Sivu 3/3

Lähetetty: 18 Elo 2009 13:35
Kirjoittaja MM
Pieni m??r? heraa el?v?st? jugurtista (A, turkkilainen tai bulgarialainen) taikinan joukkoon, taikina l?mpim?hk??n paikkaan ja parin p?iv?n odotus. Valmista juurta s?ilytet??n vaikka pakastimessa tai v?hempi? aikoja j??kaapissa.

Olen kes?st? asti harrastanut l?hes viikoittain etiopialaisia injera-rieskoja. Ne tehd??n tef-hein?n siemenist? valmistetusta hapantaikinasta. Hiivaa ei tarvita, vain em. juuri ja odotus. Kun juuri on syntynyt, muutama tunti riitt?? kohottamaan uuden taikinaer?n. Tef ei ole pienint?k??n sukua meid?n tavallisille viljoillemme, siksi sopii t?mm?iselle viljavammaisellekin, tattarin ohella. Sopinee my?s soijan ja tattarin hapatukseen.

Lähetetty: 07 Loka 2009 21:53
Kirjoittaja Tri Kuusela Info
Helsingin Sanomat:
Suomessa vedet??n pois myynnist? tuotteita, joiden valmistuksessa on k?ytetty muuntogeenisi? pellavansiemeni?. Siemeni? on k?ytetty leipien leivontaan useissa leipomoissa, ilmoitti Elintarvikevirasto Evira keskiviikkona.


Muuntogeenisi? pellavansiemeni? on tullut myyntiin my?s kuluttajapakkauksissa. Valmistajat ilmoittavat pois markkinoilta vedett?vist? tuotteistaan lehti-ilmoituksilla.