Riskinä diabetes

Tässä osiossa keskustellaan tyypin 2 diabeteksesta eli aikaisemmalta
nimeltään aikuisiän sokeritaudista ja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.

Valvoja: MahaTar

vaahtokarkki
Viestit: 18
Liittynyt: 26 Kesä 2013 12:47

Riskinä diabetes

ViestiKirjoittaja vaahtokarkki » 29 Syys 2013 10:22

Kysyisinpä teiltä....
Minulla on alentunut sokerinsieto. Veriarvojen mukaan ei ole diabetestä pitkät sokerit 5.5 ja samoin paastoarvo, mutta sokerirasitustestissä 2 tunnin arvo jää vielä samaan kuin tunnin arvo ja on siis koholla ( 8.5) Kotimittauksella 2 ja puoli tuntia antaa arvon alle 6. Pituus 164/paino57.

Nyt sain terveydenhoitajalta huomautuksen, että ruokavaliotani tulee muuttaa. Syön kuulemma liian vähän sokeria ja maksa tekee jotain ....ja aiheuttaa siten verensokerin nousun....ja lopulta diabeteksen......plaa plaa plaa.
Käytän vh- ruokavaliota, pyrin alle 70 g sokeria päivässä. Hiilarit lasken hiilari-arvon mukaan, en joista sokeria -arvon mukaan.
Olen kala ja pähkinä allergikko , epa tuotteet iholla tuottaa ihottuman. D-c-sinkki- karnosiini-magneesium kuuluvat aamupalaani tabletti muodossa.

Siis mitä kummaa tässä pitää tehdä ...turhaanko taistelen jos maksa työstää minusta diabeetikkoa, vaikka syön ja liikun (6Xvk) säännöllisesti????

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4920
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Riskinä diabetes

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 29 Syys 2013 10:45

Suosittelen jatkamaan vhh-ruokavaliota ja harrastamaan säännöllistä kuntoliikuntaa, vähintään 3 tuntia viikossa (toki enemmänkin saa tehdä). Ravintolisistä tehokkain juuri sinulle on Berberin Prof + kromi, 2-3 tabl päivässä. Vaikka sinulla ei vielä olekaan diabetesta, suosittelen perehtymään Hyvän diabeteshoidon oppaaseen ja noudattamaan sen ohjeita.

Liikunta vaikuttaa rasvageeneihin
Geenitutkimukset antavat uutta tärkeää tietoa muu muassa liikunnan vaikutuksista rasva- ja sokeriaineenvaihduntaan. On se ihmeellistä, että nyt voidaan yhdellä pyyhkäisyllä tutkia yli 20 000 geeniä. Malmössä on tutkittu liikunnan vaikutuksia ja saatu rohkaisevia tuloksia: liikunta vaikuttaa DNA:n metylaatioon, kertoo apulaistutkija Tina Rönn (voit katsoa hänen haastatteluvideonsa alla olevasta linkistä). Aineistona oli 23 istuvaa työtä tekevää ja liikunta harrastamatonta tervettä miestä. Kun he aloittivat liikuntaohjelman 3 kertaa viikossa, alkoi tapahtua merkittäviä muutoksia, ei ainoastaan geeneissä, vaan myös hapenottokyvyssä (VO2max), diastolisessa verenpaineessa, sykkeessä, HDL:ssa ja vyötärön ympärysmitassa – vaikka paino ei pudonnutkaan (rasvan tilalle tuli lihasta). Tutkimus puoltaa säännöllistä kuntoliikuntaa meille kaikille.

Itse poljin juuri stepperiä 40 minuuttia, mikä aika kului sunnuntai-HS:n lukemiseen. Sen lisäksi tein 144 etunojapunnerrusta. Tämä oli siis vain aamujumppani.

Exercise Alters Gene Expression in Fat Tissue. MedPageToday 27.9.2013
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

http://www.tritolonen.fi/

pete
Viestit: 850
Liittynyt: 16 Helmi 2007 15:46
Paikkakunta: Espoo

Re: Riskinä diabetes

ViestiKirjoittaja pete » 02 Loka 2013 1:36

vaahtokarkki kirjoitti:


Nyt sain terveydenhoitajalta huomautuksen, että ruokavaliotani tulee muuttaa. Syön kuulemma liian vähän sokeria ja maksa tekee jotain ....ja aiheuttaa siten verensokerin nousun....ja lopulta diabeteksen......plaa plaa plaa.

Siis mitä kummaa tässä pitää tehdä ...turhaanko taistelen jos maksa työstää minusta diabeetikkoa, vaikka syön ja liikun (6Xvk) säännöllisesti????


onkohan tuossa mitään perään??

oma maksani kyllä tuottaa glukoosia ihan tarpeeksi mutta tautia onkin takana jo 15 vuotta.

mistähän se maksa muuten sen glukoosin sitten tekee?

onko maksan tuotama glukoosi muka vaarallisempaa kuin syöty?

(tulee mieleen vertaukseni eläinrasvojen käyttö ihmisravintona on kielletty = laihduttaminen muutoin kuin rasva imulla on kielletty sillä eihän ihmisen rasvaa saa ravinnoksi käyttää)
Suomalaiset tykkäävät kun suomalainen menestyy...

kunhan menestyy jossain ulkomailla

(minä31.3.14)

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 4920
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Re: Riskinä diabetes

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 02 Loka 2013 12:18

pete kirjoitti:mistähän se maksa muuten sen glukoosin sitten tekee?
onko maksan tuotama glukoosi muka vaarallisempaa kuin syöty?

Terve Pete,
Maksan tuottama ja syöty glukoosi ovat samanarvoisia. Sokerin tuotto maksassa eli glukoneogeneesi selostetaan oikein hyvin suomeksi Wikipediassa
Glukoneogeneesi
Matti Tolonen

Lääkäri, eläkkeellä



http://www.tritolonen.fi/


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa