muistokirjoituksesta. Asp itse on vaikuttanut vuosikymmeniä ILSIssä, SNF:ssä ja SLV:ssä. Nämä järjestöt ovat vaikuttaneet suuresti nykyisiin ravitsemussuosituksiin. Ruotsissa professori Claude Marcus on toiminut sivuvirassa mm. McD:n ja Wasa Brödin konsulttina. Näin pikaruokajätillä ja leipäteollisuudella on ollut oma äänitorvensa SLV:n asiantuntijaryhmissä. Wasa Brödin omistaa Barilla, joka on maailman suurin pastanvalmistaja. Marcus on ollut takakautta tukemassa Ruotsin Coca-Colaa, Kraft Foodsia, Danisco Sugaria, Kelloggia, McDonaldsia, Carlshamns ja ICA, yhteensä 41 yritystä. Marcus onkin innokkaasti puolustanut virallisia ruokasuosituksia netissä, Läkartidningenissa ja Dagens Nyheterissä. Näin kirjoittaa dosentti Ralf Sundberg em. kirjassaan (2011). Etsimättä tulee mieleen professori Matti Uusitupa Suomesta.
Jatkuu...
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 29 Joulu 2015 13:24, yhteensä muokattu 3 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 30 Joulu 2011 15:43

Vitamiinien puutteita tutkittu USA:n väestössä
Ruotsissa ja Suomessa viranomaiset väittävät, ettei väestöissämme enää esiinny vitamiinien eikä hivenaineiden puutoksia, D-vitamiinia lukuunottamatta. Väite on ilmeinen tietoinen valhe. Ruotsissa on julkaistu seuraava uutinen:

US Department of Agriculture, Agricultural Research Service (USDA), joka vastaa Suomen maatalousministeriötä, on tutkinut yli 12-vuotiaiden amerikkalaisten vitamiinien, hiven- ja kivennäisaineiden saantia suhteessa viranomaisten suosituksiin. Voidaankin kysyä, mikä merkitys puutteilla on heikentyneeseen immuunijärjestelmään, jonka tulisi suojata meitä virus-, bakteeri-, sieni- ym. tartunnoilta ja elintasosairauksilta?

Tältä virallinen puutoslista USA:ssa näyttää: Puutoksia potevien prosentuaaliset osuudet koko väestästä:
9 % seleeni
10 % rauta
11 % vitamiini B2
13 % vitamiiini B3
18 % vitamiini B1
20 % vitamin B12
26 % vitamiiini B6
40 % folaatti (foolihappo)
42 % D-vitamiini
49 % C-vitamiini
57 % magnesium
69 % kalsium
86 % E-vitamiini
92 % kalium
92 % kuitu

Olisivatko ravintolisät sittenkin paikallaan riittävän saannin turvaamiseksi?
Lähde: Perfekt hälsa 14.5.2011
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 29 Joulu 2015 13:25, yhteensä muokattu 2 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 08 Tammi 2012 16:16

Farmaseutti Pauli Puirava suitsii ikäihmisten turhia ja varallisia lääkkeitä, erityisesti kolesterolilääkkeitä (statiineja), jotka vievät ihmisiltä voimat. Puiravalla on lääkehuollon kokonaisarvion erikoispätevyys. Lukekaa haastattelu Länsi-Väylästä!
Länsiväylä 7.1.2012
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 29 Joulu 2015 13:27, yhteensä muokattu 2 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 09 Tammi 2012 20:22

Kolesterolilääkitys on harhaa
Kolesterolilääkitys tuli viralliseksi terveydenhuollon toimenpiteeksi vuonna 1994. Se on osoittatunut varsin tehottomaksi, osoittavat viralliset tilastot Suomesta. Ne puhuvat selvää kieltä. Katso ja hämmästy.
Kolesterolilääkitys on harhaa
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 02 Huhti 2013 0:59, yhteensä muokattu 3 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 10 Tammi 2012 12:07

THL tietää jo: "Kolesteroli sinänsä ei aiheuta ateroskleroosia"
Kannattaa katsoa asiallinen diasarja veren rasvoista
Apolipoproteiinit metabolisen häiriön ennustajina
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 02 Huhti 2013 1:00, yhteensä muokattu 1 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3419
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 10 Tammi 2012 16:58

"T?m? sivusto vaatii sis??nkirjautumisen"
Rekister?intinappia ei l?ydy.

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 11 Tammi 2012 14:00

Minun koneellani pääsee sisään tästä kirjautumatta mihinkään.
http://www.labquality.fi/@Bin/2030891/L ... okattu.pdf
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 02 Huhti 2013 1:01, yhteensä muokattu 1 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 11 Tammi 2012 15:20

Statiinit lisäävät diabeteksen riskiä
Jälleen uusi tutkimus vahvistaa käsitystä, jonka mukaan statiinit lisäävät riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen. Massachusettsin yliopiston tutkimus käsitti 154 000 postmenopausaalista naista. Yhteensä yli 10 200 naiselle (joka 14:lle) tuli diabetes. Statiineja käyttävillä naisilla oli lähes 50 % suurentunut riski saada diabetes 7 seurantavuoden aikana.

Aikaisemmissa tutkimuksissa, joihin oli osallistunut pääasiassa miehiä, statiinien aiheuttama diabetesriski oli pienempi, 10–12 %. Jotkut epäilevät, että diabetesriski johtuisi suurentuneesta kolesterolin pitoisuudesta eikä statiineista sinänsä. Annals of Internal Medicinessa julkaistusta Yunsheng Man johtamasta tutkimuksesta raportoivat monet lehdet, mm. The Daily Mail.

Sain emailin helsinkiläiseltä lääkäriltä, joka kertoo olevansa ahdistunut siitä, että on määrännyt potilailleen turhia ja haitallisia statiineja. Tekisi mieli pyytää heiltä anteeksi, hän kirjoittaa. Nyt hän sanoo vaihtavansa statiineja E-EPAan ja muihin ravintolisin sitä mukaa kun näitä potilaita tulee vastaanotolle. Tämä on vasta alkua lääkärikunnan mielenmuutokselle tässä suurhuijauksessa.
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 02 Huhti 2013 1:04, yhteensä muokattu 2 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1915
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 11 Tammi 2012 17:30

Kuinka monta kertaa n?m? asiat on toistettu n?ill? sivustoilla kuluneina vuosina?
Onkohan THL:n juttu kopsattu t??lt
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 13 Tammi 2012 14:20

Kliinisissä tutkimuksissa fuskataan yleisesti
Arvostettu The British Medical Journal kirjoittaa, että 13 prosenttia brittilääkäreistä ja muista tutkijoista on todennut kollegojensa vääristelevän tai suorastaan keksivänsä tiedelehdissä julkaistuja tietoja, joista koituu haittoja potilaille.
Presswatch/The Times 13.1.2012
Research misconduct is widespread and harms patients. British Medical Journal 2012;344:e14
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 02 Huhti 2013 1:05, yhteensä muokattu 1 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 13 Tammi 2012 17:56

Resveratrolitutkija jäi kiinni vilpistä
Yhdysvaltain Connecticutin yliopiston resveratrolitutkija, Dipak K. Das, PhD, (65 v) on jäänyt kiinni tutkimustulosten väärennyksistä ja konfabuloinista. Hän on julkaissut 7 vuoden aikana koe-eläimillä tekemiään tutkimuksia 11 tiedelehdessä, yhteensä 26 artikkelissa. Useimmat näistä tutkimuksista olivat Yhdysvaltain terveysviraston (NIH) rahoittamia. Dasia on pidetty yhtenä maailman johtavista resveratrolin tutkijoista. Das on tutkinut resveratrolia ainoastaan eläimillä, eikä hänen vilppinsä tee tyhjäksi ihmisillä tehtyjen tutkimusten tuloksia, kommentoivat muut asiantuntijat tätä ikävää tilannetta.

Vilkaisu pubmediin kertoo, että Resveratrolista on julkaistu tähän mennessä npom 4500 dokumenttia. Dasin nimi esiintyy niistä vain 58:ssa. Hänellä epäillään olleen 6 mahdollista apuria, jotka auttoivat väärennyksissä. Kaikki Dasin vilppitutkimukset eivät koske resveratrolia. Monissa muissa on kyse iskemiasta, reperfuusiovauriosta, hapetusstressistä ja muista sydäntauteihin liittyvistä ilmiöistä.

Resveratroli, lyhyesti Res, tunnetaan mm. punaviinin ja viinirypäleiden ainesosana, jota tutkitaan vilkkaasti mm. diabeteksessa, sydän- ja verisuonitaudeissa sekä syövässä.
Nutraingredients.com 13.1.2012
MedPagetoday 12.1.2012
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 29 Joulu 2015 13:30, yhteensä muokattu 2 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5333
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 22 Tammi 2012 17:48

Vuonna 2010 lääketeollisuus käytti yli $244 miljoonaa lobbaamiseen. Tehokkain lobbaaja oli Jack Abbramoff. Katso videolta kuinka hän kertoo ja tunnustaa, kuinka hän lahjoi lääketeollisuuden piikkiin ainakin saataa Yhdysvaltain kongressiedustajaa hyväksymään lääketeollisuudelle edullisia lakeja. Hän käytti miljoona dollaria vuodessa pelkästään urheilukilpailujen vapaalippuihin, joilla lahjottiin kongressiedustajia. Videon kesto noin 15 minuuttia.
Dr Mercola/CBCNews 60 minutes
Viimeksi muokannut Matti Tolonen 02 Huhti 2013 1:09, yhteensä muokattu 1 kertaa.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa