Jussi Huttunen kirjoittaa sokerista!

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3395
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Jussi Huttunen kirjoittaa sokerista!

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 23 Maalis 2013 15:17

Sokeri – puhdasta, valkoista ja vaarallista
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=kol00214

John Yudkin on taas nostettu kunniaan. Hänen näkemyksensä jäi aikanaan Ancel Keysin rasvateorian jalkoihin. Yudkinin mielestä sokeri oli pahempi uhka terveydelle kuin rasva.

Huomionarvoista on se, että artikkelin kirjoittaja on Jussi Huttunen, entinen Kansanterveyslaitoksen pääjohtaja, ja paikka jossa kirjoitus on julkaistu, terveyskirjasto!

Kolmen viime vuoden aikana on julkaistu useita huolellisesti tehtyjä seurantatutkimuksia, joiden mukaan sokeri on paljon vaarallisempaa, kuin mitä välillä on ajateltu. Sokeripitoiset virvoitusjuomat lihottavat ainakin aikuisia ja erittäin todennäköisesti myös lapsia. Syy on yksinkertainen. Sokerijuoma vähentää ruokahalua vain vähän, ja tästä johtuen energian kokonaissaanti voi limupäivinä kasvaa sadoilla kaloreilla. Sokerijuomat lisäävät selvästi tyypin 2 diabeteksen vaaraa, mikä ei ole yllättävää jos ja kun se lihottaa.


Olen ällikällä lyöty!

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5280
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Jussi Huttunen kirjoittaa sokerista!

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 23 Maalis 2013 18:01

Reijo Laatikainen kirjoittaa blogissaan samasta aiheesta kuin Jussi Huttunen, mutta paljon seikkaperäisemmin. Laatikainen tunnustaa, että hänen opiskellessaan ravitsemustiedettä 1980/90-lukujen vaihteessa sokereita pidettiin lähinnä tyhjinä lihottavina kaloreina ja hammasmädän (karies) aiheuttajina, mutta niiden merkityksestä esim. sydäntautien aiheuttajina ei edes keskusteltu. Suosittelen lukemaan ja ajattelemaan.
Sokerin terveyshaitat suhteessa tyydyttyneeseen rasvaan
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Jussi Huttunen kirjoittaa sokerista!

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Maalis 2013 13:19

Sokeri(hiilihydraatti) on huume,joka koukuttaa...sehän on jo tiedetty kauan täällä. Näyttää sanoma tulevan pikku hiljaa myös virallisen tahon tietoisuuteen?
Lihavuuteen erikoistunut lääkäri Kirsi Pietiläinen varoittaa, että sokeripitoisten herkkujen syömisestä syntyvä hyvän olon tunne voi koukuttaa. Muutaman suklaapalan sijaan mahaan humpsahtaa helposti kokonainen suklaalevy.
....Sokeri on noussut keskusteluun puhuttaessa lihavuudesta. 80-90-luvuilla keskityttiin lähinnä rasvan huonoihin vaikutuksiin.
YLE


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 11 vierailijaa