HS 9.3.2013 kirjoitti:Diabeteksen puhkeamisen vaara kasvaa prosentilla, kun sokerin saanti kasvaa ihmistä kohti päivässä niin, että siitä saadaan 150 kaloria lisäenergiaa. Tähän riittää tutkijoiden mukaan vaikkapa tölkillinen sokeroitua limonadia.
[...]
"Diabetekselle altistaa ruokavalio, jossa on sokerin kaltaisia nopeita hiilihydraatteja. Havainnot sopivat nykyisiin käsityksiin diabeteksen", kertoo Diabetesliiton ylilääkäri Pirjo Ilanne-Parikka.
Diabetesliitto on julkaissut ruokavaliosuosituksen, joka lienee edelleen voimassa (Diabeetikon ruokavaliosuositus 2008). Sivulla 6 käsitellään energiaravintoaineiden jakautumista:
Diabeetikon ruokavaliosuositus 2008, s. 6 kirjoitti:Energiaravintoaineiden osuuksiksi suositellaan:
Prosenttia kokonaisenergiasta (E%)
Hiilihydraatit 45–60
- lisättyä sokeria alle 10
Rasva 25–35
- tyydyttyneet ja transrasvahapot alle 10
- kertatyydyttymättömät rasvahapot 10–20
- monityydyttymättömät rasvahapot 5–10
Proteiini 10–20

Yli puolet energiasta pitäisi näiden ohjeiden mukaan saada soker(e)ista. Jokaisella aterialla runsaasti hiilihydraatteja. Diabetesliitto ohjeistaa tuhoisasti - ylilääkärinsä lausunto on räikeässä ristiriidassa ohjeiden kanssa.