Sivu 3/6

Lähetetty: 18 Huhti 2008 15:10
Kirjoittaja Omega
Varpu kirjoitti:Minusta tuntuu, ett? molemmat koulukunnat ovat oikeassa.

N?en jatkuvasti ymp?rill?ni sellaisia, jota sys??v?t vastuun el?m?st??n/terveydest??n itsens? ulkopuolelle ja haluavat kaikkiin terveysongelmiinsa helpon patenttivastauksen. Mahdollisimman helppo dieetti, l??ke, leikkaus... Mit? tahansa, kunhan ei vaan pysyv?? el?m?ntapojen muutosta ja sitke?? toimintaa.

Sitten ovat n?m? "terveystietoiset", jotka tekev?t kaiken naistenlehtien ja virallisten terveysvalistajien ohjeiden mukaan. Heid?n ruokansa on mautonta ja rasvatonta, eik? pid? n?lk??. Liikunta on ilotonta, monotonista pakkopuurtamista. Tuloksena on "parhaimmillaankin" laihoja l?skej?, jotka eiv?t ole terveit?, energisia ja lihaksistoltaan toiminnallisia.


Kolmas ryhm? on sitten se iso osa naisista, jotka ovat terveystietoisia ja sy?v?t v?h?rasvaisesti ja ruokaa, joka ei pid? n?lk??. Seurauksena on makeanhimo ja siit? seuraavat iltap?iv?pullakahvit, tai her?teostoksena suklaapatukka, joka kiskaistaan huiviin kotimatkalla kaupasta.

He sy?v?t ja liikkuvat mielest??n terveellisesti, mutta jatkuva makeanhimo vaivaa... Ja kilot hiipiv?t kuin varkain lanteille...

Lähetetty: 18 Huhti 2008 15:24
Kirjoittaja MM
Juuri n?in.

Lähetetty: 21 Huhti 2008 21:01
Kirjoittaja Anja
Omega kirjoitti:He sy?v?t ja liikkuvat mielest??n terveellisesti, mutta jatkuva makeanhimo vaivaa... Ja kilot hiipiv?t kuin varkain lanteille...


Ei tuo ole yksin naisten ongelma. Makeanhimo voi riivata yht? lailla miehi?kin. Satun vain tuntemaan er??n, joka kuulemma sy? kinuskikastiketta suoraan purkista - eli kaataa suuhun. Juttelin hiljattain ihan yleisell? tasolla hiilaritietoisesta ruokavaliosta ja kerroin tuosta tapauksesta. Keskustelukumppanini (mies) totesi siihen: "Min? olen tehnyt ihan samaa."

No, n?m? herrat tuskin ovat kuvitelleet sy?v?ns? terveellisesti, mutta onhan se varsin ik?v??, ett? tiedostamattaan on makean sy?nnin sy?vereiss

Lähetetty: 21 Huhti 2008 22:50
Kirjoittaja Timo Kuusela
Pit?isi alkaa Varpun referoimaan sit? lukemaansa seksikirjaa(?), jota ep?ilin psykologiseksi. Taitaa kuitenkin kertoa ihan oikeasti, miten erilaisille biologisille ?rsykkeille tapahtuu kynnysarvon kohoamista. Pornokin on merkki kynnysarvon kohoamisesta. Samaa on makeuden kanssa. Huumeet, nikotiini, makeus, hiilihydraatti, sama juttu. Taisi Pappa viitata siihen, ett? puolukkakin maistuu makealle. T?t?h?n ei en?? kukaan usko. Se taas johtuu siit?, ett? on todella totuttu tai totutettu supranormaaliin makeusel?mykseen. V?lill? se pokka pett?? ja pit?? rohmuta kunnolla. Pit?? varmaan pit?? edell? lueteltujen luonnollisten tuntojen kanssa kunnon tauko, jolloin luonnolliset raja-arvot palailevat ja puolukkakin todella maistuu makealta.

Lähetetty: 21 Huhti 2008 23:03
Kirjoittaja Anja
Timo Kuusela kirjoitti: Taisi Pappa viitata siihen, ett? puolukkakin maistuu makealle. T?t?h?n ei en?? kukaan usko. Se taas johtuu siit?, ett? on todella totuttu tai totutettu supranormaaliin makeusel?mykseen.


Min? uskon. J??kaapissa on puolukkasurvosta, jota laitan maustamattomaan jukurttiin. Ropsautan viel? mantelirouhetta p??lle. Alkuun tuntui v?h?n tym?k?lt?, mutta nyt maistuu mukavalta.
Mit? muuten tarkoittaa "supranormaali makeusel?mys"? "Normaali" makeus, joka on joka ikisess? tuotteessa, mutta joka kuitenkin on ep?normaali?

Lähetetty: 22 Huhti 2008 6:26
Kirjoittaja Varpu
Timo Kuusela kirjoitti:Pit?isi alkaa Varpun referoimaan sit? lukemaansa seksikirjaa(?), jota ep?ilin psykologiseksi. Taitaa kuitenkin kertoa ihan oikeasti, miten erilaisille biologisille ?rsykkeille tapahtuu kynnysarvon kohoamista. Pornokin on merkki kynnysarvon kohoamisesta. Samaa on makeuden kanssa. Huumeet, nikotiini, makeus, hiilihydraatti, sama juttu. Taisi Pappa viitata siihen, ett? puolukkakin maistuu makealle. T?t?h?n ei en?? kukaan usko. Se taas johtuu siit?, ett? on todella totuttu tai totutettu supranormaaliin makeusel?mykseen. V?lill? se pokka pett?? ja pit?? rohmuta kunnolla. Pit?? varmaan pit?? edell? lueteltujen luonnollisten tuntojen kanssa kunnon tauko, jolloin luonnolliset raja-arvot palailevat ja puolukkakin todella maistuu makealta.


Hih, vai seksikirjaa :)! Teksti oli Frank Forencichin
I know it when I see it: life in the pornosphere

?Heroin and high-fructose corn syrup are reinforcing because they?re intensified versions of natural endorphins and natural glucose levels respectively.?

Lähetetty: 22 Huhti 2008 9:29
Kirjoittaja Timo Kuusela
Kyll? kyll?, pornosf??reist?h?n siin? puhuttiinkin. Ilmaisu vain on mielenkiintoinen eik? asiaa muuksi muuta. Siis er??nlaiseksi mielen(tilan) v??ristym?n suuntaan menee. Mik??n ei en?? riit?. Esimerkki vaikuttaa ja "heikko luonne"/"harkitsematon" menee t?ysill? mukaan. Arkip?iv?n v?lineiksi sopivat niin k?nnyk?t kuin peliautomaatitkin. Kasvo viel? jotenkin s?ilyy k?ryn k?ydess? ja mollaamisesta voidaan neuvojia syytt??. Pime?ss? nurkassa sitten tehd??nkin lapsipornoa ynn? muuta kutakuinkin inhaa.

Lähetetty: 22 Huhti 2008 9:47
Kirjoittaja Timo Kuusela
Anja "Supranormaali" on jotakin selv?sti "normaalin" yl?puolella. Kai puolukan makeus on l?hell? normaalia. Joku voi tietenkin sanoa, ett? se on jotakin kummaa askeettisuutta.
Luonnon sokerit ovat esiintyviss? konsentraatioissa liev?sti makeita, miellytt?vi?. Etel?n hedelmiss? fruktoosi korostuu ja makeus. Hunaja on ?kkimakeaa. Eip? niit? kuitenkaan ruoka-aineiksi laajasti lueta, mieluummin poikkeuksiksi, j?lkiruuiksi. Se on jo opittu/opetettu asenne, ett? terveysvaikutteisen jogurtin pit?? olla ?gl?makea sokerin ja hillon vuoksi, jolloin my?s menetet??n terveysvaikutusta ja liiiihotaan. Mielest?ni jugurtti on jo selv?sti ruokaa ja mihin v?liin se Fazerin sininen sitten asettuukaan?
Makeuttamisella haetaan omalla tavallaan tuotteen "miellytt?vyyden" lis??mist? korvaamaan rasvasta saatavia makuefektej?. Sanotaan rasvan olevan vaarallista, l?hes kuolemansynti.

Lähetetty: 29 Touko 2008 14:02
Kirjoittaja San Martino
AMERIKKALAISET L??K?RIT KERTOVAT

Otetaanpa t?h?n v?h?n kuulumisia Ameriikanmaasta.

Dr. ALAN EINSTEIN kertoo metabolisesta oireyhtym?st?. Huomioikaa my?s kommentti! t?h?n Per Wikholm antamaan linkkiin.

Toinen l??k?ri Dr. MARY C. VERNON kertoo T2 Diabeteksest?. Linkki on Erik Edlundilta.

Filmit tulevat tri Annika Dahlqvistin blogin kautta...pit?? v?h?n odottaa latautumista!! N?m? linkit ovat loistava esimerkki siit?, miten hyvin Ruotsissa toimitaan yhteisen asia hyv?ksi!!

Amerikkalaiset l??k?rit kertovat

Lähetetty: 11 Heinä 2008 17:59
Kirjoittaja Stabiili
Italialaiset Torinon yliopiston sis?tautil??k?rit Elena Beltramo ym. esitt?v?t k?sityksen??n, ett? diabetes on luonteeltaan B1-vitamiinin puutostila. Ei kuitenkaan klassisessa mieless?, niin kuin beri-beri vaan siin? mieless?, ett? diabeetikko eritt?? B1-vitamiinia tavallista enemm?n virtsaan, jolloin kudoksissa vallitsee puutos. Silloin B1-vitamiini ei riit? torjumaan solujen kohonneen sokeripitoisuuden haittoja. Sokeri palaa v??rin tavalla joka tuottaa soluijen mitokondrioissa myrkyllisi? vapaita radikaaleja (joista muuten HS kirjoitti ?skett?in Tiede ja Luonto -sivuillaan). L??k?rit ovat sit? mielt? kuin Timo Kuusela L??k?rilehdess?, ett? diabeetikko voi tarvita ruoan lis?n? rasvaliukoista B1-vitamiinia, benfotiamiinia.
http://www.springerlink.com/content/31t5138631719625/
Artikkeli on luettavissa kokonaisuudessaan t?st?
http://tinyurl.com/5l4vba

Lähetetty: 11 Heinä 2008 17:59
Kirjoittaja Stabiili
Samat tutkijat kirjoittivat aiheesta vuonna 2006 t?m?n tutkimuksen erityisesti verisuoniterveyden kannalta
http://www.jbc.org/cgi/reprint/281/14/9307
Johtop??t?s oli samanlainen kuin tuossa uudessa katsauksessa;
Vitamin B1 and its derivatives are inexpensive and easily available
compounds that may prove useful in the prevention and/or treatment
of diabetic complications.
[/i]

Lähetetty: 11 Heinä 2008 18:00
Kirjoittaja Stabiili
Onko Timolla kommenttia t?h?n asiaan?

Lähetetty: 11 Heinä 2008 19:26
Kirjoittaja Timo Kuusela
Mainitsin julkisuuteen levinneess? artikkelissani (L??k?rilehti) noin vuosi sitten er??t lis?ravinteet. Pitk?ketjuisten omega-3 rasvahappojen osalta ei n?yt? olevan suuriakaan n?kemyseroja (vrt KTL:n kalastajatutkimus).
Benfotiamiini oli toinen mainitsemani ravintolis?. Beltramon ym tuore artikkeli on yksi n?kemys lis?? muiden joukossa. Pidet??n osoitettuna, ett? mm solun sis?isen glukoosiaineenvaihdunnan virheeseen B1 vitamiini vaikuttaa. Benfotiamiinin eduksi on katsottu, ett? rasvaliukoisuutensa vuoksi vaikuttavaa ainetta on riitt?v?sti siell?, miss? pit??kin (esim hermokudoksessa).
Ravintolisill? ei saisi olla haitallisia vaikutuksia. Eip? ole n?iden osalta silmiini vakavia haittoja osunut. Taloudellinen uhraus kirvellee eniten.

Lähetetty: 13 Heinä 2008 13:13
Kirjoittaja Stabiili
Silmiin sattui uutta tietoa hedelmien sy?nnin ja hedelm?mehujen juonnin yhteydest? tyypin 2 diabeteksen riskiin. Asiaa oli tutkittu amerikkalaisten sairaanhoitajien terveysseurannassa 18 vuotta. Kolmen hedelm?annoksen lis??minen p?ivitt?iseen ruokavalioon v?hensi riski? 18 %, mutta ehk? yll?tt?en hedelm?mehujen juonti lis?si riski? 18 %. T?st? p??tell??n, ettei hedelmi? tulisi korvata mehuilla joiden glykemiakuorma on suuri.
http://care.diabetesjournals.org/cgi/co ... /31/7/1311
Tutkimus on my?s Reutershealthin verkkosivuilla:

Fruit juice tied to modest rise in diabetes risk

Last Updated: 2008-07-11 14:00:31 -0400 (Reuters Health)
By Anne Harding

NEW YORK (Reuters Health) - Women wanting to ward off type 2 diabetes should load their plates with green leafy vegetables and whole fruits, but perhaps stay away from fruit juice, new research suggests.

Eating an additional three servings of whole fruit daily, or one more serving of spinach, kale or similar leafy green vegetable was tied to a lower risk of developing diabetes over an 18-year period among 71,346 women enrolled in the Nurses' Health Study.

"It was a modest decrease," Dr. Lydia A. Bazzano of Tulane University School of Public Health and Tropical Medicine, New Orleans, told Reuters Health. "This is not going to...prevent it if you have many, many risk factors and you're overweight...it's a tool in the prevention strategy."

Bazzano and colleagues analyzed data on the diets of Nurses' Health Study participants -- 4,529 of whom developed type 2 diabetes while they were being followed. They divided women into five groups based on fruit and vegetable intake, and also grouped them based on fruit juice consumption.

They found that an increase of three servings a day of whole fruit was associated with an 18 percent lower risk of type 2 diabetes, while a single additional serving of leafy green vegetables cut the risk by 9 percent. However, an additional daily serving of fruit juice increased the likelihood of developing diabetes by 18 percent.

While the findings must be replicated, Bazzano said, there are plausible mechanisms by which fruit juice could increase risk. "It's a big sugar load and it comes in a liquid form which is absorbed rapidly," she noted.

The findings, the study team concludes, suggest that "caution should be observed in replacing some beverages with fruit juices in an effort to provide healthier options. The same caution applies to the recommendation that 100 percent fruit juice be considered a serving of fruit as it is in the present national dietary guidelines."

J??kaapissani olevassa 4 hedelm?n mehut?lkiss? on 9 g hiilihydraatteja/100ml.

Lähetetty: 13 Heinä 2008 13:34
Kirjoittaja Stabiili
Toinen mielenkiintoinen raportti osoittaa yhteyden masennuksen, sepelvaltimotaudin, inflammaation, omega-3-rasvahappojen ja joidenkin geenialleelien v?lill?
http://www3.interscience.wiley.com/jour ... 1/abstract
Valitettavasti DOI-linkki koko artikkeliin ei toimi. Olen huomauttanut kirjoittajille siit?.
Olisikohan niin, ett? esim. omega-3-rasvahapot vaimentavat "v??rin" toimivia geenej?? T?lt? suunnalta saattaa l?yty? uusia hoitokeinoja n?ihin kansantauteihin.