Rasvamaksa

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä. Tämä on blogin keskusteluosio.

Valvoja: San Martino

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1787
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 20 Loka 2010 23:18

Kohtuullisella VHH-dieetill? oman kokemukseni mukaan puoli vuotta riitt??. Ilmi? on hyvinkin s??nn?llinen ja ik??n kuin sivulyd?s (t?rke? kyll?kin) mm 2-dibeetikkojen sokeriarvojen ja veren rasvaprofiilin korjaantumiseen liittyv?n?. Korkeat maksa-arvot palaavat tavallisesti normaaliarvojen puoleen - alakolmannekseen.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
San Martino
Viestit: 5371
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 23 Loka 2010 12:57

Helsingin Sanomien artikkeli v?itt??:

Tutkimus: T?ysjyv?viljat ehk?isev?t keskivartalolihavuutta (rasvamaksaa?)


Helsingin Sanomat

Tri Kuuselan kommentti edellisell? sivulla:

Sy?ty luonnollinen rasva ei aiheuta rasvamaksaa.
Ylet?n suositusten mukainen hiilihydraattien k?ytt? paitsi lihottaa my?s aiheuttaa lis??ntyv?sti ennen melkein tuntematonta alkoholista riippumatonta rasvamaksaa.
Rasvamaksa

inastasia
Viestit: 81
Liittynyt: 10 Marras 2009 4:15
Paikkakunta: AKAA

ViestiKirjoittaja inastasia » 23 Loka 2010 21:41

Tulokset vahvistavat k?sityst?, jonka mukaan hyvien hiilihydraattien painonhallintaa edist?v? vaikutus perustuu siihen, ett? ne korvaavat huonoja hiilihydraatteja.

Mitenk?h?n sitten jos korvaa hiilarit kokonaan jollain muulla :roll:
asiat joita en voi muuttaa täytyy, vaan hyväksyä. Mutta paljo saa muutostakin, kun jaksaa yrittää.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1787
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 24 Loka 2010 11:35

Vihannekset, kasvikset, yleens? "rehut", siement, p?hkin?t jne sis?lt?v?t niukasti glukoosia ja v?h?n v?ltett?v?? fruktoosia. Sit? vastoin niiss? on paljon biologisesti aktiivista kuitua, joka ty?styy terveess? paksusuolessa mit? moninaisimmiksi hy?tyaineiksi yhteisty?ss? mikrobimaailman kanssa.
Sen vuoksi en ns lotkauta korvaani leip?tuotteiden mahdollisiin eroihin, "t?ysjyv?" propagandaan tai v?litt?m?tt? edes leiv?n v?rist?.
Leipomotuotteet tehd??n massoille teollisuuden ehdoilla apuaineineen. Niil? on en?? v?h?n tekemist? perinteisen leiv?nvalmistuksen kanssa.
En my?sk??n voi yhty? emeritusprof. A. Aron terveydenhoitohenkil?st?lle neuvomaan v?hint?in 45 E% diabeetikoille tarkoitettuun hiilihydraattisuositukseen. Olkoon kuinka hyv?ns? "konsensuspohjainen" suositus. Vain siin? tapauksessa ajatuksemme kohtaavat, ett? hiilihydraatti tulee sellaisessa muodossa, joka ei imeydy ohutsuolessa. T?llaisia ovat juuri "rehut", jotka olen linjannut ravitsemustyyppin? "selluloosalinjaksi" vastakohtana vallitsevalle "t?rkkelyslinjalle".
Toistaiseksi keskustelu on k?yty vain rasvojen vaarallisuudesta hiuksia halkoen ja rasvakammoa perusteettomasti aiheuttaen.
Ennakkotietojen mukaan seuraava julkinen v?ittely k?yd??n toisesta mieli? j?rkytt?v?st? ja taloutta kuormittavasta teemasta, kolesterolista.
Kolmas oleellinen ja omasta mielest?ni t?rkein keskustelunaihe eli hiilihydraatit odottaa viel? vuoroaan.
Kannanottoni ei ole suunnattu ravitsemusteollisuutta vastaan vaan hiilihydraattien aineenvaihdunnan h?iri?ist? k?rsivien suuren joukon puolesta.
Ravitsemusteollisuuden pit?isi ottaa t?m? n?kemys ohjenuorakseen, jos tarkoitus on toimia yleisen terveyden hyv?ksi.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa