Heikkilää ei saa puolustaa

Löysitkö lehdestä, netistä tai jostain muualta uutisen, joka kaipaisi hiukan ruotimista. Tässä on paikka sellaisille.

Valvojat: MahaTar, Sienestäjä2

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3377
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Heikkilää ei saa puolustaa

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 28 Helmi 2019 17:54

Näin tämän Facebookissa.

Katariina Souri
6 tuntia
NÄIN TULIN EDUSKUNTAVAALIEHDOKKAANA VALTAMEDIAN VAIENTAMAKSI!

Olen ollut julkisuudessa yli 30 vuotta. Luulin tietäväni miten media toimii, enkä ole ollut sinisilmäinen totuudenvastaisten otsikoiden ja epäreilun vääristelyn suhteen. Viihdejulkkiksia leimaavien tai tarpeettomasti kohua nostattavien juttujen tavoite on kuitenkin ollut myynnin ja näkyvyyden lisääminen, enkä ole rohjennut ajatella että valtamedia olisi asiauutisissa varsinaisesti epäluotettava tai käyttäisi valtaansa väärin.

Nyt kansanedustajaehdokkaana ja mukaan politiikkaan lähteneenä joudun muuttamaan näkemystäni. Olen nimittäin "kiellettyjä" aiheita esiin nostettuani joutunut epäasiallisen ja virheitä vilisevän mustamaalauskampanjan kohteeksi enkä saa mahdollisuutta korjata vääriä väitteitä. Siksi avaudun nyt täällä.

Ensin Talouselämä julkaisi nettisivuillaan 24.2. negatiivisen jutun YouTubessa julkaisemastani Noitarovio-videosta jossa haastattelen erikoislääkäri Antti Heikkilää. Jutun otsikossa minun väitettiin mainostavan hänen ruokavalio-oppiaan. Olen lukenut Heikkilän kirjan Lääkkeetön elämä, ja totta on että kannatan vahvasti hänen näkemyksiään. Mutta Noitarovio-videolla sanon että noudatan Turun yliopiston evoluutiobiologi ja dosentti Markus J Rantalan laatimaa ruokavaliota. Se sattuu olemaan lähes identtinen Heikkilän ketodieetin kanssa, ja olen kyseisen ruokavalion avulla parantunut lukuisista terveysongelmista, niin fyysisistä kuin psyykkisistäkin, joista videolla Heikkilän kanssa keskustelemme.

Talouselämän juttu leimaa minut tieteenvastaiseksi. Tämä on hyvin erikoista, sillä ruokavalioni perustuu dosentti Rantalan läpikäymään laajaan tieteelliseen tutkimusnäyttöön. Talouselämä ei kuitenkaan tarkistanut faktoja minulta, vaan julkaisi mustamaalaus-juttunsa minulta kommentteja kysymättä. Samoin teki MTV3 uutissivusto. He julkaisivat saman ala-arvoisen jutun ottamatta minuun lainkaan yhteyttä. Sentään Ilta-Sanomista soitti toimittaja kommentteja kysyen ja kirjoitti puhelinhaastattelun pohjalta jutun, jonka lähetti minulle tarkistettavaksi. Tein juttuun muutaman tarkennuksen, ja toimittaja sanoi pistävänsä jutun ulos.

Juttua ei kuitenkaan julkaistu. Laitoin toimittajalle viestin seuraavana päivänä ja hän sanoi jättäneensä jutun julkaisujonoon. Yleensä vastaavat ajankohtaisten uutisjuttujen kommentit julkaistaan välittömästi ja toimittaja ihmetteli itsekin missä juttu viipyy. Hän sanoi tarkistavansa asian toimitukseen päästyään. Selvisi että juttuun halutaankin vielä mukaan asiantuntijalausuntoja Noitarovio-videon sisällöstä, eli ns. faktantarkistusta, mitä myös Antti Heikkilän kirjalle Hesarissa tehtiin. Totesin toimittajalle että tasapuolisuuden nimissä hänen tulisi soittaa myös dosentti Rantalalle jonka videolla mainitsen, eikä vain jatkaa yksipuolisten näkemysten esilletuomista mitä Noitarovio-videolla juuri kritisoidaan. Niin toimittaja tekikin, ja varmuudella hän soitti ainakin myös Itä-Suomen yliopistoon jollekin professorille, joka toimittajan mukaan olikin antanut positiivisia kommentteja lääkkeettömistä hoidoista ja sanonut että ne tulevat kokemaan lähitulevaisuudessa uuden renessanssin. Rantalan kanssa hän oli puhunut pitkään, ja tiedän että Rantala oli jopa lähettänyt toimittajalle omia tutkimustuloksiaan gluteenin ja psykoosien yhteydestä, mitä asiaa Heikkilän esiintuomana Talouselämän ja MTV3:n jutuissa kritisoidaan tieteenvastaisena.

Jäin odottamaan Ilta-Sanomien jutun ulostuloa, mutta sitä ei julkaistu seuraavanakaan päivänä. Laitoin taas viestiä toimittajalle ja yritin myös soittaa. Hän ei vastannut. Soitin Ilta-Sanomien päätoimittaja Ulla Appelsinille. Hän sanoi ettei tiedä asiasta mitään. Lopulta sain toimittajan kiinni, ja hän kertoi että "päälliköt nyt tuolla pähkäilevät mitä tämän asian kanssa tehdään". Pyysin toimittajaa ilmoittamaan lopputuloksesta. Hän lupasi näin tehdä, mutta mitään ilmoitusta ei tullut. Erityisen huvittavaa on se että antaessani haastattelua toimittajalle sanoin että näistä asioista ei saa yleensä julkisuudessa puhua. Toimittaja sanoi että nyt saa, mähän just soitin sulle.

Nyt on kulunut kolme vuorokautta siitä kun jutun piti tulla ulos. On selvää että Ilta-Sanomat on vetänyt sen sivuun. Juttuhan oli kertaalleen jo julkaisujonossa, mutta siinä kohden iski sensuuri. Ja kun ei faktantarkistus selvästikään tuottanut toivottua tulosta vaan ainakin osittain pikemminkin tuki "epätieteellistä ruokavaliotani" ja myös Heikkilän näkemyksiä, päättivät toimituspäälliköt ettei juttua julkaista. Minä en siis saanut eduskuntavaaliehdokkaana millään tavalla puolustautua, ja yhden totuuden levittäminen tämän maan valtamediassa jatkuu.

Mitä sitten kirjoitettiin minun sanomanani jutussa jota ei suostuttu julkaisemaan?
Että noitarovio -videosarjassa puhutaan asioista joista olisi 400-500 vuotta sitten joutunut mahdollisesti roviolle. Että haluan tuoda esiin nykyisen medikalisaation, ylidiagnosoinnin ja perusteettomasti määrätyt lääkkeet ja myös sen, miten lääkitysten purkamisesta ei oteta vastuuta vaan nojataan lääketehtaiden rahoittamiin tutkimuksiin. Sanoin etten usko lääkkeiden useinkaan parantavan ja ettei ihmisten tarvitse tyytyä oireiden hallintaan lääkkeiden avulla sillä monista niin fyysisistä kuin psyykkisistäkin sairauksista voi lääkkeettömästi parantua. Totesin että joskus lääkkeitä toki tarvitaan, mutta että hoidon tulisi olla yksilökohtaista ja terveydenhoidon mennä todellisen valinnanvapauden suuntaan. Tällöin lääkäreiden tulisi puhua myös lääkkeettömien hoitojen eduista.

Kritisoin jutussa myös sitä miten levottomille vanhuksille ja nuorille syötetään psykoosilääkkeitä vaikka niillä on usein vakavia sivuvaikutuksia kuten rajua painonnousua ja lääkityksen lopettamisen jälkeen vakavaa unettomuutta. Otin myös kantaa siihen että lääkärit eivät välttämättä pysy uusimpien tieteellisten tutkimusten perässä ja alalla kaivattaisiin lisäkoulutusta. Totesin että terveellisillä elämäntavoilla, ruokavaliolla, terapialla ja luontoyhteydellä on iso rooli sairauksien parantamisessa. Resursseja tulisi keskittää enemmän lääkkeettömiin hoitoihin. Painotin vielä että yksisilmäisen ajattelun tulee murentua ja että kun taustalla ei ole tahoa joka hyötyisi rahallisesti tutkimuksesta niin ei tutkimuksia tehdä.

Sanoin vielä olevani pääsääntöisesti samaa mieltä Antti Heikkilän kanssa ja että olen itse noudattanut Turun yliopiston evoluutiobiologi dosentti Markus J Rantalan sorvaamaa ruokavaliota joka on hyvin lähellä Heikkilän suosittamaa ruokavaliota. Mutta juttua ei siis lopulta julkaistu. Jokainen voi tahollaan miettiä miksi.

TOIVON ETTÄ PISTÄTTE JAKOON

Tomppa
Viestit: 372
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Heikkilää ei saa puolustaa

ViestiKirjoittaja Tomppa » 28 Helmi 2019 22:59

Peukut Katariinalle.

San Martino
Viestit: 5558
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Matala-aktiivinen tulehdus

ViestiKirjoittaja San Martino » 04 Maalis 2019 10:30

Tomppa kirjoitti:
Peukut Katariinalle.

viewtopic.php?f=22&t=8299&p=49680#p49667

Haastattelussa Katariina Souri mainitsee ruokavaliokseen Markku J. Rantalan kehittelemän dieetin

Markku J. Rantala kirjoitti:
Länsimaalaisilla masennuksen suurin yksittäinen taustatekijä on stressistä ja huonoista elintavoista johtuva matala-aktiivinen tulehdus. Tämä aivojen välittäjäaineiden toimintaan ja sitä kautta mielialaan vaikuttava tulehdustila on 60 prosentilla masennuspotilaista. Kun matala-aktiivista tulehdusta on hoidettu tulehduskipulääkkeillä, myös masennuksen oireet ovat vähentyneet.

− Ilmiötä on tutkittu aiheuttamalla terveille ihmisille keinotekoisesti matala-aktiivinen tulehdus. Osalla tutkittavista on esiintynyt jopa itsetuhoisia ajatuksia.

Matala-aktiiviseen tulehdukseen voidaan vaikuttaa helposti terveellisellä ruokavaliolla, hyvällä unenlaadulla ja liikunnalla. Nämä yksinkertaiset asiat sekä parantavat masennusta että toimivat ennaltaehkäisynä. Väitteiden taustalla on myös metsästäjä-keräilijäyhteisöjen parissa tehdyt tutkimukset.


https://www.tunnejamieli.fi/2018/05/09/ ... nnuksesta/

Mielenkiintoinen käännös kehon tulehdukselle(matala-aktiivinen tulehdus). Terveellinen ruokavalio tarkoittanee hiilihydraattien vähentämistä ja siemenöljyjen korvaamista paremmilla rasvoilla? Artikkelissa tosin ei kerrota tarkemmin siitä....

San Martino
Viestit: 5558
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Hesari hoitaa hommat...

ViestiKirjoittaja San Martino » 06 Huhti 2019 14:46

Viisitähteä kirjoitti:

Helsingin Sanomat ja nepalilaisten ravintoloiden etninen puhdistus


https://viisitahtea.com/kolumnit/helsin ... puhdistus/

Mihin tarvitaan oikeuslaitosta,kun Hesari hoitaa jo hommat?Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 12 vierailijaa

cron