Sydämen kammiovärinät

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvoja: Timo Kuusela

Uusajattelija
Viestit: 29
Liittynyt: 25 Syys 2013 16:45

Sydämen kammiovärinät

ViestiKirjoittaja Uusajattelija » 28 Syys 2013 13:13

Minulla meni "taju kankaalle" vielä auton tratissa noin 10 vuotta ja 10 kiloa sitten. Sillon sitten lääkärit päätyivat tahdistimen asentamiseen noin kuuskymppisen eläkeläisen kehoon. Tämän jälkeen ei sitten suurempaa ole tapahtunutkaan, kun noita verenpaialääkkeitä on nautiskeltu kahtakin sorttia. Muutoin 70 paappa olisi hyvässä työkunnossa.

Kun sitten luin englantilaisesta ruokavalio tutkimuksesta 82.000 naiselle 20 vuoden ajan niin siinä todettiin "eniten hiilihydraatteja syönellä sydän- ja verisuonisairauksien riski kasvoi lähes 90 % verrattaessa vähiten syöneisiin". Minulla on myös tuo 2-tyypin diabetes pillerien varassa jo mutaman vuosikymmenen ajalta. Nyt hoitelen itseäni LCHF ajatusmallin mukaan.

Nyt yritän ymmärtää mistä nuo kammiovärinät aiheutuvat ja mikä merkitys on noilla liioilla hiilihydraateilla joita siihen aikaan kyllä käytin reippaasti enemmän. Verenpaineet on kohdallaan ja kolesterolitkin hyvissä lukemissa ja näitä kolesteroli pillereitä en suostu syömään.
Lisäravinteina syön kapseleita joissa on "prontosyaniidiinia, G10 ja D3-vitamiineja.

Onko kellään mitään "viisastenkiveä" luonnollisemmin keinoin kerrottuna ja onko niillä jotakin saavutettavissa vaikkapa vain "kuvitteellisella tasolla". Matti Tolosella on lukematon määrä noita ammattinimikkeitä, mutta ei meikäläinen niissä oikein kärryillä pysy, mutta ensin tuosta ruokavalion vaikutuksesta suonistoon jne. Mieliala ja kunto on suunnilleen kohdallaan, mutta entäs sitteen...
Kulta ei ruostu ja mato ei kaadu.

Kyllä rehti pärjää

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1866
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Sydämen kammiovärinät

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 28 Syys 2013 14:01

Uskoisin, että sydämesi "konetahdistaja" asennettiin siksi, että sydämen oma syntyperäinen tahdistaja toimi huonosti tai ainakin tahdistajan "kaapelijohdoissa" (ärsykkeen leviminen) oli häikkää. Tuli sitten vähän liian harvatahtista pumppupulssia ja pyrki taju kankaalle. Automiehellä tämä on tietenkin iso riski eikä vain itselleen.
Moni alkaa olla sitä mieltä, että runsas hiilihydraattien syöminen aiheuttaa kaikenlaista riesaa (olen itse vakuuttunut), jos ei suoraan niin epäsuorasti esim. diabeteksen avustuksella.
Yo selitys tietenkin kielletään ankarasti ns virallisella puolella. Virallinen selitys on tietenkin, että liiat rasvat (kova eläinrasva) tappaa (+ löhöäminen). Tästä taas en ole ollenkaan vakuuttunut. Jos ei sotke kahta yhteen eli runsasta rasvaa ja runsasta hiilihydraattia. Se valinta on hitaan itsemurhan tie.
Jos homma on hanskassa, kannattaa jatkaa hyväksi havaittua linjaa ja etsiä tietoa. Antti Heikkiläkin lupasi uutta kirjaa kohtapuoliin. Ollaan Antista mitä mieltä hyvänsä, kansanmies ymmärtää hänen puheensa ja taas virallinen linja kiroaa Antin jonnekin, mistä ei tule sotkemaan leikkejä.
Konetahdistajaa kaapeleineen tuskin helposti käydään purkamaan.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Uusajattelija
Viestit: 29
Liittynyt: 25 Syys 2013 16:45

Re: Sydämen kammiovärinät

ViestiKirjoittaja Uusajattelija » 28 Syys 2013 18:01

Minulla on se käsitys, että sydän "heitti ylikierroksille" kun muutoin kaikki on kohdallaan, niin pulssi kuin verenpaineetkin, tosin silloin ehkä korkeammalla. Oli lääkärin kanssa otettu pois tuo betasalpaajalääke, kun olisi pitänyt ottaa pois ehkä toinen lääke. Olin silloin pudottanut liikkumisella painoa parikymmentä kiloa.
Nyt tuo syke ja verenpaineet on vieläkin paremmin kohdallaan ja näitä kysymyksisä tulee mieleen kun vointi paranee noilla hiilihydraattien vähentämisellä. Antti Heikkilän kirjassa "Diabeteksen hoito ruokavaliolla" oli hyvä järjestysohje lääkkeiden vähentämiseen, mutta kokeilemalla ei halua tuohon ryhtyä. Pidän tapahtumaa kyllä kaikenkaikkiaan hyvänä, kun vielä säilyin hengissä, eli varaoitus oli saatu. Vähän vain ärsyttää kun ollaan niin hyvässä kunnossa. Pitänee kysyä sitten vuosikontrollissa lääkäriltä itseltään.
Kulta ei ruostu ja mato ei kaadu.

Kyllä rehti pärjää

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1866
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Sydämen kammiovärinät

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 28 Syys 2013 18:45

Sitten mennäänkin tarkan paikan alueelle, jos törmätään kammiovärinään. Siinä tapauksessa pelastaa vain elvytys.
Nämä erilaiset sydämen rytmijutut kannattaa selvittää syytä myöden. Jotkut hoituvat lääkkeillä, jotkut tahdistimilla jne. Näistä on varmasti hoitavalla lääkärillä tietoa ja tahdistimetkin asennetaan sairaaloissa (vast.). Kannattaa olla utelias omista asioistaan.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija