Miksi Piltti-purkissa on sokeria?

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

San Martino
Viestit: 5558
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Miksi Piltti-purkissa on sokeria?

ViestiKirjoittaja San Martino » 28 Huhti 2015 14:51

Iltalehti kirjoitti:Pikkuvauvan äiti luuli ostavansa pienokaiselleen sosetta, johon ei ole lisätty sokeria, mutta joutui pettymään.

- Olen ostanut pari kertaa soseita ja huomannut nyt vasta, että niissä on lisättyä sokeria. Aivan käsittämätöntä! Aloitetaanko jo neljän kuukauden ikäisille vauvoille sokerin tuputtaminen? äiti kysyy ja muistuttaa, että alle 1-vuotiaille ei suositella lisättyä sokeria lainkaan.

Piltti-purkkiruoat valmistetaan Suomen Nestlén Turun lastenruokatehtaalla. Valmistaja korostaa kotisivuillaan olevansa ainoa kotimainen lasten purkkiruokien valmistaja

Valmistus alkoi vuonna 1952

Miksi Piltti-purkissa on sokeria?

Tuli paha kysymys Suomen ainoalle lastenruokatehtaalle....olisko ravitsemustieteilijät neuvoneet lisäämään sokeria?
Piltti tekee yhteistyötä johtavien suomalaisten ravitsemustutkijoiden ja lastenlääkäreiden kanssa
.

artoheikki
Viestit: 17
Liittynyt: 24 Loka 2011 21:35
Paikkakunta: Häme
Viesti:

Re: Miksi Piltti-purkissa on sokeria?

ViestiKirjoittaja artoheikki » 29 Huhti 2015 12:11

Sokeria on kait lisätty piltti tuotteisiin aina. Nykyisin sokerin on ollut tapetilla, niin on kuulemma alettu käyttämään keinomakeutus aineita. Kuuluu kait suosituksiin saada aikanaan lisää asiakkaita lääketehtaille.

höpönassu
Viestit: 126
Liittynyt: 20 Heinä 2009 11:30

Re: Miksi Piltti-purkissa on sokeria?

ViestiKirjoittaja höpönassu » 29 Huhti 2015 15:21

Piltteihin ja muihinkin pikkulasten soseisiin on aiemmin lisätty hedelmäsokeria makeuttamaan noita happamempia tuotteita, ainakin oli näin kun omat muksut oli pieniä. Mielestäni pieni lapsi kyllä oppii sitä hapantakin makua sietämään ja jopa tykkäämään siitä kunhan saa rauhassa muutaman maistelukerran verran opetella. Mutta kun on tainnut tulla kohua siitä, että hedelmäsokeri onkin se harmillisempi asia, niin on sitten ikäänkuin valittu kahdesta pahasta pienempi paha. Sokerissakin on hedelmäsokeria noin puolet, toinen puoli on glukoosia, näin siis saadaan tuo hedelmäsokerin määrä puolitettua. Kokonaisuutena ajatellen, on ihan hölmöä lisätä erikseen sokeria lainkaan tuotteisiin, joissa sitä luontaisestikin on jo jonkin verran, ihan siis mielestäni vaan tottumiskysymys.

Luulempa, että eivät pienet piltit osaa edes itse sanoa sen kummemmin, että onko tämä tai tuo purkillinen nyt parempi, johon siis valmistajat usein vetoavat, että kuluttajat haluavat tuotteet tämmöisinä. Lapsen yhden tai parin kerran maistelukertaan kun liittyy niin moni muukin asia, esim.väsymys - virkeys, nälkä - juuri syönyt muutenkin hyvin, onko hampaita tulossa tms. joka hankaloittaa päivän - hyvä ja aurinkoinen päivä, näitä muuttuvia tekijöitä on paljon pienen ihmisen päivässä ja kun vielä ei itse pysty puhumalla kertomaan, että onko tämä nyt niin hyvää vai ei, menee se käytännössä ihan sen mukaan miltä äidistä tuntuu, että menikö purkillinen sosetta nopsaan tai hitaasti tyhjäksi :)

Parasta olis jos aina pystyis itse tekemään pöperöt ja muussaamaan pienille, mutta ymmärrän senkin kun aina niin kiire nykyjään on, että myös näitä valmiita soseita käytetään. Ihan liikaa tuoreita äitejä syyllistetään ja varotellaan siitäkin, että pienet ei sais syödä samaa kuin muut, kun on sitä suolaa ja rasvaa...itse tein aikoinaan niin, että otin ennen maustamista osan ja muussasin vauvalle, samaa kuin me muutkin syötiin, mutta juurikin vähemmän mausteita ja suolaa.

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3376
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Miksi Piltti-purkissa on sokeria?

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 29 Huhti 2015 16:45

Tein itse samoin, muiden ruuasta vauvalle maustamaton osa erilleen.

Siihen aikaan vauvojen liharuoissa oli niin paljon porkkanaa, että niitä paljon syövien iho alkoi kellertää.

höpönassu
Viestit: 126
Liittynyt: 20 Heinä 2009 11:30

Re: Miksi Piltti-purkissa on sokeria?

ViestiKirjoittaja höpönassu » 30 Huhti 2015 10:28

Tähän vielä tuli mieleeni semmoinen ikäväkin huomio, että nykyäidit on usein tosi kiireisiä mutta myös vähän huonosti ehkä osaavat laittaa ruokaa? Omat lapset kyllä osaavat perusruokia tehdä, eikä pienille pilteille mitään sen ihmeellisempää tarvi tehdäkään kuin mitä muu väki kotona syö, oppivat samalla sen oman perheen tapoja ja tottumuksia. Ja kyllä jo aika pienenä voi niitä mausteitakin opettaa, toki yksitellen ja vain hyvin vähän kerrallaan, jotta mahdolliset allergiat paljastuis. Epäilempä, että jossain thaimaassa missä käytetään tosi paljon kaikenlaisia mausteita, chilejäkin, että siellä taaperot sen kummempaa juurikaan syövät kuin muukaan perhe, kyllä useimpien pientenkin suolisto kestää myös mausteita. Neuvoloissakin neuvotaan käsittääkseni aika usein, että noita purkkiruokia voi ja kannattaakin syödä, niissä kun pitäis olla kaikki ravintoaineet optimaalisesti laskettuna ja saatavilla, että kotiruoasta ei aina voi mennä takuuseen. Mutta neuvolat tietenkin neuvovat sen virallisen käsityksen mukaan mikä on vallalla joka paikassa, ei niille tule mieleenkään, että vois vaikka voita käyttää ruoanlaitossa tai että sitä voi ihan niiden kasvisten muussaamiseen käyttää, tulee sitä makuakin ruokaan ihan eri tavalla, kuin jos olis pelkällä vedellä soseutettu.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa