Berberiini ehkäisee diabeettista retinopatiaa

Tässä osiossa keskustellaan tyypin 2 diabeteksesta eli aikaisemmalta
nimeltään aikuisiän sokeritaudista ja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.

Valvoja: MahaTar

Avatar
Matti Tolonen
Viestit: 5316
Liittynyt: 31 Loka 2010 18:08
Paikkakunta: Fuengirola

Berberiini ehkäisee diabeettista retinopatiaa

ViestiKirjoittaja Matti Tolonen » 24 Loka 2013 11:21

Näin berberiini suojaa diabeetikon silmiä
Diabeetikon omat valkosolut vaurioittavat diabeetikon silmänpohjaa (retinaa), mikä johtaa ajan oloon diabeettiseen retinopatiaan, näön heikkenemiseen ja jopa sokeutumiseen. Berberiini ehkäisee valkosolujen myrkyllisiä vaikutuksia retinassa, osoittaa uusi kiinalainen tutkimus (Eye Hospital, The First Affiliated Hospital, Harbin Medical University, Harbin, China). Se puoltaa berberiinin käyttöä diaketeksessa.

Ihmisen retinan endoteelisoluja (HRECs) viljeltiin yhdessä diabeetikkojen ja verrokkien (terveiden ei-diabetikkojen) valkosolujen kanssa 24 tuntia. Lisäksi 28 retinopatiaa potevan diabeetikon ja verrokin valkosoluja eristettiin ennen berberiinihoidon alkua ja kuukauden kuluttua. Näin voitiin selvittää vaikuttiko berberiini valkosolujen kykyyn tappaa retinan endoteelisoluja.

Diabeetikkojen valkosolut tuhosivat enemmän retinan soluja kuin terveiden verrokkien valkosolut. Berberiini ehkäisi retinan solujen kuolemisia, antioksidanttientsyymien kulumista ja muita haitallisia biokemiallisia tapahtumia.

Johtopäätökset: Diabeetikkojen omat valkosolut tappavat retinan endoteelisoluja, mutta berberiinin nauttiminen suun kautta voi ehkäistä sitä. Näin berberiini siis voi ehkäistä diabeettista retinopatiaa ja jarruttaa sen etenemistä.

Suomessa berberiini on ravintolisä, jota saa kaikista apteekeista, terveyskaupoista ja luontaistuotteita myyvistä päivittäistavaraliikkeistä. Tehokas ja turvallinen päiväannos on 1-3 tablettia. Nyt on saatavilla myös uusi orgaanisella kromilla (pikolinaatilla) terästetty berberiinivalmiste.

Tian P, Ge H, Liu H, et al. Leukocytes from diabetic patients kill retinal endothelial cells: Effects of berberine. Molecular Vision. 2013 Oct 2;19:2092-105.
Matti Tolonen
Lääkäri, eläkkeellä

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija