Valvoja: Timo Kuusela
Timo Kuusela kirjoitti:Uudet ravitsemussuositukset puhuttavat & kirjoituttavat.
Jari Ristiranta arvioi suosituksia viileästi (http://ravitsemusjaterveys.wordpress.co ... kset-2014/ ).
Visuaalinen vertailu kahden eriaikaisen ravintopyramidin kesken on havainnollinen. Vertailujakson kuluessa mm T2D on Suomessa (ja maailmassa) tuplaantunut (ja jatkaa lisääntymistä).
Terveydenhuoltohenkilökunta (ml diabeteshoitajat) suosittavat "terveellistä ravitsemusta". SV-tauditkin kuuluisi hallita näin. Jos muutosta ei tapahdu, lääkkeet käyttöön.
Tiedosta ei ole pulaa. Pulaa on tiedosta tehtävistä johtopäätöksistä. Syy lisääntyvään häiriintyneeseen aineenvaihduntaan yhä useammalla alan ammattilaisella ja kansalaisella näyttää edelleen olevan joku tähtien sotaan liittyvä ulkoavaruudesta tulviva säteily.
Ei mitenkään voi uskoa, että kaksi harhaista pääkköä (Fogelholm & Schwab) yksin olisivat näin tehokkaita. Apuja tarvitaan maatalouden, politiikan, ravitsemustuotannon ja kaupan markkinointiresursseita. Mielikuvilla ostokset tehdään. Terveys on erittäin houkuttava markkinointiteema.
Raikkaan mielipiteen esittää toistuvasti kolumnisti Joonas Konstig. Nytkin esitetyt näkemykset osuvat ytimeen. Blogisti Kalakukko osaa ne vielä tulkita kansalle lukukelpoiseen muotoon ( viewtopic.php?f=36&t=5202 ). Ja miksi Kalakukko ei osaisi. Takana on riittävästi pedagogista kokemusta kansalaisten teoreettisen vastaanottokyvyn oikein arvioimiseksi.
Sitäpaitsi suositan Wlliam Davisin suomennetun kirjan hankkimista / lukemista. Ei mies tule ulkoavaruudesta tai tuntemattomuudesta. Vuosikymmenten kardiologikokemus kaikkine matkan varrella koettuine "sepelvaltimo-indekseineen" on vain saanut ajattelevan lääkärin etsimään omaa totuutta virallisten (mutta yhdistysmuotoisten) organisaatioiden suppeita ja lääkepainotteisia näkemyksiä laajentaen. Meillä taas (ja muualla Eoroopassa) nämä organisaatioiden ohjeet kopioidaan pilkuntarkasti (tosin käännettyinä ko kielelle) kumoamattomaksi totuudeksi ammattihenkilöstön käyttöön. Ei passaa poiketakaan (kun ei uskalleta).
Näin puolestaan menettelee Suomessa Diabetesliitto ry ravitsemusta ja siihen elimellisesti liittyvää lääkitystä suosittaessaan.
Suo on siis USA:ssa ja se vetelä on levinnyt itsensä fiksuksi kokevaan maapallon osuuteen. Vähemmän fiksut apinoivat elintaso-odotuksissaan mallin ja lihovat ja sairastuvat.
Vuonna 2014 Joonas Konstig kirjoitti:
LUUYDIN on mitä alkuperäisintä ihmisen ruokaa. Se on mehevän rasvaisena ollut arvostettu saalis ja kalorien lähde. Luuytimen rasva on lähinnä kertatyydyttymätöntä, ja se sisältää omanlaisensa cocktailin ravintoaineita ja kasvutekijöitä monipuoliseen ruokavalioon. Ennen kaikkea siitä saa oivallista ruokaa.
http://www.hs.fi/ruoka/a1305903075381?j ... =frontpage
Lääkärilehti/Pääkirjoitus kirjoitti:
Epävarmuuden tiedettä, todennäköisyyden taidetta
"Otetaan kaikki kokeet" on tuttu toivomus. Kun potilas tulee vastaanotolle, häntä kaihertaa epävarmuus siitä, mikä häntä vaivaa ja onko vakavaakin. Erityisen kalvavia kysymykset ovat, jos ruumis on jo joskus pettänyt. Mieli rauhoittuu, kun tehdään tutkimuksia. Paha on karkotettu, ainakin joksikin aikaa. Kun hoidettavaa löytyy, nojataan satunnaistettujen tutkimusten tuloksiin ja meta-analyyseihin. Mutta ne pätevät tutkimusjoukkoon ja tilastoihin, joissa potilaamme ei ole mukana.
Hänellä historioineen, elämäntilanteineen ja arvoineen ei ole verrokkia. Tunnistamme kaikki suruun, avuttomuuteen, toivottomuuteen, yksinäisyyteen, pettymykseen ja pelkoon liittyvän kärsimyksen, mutta ne taipuvat huonosti p:n arvoiksi.
On kerrottava, että lääketiede on parhaista yrityksistämme huolimatta epätäydellistä.
http://www.laakarilehti.fi/ajassa/paaki ... -taidetta/
Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa