Sivu 1/1

Uusi tutkimus: Insuliinihoito kolminkertaistaa kuolleisuuden

Lähetetty: 12 Helmi 2013 13:51
Kirjoittaja San Martino
Nykyinen insuliinihoito kolminkertaistaa kuolleisuuden t2diabeetikoilla kertoo uusi (englantilainen) tutkimus....

Insulin therapy major cause of death in type 2 diabetics
06 February 2013

Insulin, the standard treatment for people with type 2 diabetes, increases the risk of heart attack and stroke, researchers have discovered this week.

......Early reports found that insulin use by type 2 diabetics tripled the risk of death, and now researchers from Cardiff University have discovered the deaths are caused by heart attack, stroke and kidney failure.
Cardiffin Yliopiston tutkimus

Lisää aiheesta täällä..

Re: Uusi tutkimus: Insuliinihoito kolminkertaistaa kuolleisu

Lähetetty: 03 Touko 2013 12:23
Kirjoittaja MahaTar
Tuo on semmoinen tieto, jonka aion tarita omalääkärilleni numero 9. Tässä terveyskeskuksessamme minulla on ollut vain yksi pitkäaikainen tohtori ja nyt alati vaihtuva virta näitä kloppeja ja pilliheinäimitaatioita.

Täytynee kerätä kasa prujuja, joihin vedota aina, kun tulee puheeksi insuliini ja statiinit ja muut humut. 8) Siitä sitten paukauttaa tietopläjäys pöytään! ...että luje tuosta, s'on viimestä huutoo!

Re: Uusi tutkimus: Insuliinihoito kolminkertaistaa kuolleisu

Lähetetty: 03 Maalis 2014 21:52
Kirjoittaja San Martino
Lääkärilehti kirjoitti:Uusien diabeteslääkkeiden haimahaitoista ei huolta toistaiseksi

Euroopan ja Yhdysvaltain lääkevalvontaviranomaiset EMA ja FDA arvioivat yhdessä haittavaikutustiedostojaan selvittääkseen, liittyykö tyypin 2 diabeteksen hoitoon käytettyihin inkretiinien vaikutusta voimistaviin lääkkeisiin lisääntynyt haimatulehduksen tai haimasyövän vaara.

Väliaikatietona viranomaiset julkaisivat näkemyksen, etteivät tähänastiset havainnot anna aihetta huoleen.

Lopullisia johtopäätöksiä ei vielä voida vetää. Sekä FDA että EMA jatkavat erityisesti haittavaikutussignaalien tutkimista.

Lue lisää

Juu ei toistaiseksi huolta,mutta.....

Re: Uusi tutkimus: Insuliinihoito kolminkertaistaa kuolleisu

Lähetetty: 30 Huhti 2014 3:55
Kirjoittaja Saaristolainen
Lisää löylyä:
http://www.plosone.org/article/info%3Ad ... ne.0095671

Therefore, we believe that our results support the conclusion that until more evidence is provided from randomized trials, a prudent approach should be to restrain use of insulin to situations in which combinations of non-insulin agents have failed to appropriately achieve glycemic control, as it is recommended in the current guidelines for the management of type 2 diabetes [1].


Siksi uskomme että saavuttamamme tulokset tukevat johtopäätöstä, että ennenkuin saadaan lisää todisteita satunnaistetuista kokeista, on rajoitettava insuliinin käyttöä sellaisiin tilanteisiin, joissa muiden diabeteslääkkeiden yhdistelmillä ei ole saatu verensokeria kuriin 2-tyypin diabeetikoilla.

Re: Uusi tutkimus: Insuliinihoito kolminkertaistaa kuolleisu

Lähetetty: 30 Huhti 2014 9:35
Kirjoittaja Timo Kuusela
Suo siellä vetelä täällä.

Jos et hoida sokeritautia, taudin moninaisten (henkeä, liikuntakykyä, näkökykyä jne uhkaavien) komplikaatioiden riski lisääntyy taudin vaikeusasteen lisääntyessä.

Tilanne yleismaailmallisesti on se, että tyypin 2 diabetesta ei osata ehkäistä tai hoitaa (mm mainittu viimeisimmän käypähoitosuosituksen englantilaisessa käännöksessä). Lääkehoito on ensisijainen hoito. Ravitsemuksen mukaanottoa suositetaan, mutta se noudattaa "modernia ravitsemusoppia" eikä ota huomioon edes niitä kokemuksia, joilla pärjättiin kohtuullisesti vielä 1960-luvulla. T2D-potilaiden luottamus lääkityksen kaikkivoipaisuuteen on paljolti terveysammattilaisten työn tulosta: "syö mitä haluat ja sovita lääkitys syömisiisi".

Oma taistelu on nyt kokeiluvaiheessa, jossa olen lopettanut sen ainoankin ja käytännössä ainoan riskittömän lääkityksen (metformiini). Vuonna 1996 diagnosoidun kroonisen taudin (T2D) hoito on nyt siis täysin elitapakeskeistä. Tulokset ovat vähintäin tyydyttävät. Paastosokeri liikkuu tasossa 5.4 mmol/l hyvin stabiilina. "Pitkä sokeri" on tärkein (stadardimittausten lisäksi) seurannan väline tarkkailussa glykaatio-ilmiön kehittymisessä. Tarkkailen, sääteleekö lääkityksetön maksa sokerintuotantoa lääkittyä paremmin (siis spontaanisti).

Re: Uusi tutkimus: Insuliinihoito kolminkertaistaa kuolleisu

Lähetetty: 02 Touko 2014 16:46
Kirjoittaja Perenna
Seuraan kokeiluasi, Timo. Kuten varmasti kaikki muutkin tämän foorumin jäsenet.

Re: Uusi tutkimus: Insuliinihoito kolminkertaistaa kuolleisu

Lähetetty: 02 Touko 2014 17:59
Kirjoittaja catharsis
Hienoa Timo, tervetuloa lääkkeettömien sokeritautisten joukkoon.

Re: Uusi tutkimus: Insuliinihoito kolminkertaistaa kuolleisu

Lähetetty: 04 Heinä 2014 9:29
Kirjoittaja San Martino
Januvia lisää sydämen vajaatoimintaa

In patients with type 2 diabetes and heart failure, the use of sitagliptin (Januvia) was associated with greater risk of hospitalization for heart failure, a study based on insurance claims showed.

MedPage today