NÄHTYÄ JA KUULTUA VUONNA 2017

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvojat: Tri Kuusela Info, Timo Kuusela

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1633
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA VUONNA 2017

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 08 Syys 2017 13:59

Uutisia Turusta: (http://www.utu.fi/fi/Ajankohtaista/Uuti ... -1420310-5

Tutkijat kartoittavat aivotutkimuksella lihavuuden riskitekijöitä
Turun PET-keskuksen tutkijat haluavat selvittää, ennustavatko jotkut tekijät ihmisen aivoissa tai kehossa heidän lihomistaan tulevaisuudessa.

"Aikaisemmat tutkimukset ovat osoittaneet, että liikalihavilla henkilöillä aivojen opioidireseptorien määrä on madaltunut (ylärivi) mutta dopamiinireseptorien määrä on normaali (alarivi). Lihavuusleikkaus palauttaa opioidijärjestelmän normaalitasolle, mutta ei vaikuta dopamiinijärjestelmään lainkaan."

No, taas kerran jää fiksuuksissa huomaamatta se, että hiilihydraatteja rajoittava (sokereina imeytyviä, vhh) ravitsemus / elämäntapa suurelle todennäköisyydellä saa kaiken saman aikaiseksi halvemmalla, ilman riskejä ja luonnollisesti.
Tutkimus sinänsä voi olla ihan mielenkiintoinen ja osoittaa sokerin koukuttavuuden ns anatomisen substraatin.

Sekin vielä, että muutaman vuoden suuren suolistoleikkausten buumin jälkeen tunnen itsekin prosessin läpikäyneitä "uuslihavia" entisin ongelmin.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1633
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA VUONNA 2017

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 01 Loka 2017 11:16

Tuore PURE-tutkimus on aiheuttanut myös Suomessa tulkintoja, jotka ovat olleet laadultaan arvostelevia, epäileviä tai lähes nihilistisiä.

Sain kollegalta eilen arvostetussa LANCET-lehdessä ilmestyneen PURE-tulkinnan, jonka kopioin oheen kokonaisuudessaan. Tekstissä on myös linki alkuperäis-PUREEN ( https://www.drperlmutter.com/wp-content/uploads/2017/09/Fat-ch2o-and-mortality.pdf ).

Powerful New Study Shows High-Fat Diet is Best

It’s hard to imagine that manufacturers of processed foods continue to think it’s a good idea to put the term “low-fat” on their labels to enhance sales. Maybe it is a good idea from a sales perspective because so many people still buy into the notion that a low fat diet is a good idea. But that is absolutely in direct contradiction with current science.

In a new study just published in the highly regarded journal Lancet, researchers from multiple highly-regarded institutions around the world studied an incredibly large number of individuals ages 35 to 70 year (135,335), from 18 countries, over an average of 7.4 years. They carried out very specific assessments of the foods that these individuals ate and evaluated their food choices in terms of macronutrient composition (carbohydrates, protein, and fat), and specifically broke the fat consumption down to evaluate saturated, monounsaturated, and polyunsaturated fats. Further, they compared the diets to the risk of various endpoints including death, major cardiovascular event, stroke, and heart failure.

What the researchers discovered in this extensive study was really quite compelling. They noted that higher carbohydrate consumption, comparing the highest consumers of carbohydrate to the lowest consumers of carbohydrate, was associated with risk of death increased by 28%. Amount of total fat, as well as each type of fat, was also dramatically associated with risk for death. Those consuming the highest level of total fat had a reduced risk of death during the study of 23%. Risk for death was reduced by 14% in those consuming the highest levels of saturated fat while it was reduced by 19% in those consuming high levels of mono-unsaturated fat, and an incredible 20% in those who consumed the highest level of polyunsaturated fat. Higher consumption of the dreaded saturated fat was also associated with a lower risk of stroke – comparing those who consumed the most with those who consumed the least, by 20%. The authors concluded:

“High carbohydrate intake was associated with higher risk of total mortality, whereas total fat and individual types of fat are related with lower total mortality. Total fat and types of fat are not associated with cardiovascular disease, myocardial infarction, or cardiovascular disease mortality, Whereas saturated fat had an inverse association with stroke. Global dietary guidelines should be reconsidered in light of these findings.”
Global dietary guidelines should be reconsidered in light of these findings. That is an incredibly powerful statement based upon a powerfully robust, comprehensive, and well-conducted study. Now we continue to hear recommendations that we should be on a low-fat diet, as somehow the notion that dietary fat is bad for our health has been ingrained in the conversation. Let’s be clear, that is in no way what our most well-respected literature is telling us, and like these authors have stated, the time to reconsider global dietary guidelines is today! "
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1633
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA VUONNA 2017

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 14 Loka 2017 11:48

Lieneekö tämä artikkeli jo levinnyt luettavaksi?

Scientists reveal the relationship between sugar, cancer

https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 103623.htm

A nine-year joint research project has led to a crucial breakthrough in cancer research. Scientists have clarified how the Warburg effect, a phenomenon in which cancer cells rapidly break down sugars, stimulates tumor growth. This discovery provides evidence for a positive correlation between sugar and cancer, which may have far-reaching impacts on tailor-made diets for cancer patients.

Toiseksi:

Suomalaisessa ”tiedekeskustelussa” yksi sun toinen arvokkaan tittelin tukema asiantuntija nolaa itsensä julkisilla mielipiteillään valtamedian taputuksin. Viimeisin kommentoi neljän hiiliatomin rasvahappoa (voihappoa) ja sen katalaa kohtaloa karppaajan suolessa.
Tunnetusti voihappo kuuluu lyhytketjuisena glukoosin tavoin suoraan vereen imeytyviin ravinteisiin. Sen moninainen merkitys elimistölle ilmenee mm tutustuttaessa erääseen voihapon johdannaiseen (GABA) ja sen merkitykseen tasapainoisessa hermoston toiminnassa.
Tuntemani karppaajat / vhh-ravitsemusta noudattavat korvaavat ylettömiksi suositellut ja elimistössä sokereina vaikuttavat hiilihydraatit erilaisilla hyvin matalasokerisilla ”rehuilla”, kalorit luonnollisilla rasvoilla ja valkuaiset kohtuumäärin elimistön vaatimusten mukaan.
”Rehujen” sellu-rakenne, ei ole ruuansulatukselle helppo juttu, päinvastoin. ”Rehujen” imeytymisongelma ratkaistaan ”ostopalveluina”: paksunsuolen mahtava mikrobikasvusto hajottaa ”rehut”, käyttää saamansa sokerin ja jättää isännälle mm runsaan voihapon hyvinvoinnin tukemiseen.

Itse asiassa tässä esitetään kaksi vastakkaista ravitsemusnäkemystä mahdollisen lukijan harkittavaksi. Toista tukee vakava tutkimus ja toinen leviää ”asiantuntijalausuntona” suomalaisessa lehdistössä. Kumpaa sitten uskoa vakavassa syöpäongelmassa, joka vain pahenee? Oma valinta on ollut Otto Warburgin kanta jo pari vuosikymmentä. Samalla ovat hoituneet suomalaisilla niin yleiset aineenvaihduntasairaudet ominakin rasitteina paranemisen puolelle ml. ilman tiedossa / hoidossa olevia syöpäongelmia.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Tomppa
Viestit: 227
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA VUONNA 2017

ViestiKirjoittaja Tomppa » 14 Loka 2017 16:50

Tuo ensinmainittu on loistava uutinen! Establishment on tavannut vähätellä Warburgia, häpeät heille.
Eräät näkijät, kuten Eugene Fine ja Richard Feinman ovat olleet samoilla näkemyksillä myös liikkeellä
crowdsourcingin kautta, pienimuotoisesti. https://experiment.com/users/ejfine

Tomppa
Viestit: 227
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA VUONNA 2017

ViestiKirjoittaja Tomppa » 14 Loka 2017 19:35

Warburgista lisää, eräs "toisinajattelija" Jack Kruse: https://www.jackkruse.com/reality-14-warburgs-proof/

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3064
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA VUONNA 2017

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 15 Loka 2017 0:54

Kyllä tuo tutkimusraportti näyttää olevan kokonaan ja ilmaiseksi luettavissa: https://www.nature.com/articles/s41467-017-01019-z


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija