Asiaa ravintorasvoista

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä. Tämä on blogin keskusteluosio.

Valvoja: San Martino

Avatar
MM
Viestit: 547
Liittynyt: 25 Touko 2007 11:33

ViestiKirjoittaja MM » 14 Joulu 2009 22:19

Tuoreen tutkimuksen mukaan paras l?hde noihin pitk?ketjuisiin omegoihin on kuitenkin m?ti.

http://www.sciencedaily.com/releases/20 ... 131518.htm
Mirka

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 14 Joulu 2009 22:21

...minulla on siis aarteita pakkasessa! M?ti?, muutamaa eri sorttia.
Ja kaupasta (tuolta ostoshelvetist?) olen l?yt?nyt s?il?tty? turskanm?ti?kin. 8) Ja hake eli hoki on muistaakseni turskansukuinen kala.

Edit: Muistin oikein, on kummeliturskiin kuuluva sinihoki, jonka tieteellinen nimikin l?ytyi: Macruronus novaezelandiae.
2004 -2006 ollessani kouluttautumassa, ruokalamme sein?ll? ajoittain luki listassa, ett? hokikalaa. Mautonta, sill? eih?n isossa julkislaitoksessa VOI tehd? siit? herkullista. Jos silloin olisi ollut hiilaritietoinen, olisin m?isk?issyt kappaleen voita sen selk?mykseen. :mrgreen:
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
San Martino
Viestit: 5258
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 19 Tammi 2010 22:45

Pannaan..pannaan,sano paavi...joo

Syd?nkirurgi vaatii: Voi pannaan!

Transrasvat pannaan..Doctors demand ban on man-made trans fats....

Leading doctors are demanding a complete ban on the use of man-made fats found in thousands of foodstuffs such as biscuits, ready meals and margarine, because they can damage health....

Guardian

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 19 Tammi 2010 23:37

My?nn?n, laiskuus iski, tai oikeastaan pit?isi viel? k?yd? suihkussa ennen kuin hy?kk?? bunkan pohjalle, mutta...

Onko tuossa yl?puolella joku sekaannus, jos ensin sanotaan, ett? "voi pannaan" ja sitten jatketaan, ett? transrasvat pannaan, "man-made trans fats". Eih?n ne ole sama asia. Voi on voita ja transsit transseja. Transsit nyt joutaisikin asettaa pannaan.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
Varpu
Viestit: 3113
Liittynyt: 18 Elo 2006 6:22
Paikkakunta: Saksa
Viesti:

ViestiKirjoittaja Varpu » 20 Tammi 2010 8:45

Suomessa virallisvalistuksessa mielenkiintoisella tavalla lyk?t??n keinotekoiset ja luonnolliset transrasvat samaan nippuun. N?in saadaan tilanne n?ytt?m??n halutulta, toisin sanoen voi vaaralliselta.

Huolimatta siit?, ett? esim. Antti Aro on jo vuosia sitten osoittanut voin luonnollisilla transrasvoilla olevan positiivisia terveysvaikutuksia. Ja huolimatta yh? kasvavasta tutkimusaineistosta joka kiistatta osoittaa keinotekoisten transrasvojen haitallisuuden.

T?m? on yksi niit? melko s??litt?vi? silm?nk??nt?temppuja, joilla mediaa ja ihmisi? manipuloidaan.

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 20 Tammi 2010 10:02

OK - eli kyseess? ei ollut sekaannus vaan tahallinen kusetus.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
San Martino
Viestit: 5258
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 20 Tammi 2010 10:07

Kusettajan tunnustus:

Pistin tahallani nuo jutut nippuun ilman kommentteja. Her?tti keskustelua...kiitos!

Guardian oikeastaan keskittyy piparkakkuihin ja muihin valmisruokiin... ei voihin...


Anteeksi...
Pyh? Martti?

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 20 Tammi 2010 11:44

:mrgreen: Loistava kusetus!
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
San Martino
Viestit: 5258
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 25 Tammi 2010 15:54

Ruokajuttu:

Sukulaisvierailulla pyydettiin leipomaan juustopatonkia. Siin? vaiheessa, kun tarvitsin ?ljy? ja juustoa, k??nnyin em?nn?n puoleen.

?ljy? ei ollut. "Juokseva margariini" luki purkissa.

?ljy on peruselintarvike. Solut ja aivot tarvitsevat rasvoissa olevia entsyymej? ja aminohappoja rakennusaineiksi. Etenkin lasten solut.

Margariini valmistetaan maailmanmarkkinoilta ostetusta halvasta ?ljyst?, jossa ei kuumapuristamisen j?lkeen entsyymej? en?? ole. Kun ?ljy muunnetaan huoneenl?mm?ss? kiinte?n? pysyv?ksi margariiniksi, sen rasvahapot stabiloidaan kemiallisesti. Niist? ei en?? ole solujen ainesosiksi.

Mit?h?n tapahtuu, kun sama margariini viel? muutetaan uudelleen nestem?iseksi, ett? siit? saadaan "juoksevaa margariinia". Ja mit? on rasvaton majoneesi?




HESARI: El? keve?mmin, nopeammin, pitemp??n!

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 26 Tammi 2010 7:03

Heitin kommentin Hesarille jo heti tuona torstaina, kun A.W Yrj?n? oli kolumninsa saanut julki. Eip? ole tullut mink??nlaista kommenttia, edes siit?, ett? postini olisi luettu. Perkele. Pid?n siis edelleen Hesarin ruokatoimittajia valtakunnan ruokasnobeina, jotka ylist?v?t herraansa ihan omassa pikku, pikku maailmassaan. :schmoll2: :gaah:
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Avatar
San Martino
Viestit: 5258
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 29 Tammi 2010 9:53

Uutta terveystietoa rasvoista Espanjan Aurinkorannikolta. Radio Finlandia haastattelee tri Matti Tolosta:





RADIO FINLANDIA

Avatar
San Martino
Viestit: 5258
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 04 Helmi 2010 10:57

Pari uutta juttua Jarin uudistuneesta blogista:

Kova rasva

Etel?-Pohjanmaa-lehti

Avatar
San Martino
Viestit: 5258
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

ViestiKirjoittaja San Martino » 11 Helmi 2010 18:19

Saksassa on ep?ilty, ett? niin sanotut kolesterolia alentavien margariinien kasvistanolit kertyv?t aortan sein?miin....

Aerztezeitung

T??ll? on jo aikaisemmin raportoitu suomalaisesta tutkimuksesta ja samasta havainnosta: PubMed: Accumulation of cholesterol precursors and plant sterols in human stenotic aortic valves.

EU antoi myyntiluvan v?h?n aikaa sitten samolle valmisteille kolesterolin alentamiseen: Kauppalehti

Suomalaisessa tutkimuksessa mukana ollut Helena Gylling Kuopiosta on kehunut n?it? tuotteita hyvin "voimaper?isesti" Suomen lehdist?ss??

Samanlainen tuote sai sakot Tanskassa, koska rasiasta puuttui varoitusteksi: Ei sovi raskaanaoleville tai imett?ville ?ideille, alle 5 vuotiaille lapsille eik? kolesterolil??kkeit? k?ytt?ville.

Becel

Ruotsin Syd?nliitto sanoi irti yhteisty?ns? Becelin valmistajan kanssa: Hj?rt-Lungfonden

Sensijaan Suomen Syd?nliitto suosittelee n?it? tuotteita: Syd?nliitto

Tiedoksi: Kolesterolia muistuttavia steroleja ovat kasvikunnan tuotteiden kasvisterolit, jotka jaetaan kasvisteroleihin ja kasvistanoleihin. Kasvisterolien on todettu alentavan veren kolesterolitasoa, mink? vuoksi niit? lis?t??n mm. margariineihin, jugurtteihin ja tuorejuustoihin.
Ravintoklinikka

Tri Kuusela Info
Viestit: 164
Liittynyt: 08 Tammi 2009 18:13

ViestiKirjoittaja Tri Kuusela Info » 12 Helmi 2010 10:09

Lund University:High blood fats generally increase cholesterol levels in the blood, which in turn increases the risk of hardening of the arteries and heart attacks. Now a new study at Lund University has shown that butter produces a significantly lower increase in blood fats after a meal compared with olive oil and a new type of rape- and linseed oil. The difference was particularly noticeable in men, while in women it was more marginal.


Kohonnut veren rasvapitoisuus on itsen?inen syd?n- ja verisuonitautien riskitekij?. Lundin yliopiston tutkijat Ruotsissa selvittiv?t erilaisten rasvojen vaikutusta aterianj?lkeiseen veren rasvapitoisuuteen (triglyseridit). 47 koehenkil?? s?iv?t aterian yhteydess? joko uudenlaista rypsi- ja pellava?ljyn seosta, voita tai oliivi?ljy?. Henkil?ille tehtiin useita verikokeita aterian j?lkeen.


RAVITSEMUS&TERVEYS

Tri Kuusela Info
Viestit: 164
Liittynyt: 08 Tammi 2009 18:13

ViestiKirjoittaja Tri Kuusela Info » 17 Helmi 2010 10:15

Poliklinikka
Yll?tt?vi? tutkimustuloksia: Voi saattaakin olla terveellisemp?? kuin oliivi?ljy

Ruotsissa Lundin yliopistossa tehdyn tutkimuksen tuloksien arvellaan johtuvan siit?, ett? noin viidesosa voin rasvahapoista on lyhyit? ja keskipitk?ketjuisia. Elimist? k?ytt?? n?it? rasvoja heti energiana ja t?st? syyst? ne eiv?t enn?t? nostaa veren rasva-arvoja kovin mittavasti. T?llaisia lyhyit? ja keskipitk?ketjuisia rasvahappoja k?ytet??n my?s terveydenhuollossa potilailla, joilla on vaikeuksia saada ravinteita imeytym??n, yliopistolta tiedotetaan. N?in ollen niiden pit?isi olla hyvi? rasvahappoja.


"Oliivi?ljyj? on tutkittu todella paljon ja sen ansioita usein korostetaan. Tiedet??n hyvin, ett? voi nostaa veren kolesterolia pitk?ll? aikav?lill?, mutta samaan aikaan sen lyhytaikaisia vaikutuksia ei ole tutkittu kovinkaan paljoa. Oliivi?ljy on totta kai hyv?st?, mutta n?m? tulokset osoittavat, ett? erilaisilla ravintorasvoilla voi olla muita etuja?, Lundin yliopiston tohtorikoulutettava Julia Svensson toteaa tutkimuksestaan.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa