Maailman suurin diabetes2-tutkimus

Tässä osiossa keskustellaan tyypin 2 diabeteksesta eli aikaisemmalta
nimeltään aikuisiän sokeritaudista ja vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta.

Valvoja: MahaTar

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3142
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Maailman suurin diabetes2-tutkimus

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 20 Elo 2014 15:29

http://download.thelancet.com/pdfs/jour ... 701469.pdf

Not only is the saturated fat found in dairy products not bad for health, but, on the contrary, it may protect against type 2 diabetes, according to a new study.
Cambridge University and the Medical Research Council studied the diets of more than 340,000 people to see if there was a link between saturated fat and the development of diabetes.
They found that while red meat, fried food, alcohol and carbohydrates did appear to have an impact on the development of type 2 diabetes, dairy foods seem to protect against the disease.


Maitotuotteiden tyydyttynyt rasva ei ole vain vaaratonta terveydelle, vaan se saattaa uuden tutkimuksen mukaan jopa suojata 2-tyypin diabetekselta.
Cambridgen yliopisto ja Lääketieteen tutkimusneuvosto tutkivat yli 340 000 ihmisen ruokavalioita nähdäkseen, onko tyydyttyneen rasvan ja diabeteksen kehittymisen välillä yhteys.
He huomasivat, että vaikka punaisella lihalla, uppopaistetulla ruoalla, alkoholilla ja hiilihydraateilla näytti olevan vaikutusta 2-tyypin diabeteksen kehittymiselle, maitotuotteet näyttivät suojaavan sairaudelta.

Professor Nick Wareham, chief co-ordinator of the InterAct project to identify genetic and lifestyle diabetes risk factors, said that the findings demonstrated that some saturated fats were better than others.
"With the world's largest study of its kind, we can place a lot of confidence in these findings, which help us to better understand the relationships between saturated fatty acids and risk of developing diabetes."


Professori Nick Wareham, InterAct-tutkimuksen pääkoordinaattori, sanoo että löydös osoitti joidenkin tyydyttyneiden rasvojen olevan parempia kuin toisten. Tutkimuksen tavoitteena oli löytää diabeteksen geneettiset ja elämäntapojen riskitekijät.
"Tämä oli maailman laajin tämän alan tutkimus, ja siksi voimme luottaa näihin löydöksiin, jotka auttavat meitä paremmin ymmärtämään tyydyttyneiden rasvahappojen ja diabetesriskin yhteyksiä".

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija