Sivu 1/1

Metformiini voi tyhmentää

Lähetetty: 10 Syys 2013 14:41
Kirjoittaja Matti Tolonen
Metformiini voi heikentää henkisiä toimintoja
Melbournen yliopiston tutkimus kertoo, että tyypin 2 diabeteksen peruslääke metformiini voi heikentää kognitiivisia taitoa. B12-vitamiinin ja kalkin käyttö ravintolisinä voi ehkäistä metformiinin haittoja. Tutkimuksen julkaisi Yhdysvaltain Diabetesliiton lehti Diabetes care.

Itse lisäsin tähän, että ottakaa hyvät metformiinin käyttäjät berberiiniä, se parantaa sokeritasapainoa ja vähentää metformiinin tarvetta ja sivuvaikutusten riskiä.

In Some Patients Metformin Impairs Thinking, MedPageToday 9.9.2013

Moore EM, et al. Increased risk of cognitive impairment in patients with diabetes is associated with metformin. Diabetes Care 2013; DOI: 10.2337/dc13-0229.

Hyvän diabeteshoidon opas

Re: Metformiini voi tyhmentää

Lähetetty: 22 Syys 2014 9:12
Kirjoittaja San Martino
"It's amazing that more than 5 decades after metformin's introduction we remain unclear about the true benefits and risks of the most widely-used anti-diabetic drug on the planet,"

U.K. Researchers Start Metformin RCT

Metformiini on ollut käytössä jo 5 vuosikymmentä, mutta vasta nyt aletaan tutkimaan sen vaikutusta ja tehoa todenteolla? Aika uskomatonta!

Re: Metformiini voi tyhmentää

Lähetetty: 23 Syys 2014 8:58
Kirjoittaja San Martino
Naapurifoorumin tietoa
mlv kirjoitti:Daily Mail kertoo Canadian Medical Association Journal lehden uutisesta jossa Metformiini lääkitys yhdistetään kilpirauhassen vajaatoimintaan, laskee TSH ia. Tutkimusraporttikin löytyy kys. lehden kotisivuilta haulla.
Metformiinihan on usein turvallisempi lääke kuin uudet mutta tuo uutinen on aika huolestuttava
.