NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvoja: Timo Kuusela

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1888
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 202

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 21 Marras 2020 12:13

Tiede, tutkimus, tutkijat ja rahaa haistavat nenät:

JAMA: ( https://jamanetwork.com/journals/jama/f ... t_11202020 ).

Näyttöön perustuva lääketiede on osaamisen viimeinen sana. Miten tähän ”näyttöön perustuvaan...” voi suhtautua?
JAMAN artikkeli liittyy covid-19 odotetun rokotteen ympärillä tapahtuvaan. Samaa liittyy epäillyn sairastumisen testaamiseen. Kansakuntia köyhdyttävien testien ”hyvyys” (accuracy) on sensitiivisyyden ja spesifisyyden (”hyvyyden” osoittimet) mukaan oman arvioni mukaan kolikolla arpomisen luokkaa.
Pelolla hallitsemiseen näyttää myös liittyvän vaatimus tuotevastuusta vapautumiseen, kun hysterian aste nousee riittävästi.

Erään riippumattoman (maailman)auktoriteetin mukaan eletään ”keskivaikeaa” viruksen aiheuttamaa infektio-epidemiaa. Hyvä luontainen vastuskyky tekee taudista vähäoireisen. Metaboliasairauksien (aineenvaihdunta-) tavaton maailmanlaajuinen lisääntyminen viimeisten vuosikymmenten kuluessa on kasvattanut potentiaalisten uhrien määrän pilviin.

Olisikohan vähä kerrassaan myönnettävä totuuksia. USA-syntyiset ja kansallisiksi valitut elintapasuositukset ovat osoittaneet tehonsa juuri metaboliasairauksien lisääjinä, joiden torjuntaan lisätään liikuntaa ja koko ajan lisääntyvää lääkitystä. Totuus löytyy Suomessakin kerätyistä tilastoista - ja puuttuvasta torjuntavoitosta.
Myös yksilön puutteellisella kollektiivisen vastuun puutteella on osuutensa. ”Yksilön vapaus” on menestyksellisen epidemiatorjunnan vahva vastustaja. Kukapa luopuisi rakkaasta ”harrastuksesta” yhteisen hyvän vuoksi. Hikihallit, pakolliset yhdessäolot jollakin teemalla tuovat esiin peruskansan loputtoman kekseliäisyyden suositusten kiertämiseksi. Ja ne suositukset ovat kovin painotteisesti poliittisia.
Vanha poppaukko seuraa intensiivisesti ottelua (nyky)ihminen vastaan luonto.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1888
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 24 Marras 2020 11:49

USA:n Lääkärilehti JAMA selventää covid-19 pandemian torjuntaan pikavauhtia kehitettyä uuden tyyppistä mRNA-rokotetta. Malli kehitettiin ennätysajassa 2+ kk.

https://jamanetwork.com/journals/jama/f ... t_11232020

Käytännön rokotustoimien pitäisi alkaa alkuvuodesta -21.

Espanjan TV:n pääuutiset tiedottivat lyhyesti, että Saksaan oltaisiin ostamassa 5.000.000 annosta vektorivälitteistä mRNA rokotetta. Menetelmä käyttää harmitonta adenovirusta viemään kohdesoluun vasta-ainetta, joka torjuu valikoivasti covid-19 virusten ”kärsien” avulla tapahtuvaa invaasiota kohdesoluun, missä sitten covid-19 virukset monistuisivat ja aiheuttaisivat koko kehon infektion.
Jäin pohtimaan, olisiko suomalainen pieni ryhmä saanut jo aikaiseksi näin näkyviä tuloksia.
Ryhmä tiettävästi on keskittynyt juuri vektorivälitteiseen rokotteeseen. Se kuitenkin vietäisi jonkinlaisena nenäsuihkeena hengitysteiden yläosiin (paranasaalisinuksiin), missä myös sijaitsevat tiheimmin covid-19 viruksen tavoittelemat kohdesolut ACE2-reseptoreineen. Älykästä pohdintaa suomalaitutkijoilta. Muut rokotteen tuikataan tiettävästi lihakseen - siis ainakin jkv lisää kulkeutumisaikaa kohteeseen.

Elämme aikaa, johon liittyy voimakkaiden tunteiden jopa hysterian piirteitä. Torjunta on juupas - eipäs kinaamista vaikkapa maskien torjuntavoiman suhteen. Hiljainen toiveikkuus alkaa elämään rinnan rokotekehityksen kanssa. Vaan onpa niinkin, että ennen tuntematon rokotusmuoto ??...piru tietää vaan ei kerro.
Olisin itse halukas altistumaan sille nenäsuihkeele.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1888
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: NÄHTYÄ JA KUULTUA v. 2020

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 25 Marras 2020 13:00

Tieto lisääntyy ja osaaminen kasvaa. USA:n keskeisen terveysviranomaisen maltillinen dia-show muuten lääkemarkkinointihenkisellä sivustolla:

Update on COVID-19 at AHA Scientific Sessions
10' EDUCATION - NOV. 24, 2020 - ANTHONY FAUCI, MD - NIH, ROCKVILLE, MD, USA


https://pace-cme.org/2020/11/24/update- ... -sessions/

Ohjeistuserot näkyvät dramaattisina ”rakkaiden vihollisten” Ruotsi - Suomi covid-19 maaottelussa.
Yksilönvastuuta ei voi ylikorostaa nykyisen kaltaisissa (toistuvanluoteisissa) epidemioissa. Julkiset suositukset ovat kompromisseja ja siinä mielessä vain minimitason tuntumassa, joita ei kannata ainakaan alittaa. Valitettavasti yksilön omatulkintaiset ”vapausrajat” ovat vahvassa ristiiidassa sekä ihmiskunnan kokemistiedon että modernin osaamisen kanssa.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa

cron