Sivu 1/1

Viini hyväksi diabeetikolle

Lähetetty: 23 Joulu 2015 15:53
Kirjoittaja Matti Tolonen
Näin joulun aatonaattona löysin ajankohtaan sopivan kiinnostavan kliinisen tutkimuksen Israelista. Sen mukaan 1,5 dl/vrk puna- tai valkoviiniä Välimeren ruokavalion kanssa nautittuna onkin hyväksi, sillä se korjaa diabeetikon rasva- ja sokeritasapainoa ja vähentää sydän- ja verisuonitautien ja metabolisen oireyhtymän riskitekijöitä. Tutkimus julkaistiin sisätautilääkäreiden lehdessä Annals of Internal Medicine, ja sitä selostaa nyt myös Amerikan lääkärilehti JAMA. Voit lukea lisää sivultani
http://www.tritolonen.fi/uutiset/2853-t ... ttimisesta

Re: Viini hyväksi diabeetikolle

Lähetetty: 05 Kesä 2016 12:23
Kirjoittaja Matti Tolonen
Mitä Ison-Britannian Diabetesliitto sanoo vhh-ruokavaliosta?
"A 10 week low-carb education program developed with the help of 20,000 people with T2D and based on the latest research. Benefits of a low-carb diet include lower blood glucose levels, less dependence on medication and improved cholesterol levels."

Tässä suomeksi liiton uusimmasta vhh-tutkimuksesta
Vhh-ruokavalio voi auttaa tyypin 2 diabeetikkoja

Re: Viini hyväksi diabeetikolle

Lähetetty: 05 Kesä 2016 13:39
Kirjoittaja Timo Kuusela
Asiaa!
Pidän parhaillaan ABBOTTin kudossokeria mittaavaa anturia olkavarressa. Miten helppoa onkaan jättää omaan arvoonsa nämä meidän "oppineiden" diabeetikon ravitsemussuositukset. Mittari kertoo karmealla tavalla harkitut vhh-poikkeamat niin surun kuin ilon juhlissa. Onneksi tila palautuu ns mittausnormaaliksi muutamassa päivässä vhh:n keinoilla - siis vaikeassa ja pitkään kestäneessä (n. 20 v.) T2D metaboliavirheessä.
Britit suunnittelevat sokerin verottamista käsiin räjähtäneen diabetes-epidemian lieventämiseksi.