Sivu 1/1

Sydämen kammiovärinät

Lähetetty: 28 Syys 2013 13:13
Kirjoittaja Uusajattelija
Minulla meni "taju kankaalle" vielä auton tratissa noin 10 vuotta ja 10 kiloa sitten. Sillon sitten lääkärit päätyivat tahdistimen asentamiseen noin kuuskymppisen eläkeläisen kehoon. Tämän jälkeen ei sitten suurempaa ole tapahtunutkaan, kun noita verenpaialääkkeitä on nautiskeltu kahtakin sorttia. Muutoin 70 paappa olisi hyvässä työkunnossa.

Kun sitten luin englantilaisesta ruokavalio tutkimuksesta 82.000 naiselle 20 vuoden ajan niin siinä todettiin "eniten hiilihydraatteja syönellä sydän- ja verisuonisairauksien riski kasvoi lähes 90 % verrattaessa vähiten syöneisiin". Minulla on myös tuo 2-tyypin diabetes pillerien varassa jo mutaman vuosikymmenen ajalta. Nyt hoitelen itseäni LCHF ajatusmallin mukaan.

Nyt yritän ymmärtää mistä nuo kammiovärinät aiheutuvat ja mikä merkitys on noilla liioilla hiilihydraateilla joita siihen aikaan kyllä käytin reippaasti enemmän. Verenpaineet on kohdallaan ja kolesterolitkin hyvissä lukemissa ja näitä kolesteroli pillereitä en suostu syömään.
Lisäravinteina syön kapseleita joissa on "prontosyaniidiinia, G10 ja D3-vitamiineja.

Onko kellään mitään "viisastenkiveä" luonnollisemmin keinoin kerrottuna ja onko niillä jotakin saavutettavissa vaikkapa vain "kuvitteellisella tasolla". Matti Tolosella on lukematon määrä noita ammattinimikkeitä, mutta ei meikäläinen niissä oikein kärryillä pysy, mutta ensin tuosta ruokavalion vaikutuksesta suonistoon jne. Mieliala ja kunto on suunnilleen kohdallaan, mutta entäs sitteen...

Re: Sydämen kammiovärinät

Lähetetty: 28 Syys 2013 14:01
Kirjoittaja Timo Kuusela
Uskoisin, että sydämesi "konetahdistaja" asennettiin siksi, että sydämen oma syntyperäinen tahdistaja toimi huonosti tai ainakin tahdistajan "kaapelijohdoissa" (ärsykkeen leviminen) oli häikkää. Tuli sitten vähän liian harvatahtista pumppupulssia ja pyrki taju kankaalle. Automiehellä tämä on tietenkin iso riski eikä vain itselleen.
Moni alkaa olla sitä mieltä, että runsas hiilihydraattien syöminen aiheuttaa kaikenlaista riesaa (olen itse vakuuttunut), jos ei suoraan niin epäsuorasti esim. diabeteksen avustuksella.
Yo selitys tietenkin kielletään ankarasti ns virallisella puolella. Virallinen selitys on tietenkin, että liiat rasvat (kova eläinrasva) tappaa (+ löhöäminen). Tästä taas en ole ollenkaan vakuuttunut. Jos ei sotke kahta yhteen eli runsasta rasvaa ja runsasta hiilihydraattia. Se valinta on hitaan itsemurhan tie.
Jos homma on hanskassa, kannattaa jatkaa hyväksi havaittua linjaa ja etsiä tietoa. Antti Heikkiläkin lupasi uutta kirjaa kohtapuoliin. Ollaan Antista mitä mieltä hyvänsä, kansanmies ymmärtää hänen puheensa ja taas virallinen linja kiroaa Antin jonnekin, mistä ei tule sotkemaan leikkejä.
Konetahdistajaa kaapeleineen tuskin helposti käydään purkamaan.

Re: Sydämen kammiovärinät

Lähetetty: 28 Syys 2013 18:01
Kirjoittaja Uusajattelija
Minulla on se käsitys, että sydän "heitti ylikierroksille" kun muutoin kaikki on kohdallaan, niin pulssi kuin verenpaineetkin, tosin silloin ehkä korkeammalla. Oli lääkärin kanssa otettu pois tuo betasalpaajalääke, kun olisi pitänyt ottaa pois ehkä toinen lääke. Olin silloin pudottanut liikkumisella painoa parikymmentä kiloa.
Nyt tuo syke ja verenpaineet on vieläkin paremmin kohdallaan ja näitä kysymyksisä tulee mieleen kun vointi paranee noilla hiilihydraattien vähentämisellä. Antti Heikkilän kirjassa "Diabeteksen hoito ruokavaliolla" oli hyvä järjestysohje lääkkeiden vähentämiseen, mutta kokeilemalla ei halua tuohon ryhtyä. Pidän tapahtumaa kyllä kaikenkaikkiaan hyvänä, kun vielä säilyin hengissä, eli varaoitus oli saatu. Vähän vain ärsyttää kun ollaan niin hyvässä kunnossa. Pitänee kysyä sitten vuosikontrollissa lääkäriltä itseltään.

Re: Sydämen kammiovärinät

Lähetetty: 28 Syys 2013 18:45
Kirjoittaja Timo Kuusela
Sitten mennäänkin tarkan paikan alueelle, jos törmätään kammiovärinään. Siinä tapauksessa pelastaa vain elvytys.
Nämä erilaiset sydämen rytmijutut kannattaa selvittää syytä myöden. Jotkut hoituvat lääkkeillä, jotkut tahdistimilla jne. Näistä on varmasti hoitavalla lääkärillä tietoa ja tahdistimetkin asennetaan sairaaloissa (vast.). Kannattaa olla utelias omista asioistaan.