Kehitystä verensokerin jatkuvaan seurantaan.

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvojat: Tri Kuusela Info, Timo Kuusela

Tomppa
Viestit: 322
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kehitystä verensokerin jatkuvaan seurantaan.

ViestiKirjoittaja Tomppa » 16 Joulu 2016 20:17

Timo

Yritin lukea lähettämäsi linkin. Vaatii kirjautumisen Google-tilin kautta, mikä minulla onkin, satunnaiseen ja pakottavaan käyttöön. Mutta ennenkuin pääsi asiaan, pakotti ottamaan gmail-tilin. Sitähän en tee. Kyse on ikävästä ilmiöstä, joka tunnetaan nimellä "surveillance capitalism." Google, Facebook jne, harrastavat tätä.

Olen joskus pähkäillyt, että mikä on maapallon moraalittomin bisnes. Helppo vastaus on asekauppa. Mutta kuten täällä tiedämme, suurin ja halukkain sakkojen maksaja on "Big Pharma". Bisnes kestää rajutkin sakot. Vai onko se sittenkin ihmisten yksityisyyden varastaminen? Kannattaa olla varovainen näissä jutuissa. Minkä annat, takaisin et saa.

Jos keksit jonkun suoremman linkin itse asiaan, lukisin jutun mielelläni.

Tomppa

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1774
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Kehitystä verensokerin jatkuvaan seurantaan.

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 16 Joulu 2016 21:40

Jos annat jonkun käypäsen tilin, lähetän artikkelin s-postina toivomuksella, että välitätte sen palstalle.luettavassa muodossa.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1774
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Kehitystä verensokerin jatkuvaan seurantaan.

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 20 Joulu 2016 15:29

Tästä juuri on kyse, kiitos Saaristolainen!

Tyypin 1 diabetes on sentään aika harvinainen tauti Suomessakin. Näyttääkin siltä, että ehdottomasti insuliinia (pääsääntö) vaativassa taudissa Abbott-mittaria käytetään runsaasti hiilihydraatteja (ravitsemussuositus, josta on hyvin epävarmaa arvioida tarvittava insuliinisnnostus, määrä ja tyyppi) parantamaan insuliinihoidon tarkkuutta ja välttämään mm matalasokerisuuden (hypoglykemia) vaaroja. Havaitut vähäiset HbA1c korjautumiset osoittavat, että taas jotakin asiaa yritetään työntää narulla!
Ainoa tehokas hoitokeino on insuliinia vaativan ravinnon (hiilihydraattien / sokereiden) määrään puuttuminen.
Diabetologimme kyllä hallitsevat eri tyyppisten insuliinien käytön mutta esimerkiksi maailman vanhimmaksi T1D-henkilöksi tituleeratun amerikkalaislääkärin (Rickhard K. Bernstein) oppikirjaksi kirjoittamaan opukseen (Diabetessolution) tulisi tutustua perusteellisesti ja ymmärtää sen sanoma.

Massojen elämää vaikeuttava ja lyhentävä T2D on eri tauti. Myöhäiskomplikaatioiden minimoimiseksi senkin hoidossa tulisi voimallisesti keskittyä siihen, mikä nostaa elimistön tuottaman insuliinin tarvetta. Jälleen päädytään insuliinitarpeisen ravitsemuksen välttämiseen, joka ei onnistu elimistön kyvyt ylittävällä hiilihydraattisuosituksella (sokerit).

Toisaalla lastenlääkärit raportoivat metabolisen oireyhtymän (MBO / MetS) lisääntymisestä lapsillakin. Tämä uhkakuva merkitsee mm T2D:n alkamista aina varhaisemmassa iässä. Tämänkään taudin hoitamisessa / mieluummin ehkäisyssä ei olla menestytty 1-diabetesta paremmin. Lääkkeitä toki on. Mikään niistä ei paranna tautia. KAIKILLA on haittansa. Insuliin-hoitoihin päädyttäessä T2D:n taustalla vaikuttava INSULIINIRESISTENSSI vain pahenee.

Tässä sekä T1D:n että T2D:n hoito- / ehkäisyvaiheessa Abbott-mittarin TÄRKEIN MERKITYS on kertoa diabetes-potilaalle tai sairastumisvaarassa olevalle se reaaliaikainen tieto, MIKÄ VERENSOKERIVAIKUTUS SYÖDYLLÄ RUUALLA on. Ajattelevan henkilön yksi ensimmäisistä johtopäätöksistä tulisi olla "mitä meille onkaan neuvottu". Seuraava johtopäätös on etsiä sellaiset ruokatavat, joilla mittarin sokerikäyrä on oikeissa lukemissa ja vuorokausikäyrän kulku tasaista.
TÄMÄ ON AINOA TEHOKAS TIE T2D-POTILAAN "PARANEMISEKSI", REMISSION SAAVUTTAMISEKSI JA KOMPLIKAATIOIDEN VÄLTTÄMISEKSI. Kyllä etsivä löytää!
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Tomppa
Viestit: 322
Liittynyt: 29 Tammi 2013 14:59
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kehitystä verensokerin jatkuvaan seurantaan.

ViestiKirjoittaja Tomppa » 20 Joulu 2016 16:00

Kiitos Timo, kiitos Saaristolainen.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1774
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Kehitystä verensokerin jatkuvaan seurantaan.

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 27 Syys 2017 12:01

Vertaispalstan yhden miehen komitea välitti amerikkalaisen T2D-henkilön kokemuksen jatkuvasta veren(kudos)sokerin mittaamisesta suhteessa sairauden "hoitoon" suositettuhin ravitsemusohjeisiin. Juttua havainnollistavat paljon kertovat mittarikuvat.

Tätä ylläolevaa "mittaritietoisuutta" olen yrittänyt levittää Suomeen lukuisia vuosia (tosin ilman vaikuttavaa kuvasarjaa). Ei ole ollut menestystä. Viimeisin yritys liittyi käyttökelpoiseen Abbott-mittariin.
Tiedän omista lähteistä, että Abbott-mittareiden levityskiellon takana on maahantuoja. Uskon kuitenkin, että "suuremmat voimat" vaikuttavat maahantuojan markkinointi asenteeseen.

Jatkuvaan veren(kudos)sokerin mittaukseen paneutuva kansalainen törmäisi välittömästi ristiriitaan, kuinka terveellisiksi suositetut ruokavalinnat toimivatkaan jo insuliiniresistentin kohdalla - siis pitävät tautia yllä.
Jenkkiesimerkki huomasi tämän jo kovin matalilla "terveellisillä" hh annoksilla - minä myös kohdallani jo monia vuosia sitten.
Olen tulkinnut ilmiön hyvin labiiliksi (heilahteluherkkä) maksan insuliiniresistenssiksi eli maksan herkkyydeksi tuottaa liikaa sokeria (glukoosi) erikoisesti paaston aikana. Parempiakaan selvityksiä "oppineet" eivät ole esittäneet.

Pitkään ihmettelin, miksi mm (pika)koulutetut diabeteshoitajamme tiukkasanaisesti suosittavat vähintäin 100g hh-annosta/vrk (mm ettei aivot vaurioidu). Vasta selailtuani pari vuotta sitten ilmestyneestä Diabetesliitto ry:n tuhdista "Diabetes"-kirjasta turkulaisen emeritusprof. Rönnemaan artikkeliosuuden (pakko jo nimetä taustoja sanktioiden uhallakin) totesin itselleni salassa säilyneen auktoriteetti-panoksen.

Jotakin pitäisi pyrkiä muuttamaan vaikkapa kansalaitottelemattomuuden avulla.
Muutama vuosi sitten vastustettiin puolimiljoonaiseksi mainittua pre-/T2D -sairaiden määrää liian suurena. Nyt esitetään uskottavasti luvun jo kasvaneen täyteen miljoonaan.

Kun myönnetään, että T2D on todellisuudessa vain erään sairausryppään, metabolisen oireytymän, yksi päätetapahtuma (muita verenpainetauti, sepelvaltimotauti, veren rasvahäiriö eli dyslipidemia, alkoholista riippumaton rasvamaksa, joka pahimmillaan tappaa maksakirroosin kautta, kihti ym muita tässä luettelemattomia erillisia tauti-ilmiöitä), elämäntavoilla saavutetun T2D-remission merkitys paljastuu koko laajuudessaan. Kokemus osoittaa, että samalla korjaantuvat muutkin metabolisen oireyhtymän ilmiöt siedettävälle (lue terveyttä parantavalle/korjaavalle) tasolle.

Aivan tuore amerikkalainen viranomaistutkimus kertoo alkoholista riippumatonta rasvamaksaa sairastavan 51 miljoonaa 18 vuotta täyttänyttä kansalaista. Tietenkin ovat myös ylipainoisia/lihavia.
Vuoden 2016 diabeteslääkkeisiin tuhlattu (voidaan syystä ilmaista näinkin, kun jätetään T1D pois laskuista) oli n 46 miljardia dollaria - siis kuitenkin alle Suomen valtion menoarvion loppusumman. Tämän päälle tulevat tietenkin "asian tiimoilla" myynnissä oleva tavara. Ainakin jenkkilän katalogit ovat paksuja ja hienosti kuvitettuja "rihkamaoppaita".

Me suomalaiset olemme erittäin tunnollisia hallintoalamaisia. Heräämmekin ehkä vasta varojen puutteesta johtuvaan hoitamatta jättämiseen, kun on etsittävä todellisia ja vaikuttavia hoidon vaihtoehtoja metaboliasairauksiemme ( tarttumattomien elämäntapasairauksiemme) hoitamiseksi
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1774
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Kehitystä verensokerin jatkuvaan seurantaan.

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 11 Huhti 2018 18:45

Kehitys kehittyy (kollegan vinkki tekniikka ja talous lehdestä 11.4.):

https://phys.org/news/2018-04-non-invas ... -skin.html

Veren sokerin mittausta etenkin jatkuvana tapahtumana haluttaisiin kovasti (tai en ole halusta ihan varma ns piireissä jo olevien menetelmien käyttöön oton hitaudesta arvioituna). Eräänlainen hädänalaisen hyväksi käyttö ”rahat pois sairaalta” kukoistaa hinnoittelussa.
Ihon läpi tapahtuvaa mittausta kaipaisin kovasti. Applen älykello on erinomainen laite elimistön fysiologisten tapahtumien seurantaan. Siltä suunnalta odotan eniten tuloksia. Ja onhan niitä muitakin valmistajia heti hyötymässä alkuhinnoittelun hyödyistä. Olisiko meidän parista valmistajasta (siis se Polar ja se toinen eli Suunto) mihinkään?
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
San Martino
Viestit: 5325
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25
Paikkakunta: Aina menossa jonnekin...

Kehitystä verensokerin jatkuvaan seurantaan.

ViestiKirjoittaja San Martino » 13 Touko 2018 13:46

Uusinta uutta ilman verta...

CNBC kirjoitti:
Dexcom's newest diabetes device can read your blood sugar without any blood....

https://www.cnbc.com/2018/05/12/dexcom- ... ricks.html


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija