Tohtori Timo Kuusela 80 v.

Lääketieteen tohtori Timo Kuusela kirjoittaa blogissaan ajatuksiaan terveydestä, ravitsemuksesta ja lääketieteestä.

Valvoja: Timo Kuusela

Kalakukko
Viestit: 6105
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Tohtori Timo Kuusela 80 v.

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 23 Helmi 2019 20:24

Tohtori Timo Kuusela ( LKT) viettää tänä viikonloppuna ansaittua 80 vuotispäiväänsä läheistensä kanssa.

Sanon ansaittua, sillä hän, jos kuka on ollut vaikeiden sairauksien kautta käynyt omaan henkilökohtaiseen voittoonsa selättämällä taudit remissioon ruokavalion (VHH) ja ahkeran liikunnan avulla. Tri Timosta on muotoutunut Suomen oma tri Bernstein, joka ei kuvia tarvitse kumarrella.
Omakohtaiset kokeilut verensokerin mittauslaitteiden kanssa ja niiden tuoman valistuksen hän on auliisti jakanut meille, joiden laitteiden saannin estää Suomen virallinen "viisasten kerho". Onhan todella vaarallista tietää, kuinka paljon puoli kiloa sokeria vaikuttaa veren sokeritasapainoon.

Eikä tri Timo ole kätkenyt kynttilää vakkansa alle omista hankituista elämän lisäpäivistä, vaan on antanut meille ohjeita, neuvoja ja kirjoittanut selkokielisiä artikkeleita siitä, miten jokainen omalta osaltaan voi selättää mitä erilaisimpia sairauksia, saada ne remissioon, ja jopa pysyvästi siirtää pahojen muistojen suljettuun arkkuun ja ennenkaikkea olla oman elämänsä herra (henkilö).

En kylliksi osaa kiittää tri Timoa kaikista niistä hyvistä ohjeista ja tuista, joita olen vuosien varrella häneltä saanut.
Kyllin ei voi olla myöskään korostamatta VHH:n merkitystä ihmisen omassa terveydenhuollossa ja tämän esimerkin on tri Timo meille pyyteettä meille antanut.

Yhtykäämme kaikki onnittelemaan tri Timoa hänen suurena merkkipäivänään!
Paljon terveitä elonpäiviä, terveyttä ja uskoa valamaan meihin kovapäisiin tietoa paremmasta elämästä ilman tai vähemmällä lääkityksellä.
KIITOS!
Ja Paljon Onnea tri Timo!
Kalakukko
Kalakukko

Kasari
Viestit: 79
Liittynyt: 17 Huhti 2009 20:05
Paikkakunta: Vakka-Suomi

Re: Tohtori Timo Kuusela 80 v.

ViestiKirjoittaja Kasari » 23 Helmi 2019 21:11

Onnittelut tri Timolle!
Olen tuntenut itseni etuoikeutetuksi saadessani lukea Timo Kuuselan punnittuja ajatuksia ja rikkaita kokemuksia tällä foorumilla. Paljon on opittu ja rohkaistuttu muutoksia tekemään.
Ja visst ska han leva uti hundrade år!
Kasari

catharsis
Viestit: 67
Liittynyt: 27 Heinä 2011 12:38
Paikkakunta: Kotka

Re: Tohtori Timo Kuusela 80 v.

ViestiKirjoittaja catharsis » 23 Helmi 2019 21:58

Onnea vaan Timo! Olen saanut paljon tietoa ja uutta näkemystä keskusteluistamme. Toivon sinulle vielä paljon vaikuttavia vuosia!

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3408
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Tohtori Timo Kuusela 80 v.

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 24 Helmi 2019 11:21

Oikein paljon onnea Timolle täältäkin sairastuvalta!

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1900
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Tohtori Timo Kuusela 80 v.

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 24 Helmi 2019 14:41

Sydämellinen kiitos kaikille hätähousuisille onnittelijoille. Synttärit vietetään vasta tiistaina 26.02. (allakkaa noudatellen), enkä tässäkään asiassa aio nuolaista ennen kuin tipahtaa.
Meillä ei eletä sairashuone-elämää. Urheilua oheisilmiöineen vierastan ”sydämen pohjasta”. 1950-luvun viisasta neuvoa noudatellen eilen tuli tassutelluksi jotain 13 km ml melkoisia ylämäkiä. Hyvin hapettuneet aivot auttavat selvittelemään, mikä vihaisuus meitä nyt vaivaa.
Onko syy systematisoidussa ”oikean tieteen” teossa (mm tohtorikoulutus) unohdettu ideat /ideointi, kaikkinainen spontaanisuus ja tieteellinen uteliaisuus, kokemuskin? Lääketieteessä tutkimuksen kuuluu olla sairaan parhaaksi!
Joillekin sopii tieteen poliisityö, vaikka siinä onkin luotettu tiedeyhteisön itseään korjaavaan kritiikkiin. Mutta että siihen vedetään mukaan koko järjestäytyneen yhteiskunnan ”torvi(en)soittokunta”, oudoksuttaa tälläistä ikääntynyttä ihmettelijää. Torvien soittokunnan nuoteissa on jopa ydinasioiden osalta nuotit vinksallaan,osin poistippuilleet.
”Tampereen konstit” on otettu tehokkaasti käyttöön Itä-Saksan mallia mukaillen = hyvin valvottu kontrolliyhteiskunta, joka yltää jo kansalaisten suupaloihin.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Tohtori Timo Kuusela 80 v.

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Helmi 2019 14:21

Timo Kuusela kirjoitti:Sydämellinen kiitos kaikille hätähousuisille onnittelijoille. Synttärit vietetään vasta tiistaina 26.02. (allakkaa noudatellen), enkä tässäkään asiassa aio nuolaista ennen kuin tipahtaa..

Onnea tohtorille. Nyt voi jo nuolaista.....

Hauskoja kekkereitä
San

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1900
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Tohtori Timo Kuusela 80 v.

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 26 Helmi 2019 14:36

Kiitos San!
Nyt nuollaan jo huulia ja illemmalla kunnon eineen jälkeen nuollaan lisää RASVAISIA huulia. Kuohujuomaakin kuuluu olevan tulossa.
Ja kiitos, siinähän se menee - ihan lujaa.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1900
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Tohtori Timo Kuusela 80 v.

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 12 Maalis 2019 21:40

Kysymys:

Miltä tuntuu ikääntyminen siirryttäessä 9. vuosikymmenelle?

Vastaus:

Kun yli viikon juhlimisten jälkeen piti palata arkipäivään, tein kahtena päivänä yhteensä 28 km kävelylenkin tutuilla paikoilla ja tutussa maastoprofiilissa. Lenkkini ei tarkoita suorittamista ainakaan urheilun hengessä. Ei se tarkoita laihduttamista tai T2D:n tehohoitoa tai sepelvaltimotaudin ehkäisyä. Nämä osaan jo pitkällä kokemuksella, mutta myös miten vakaannutetaa juhlinnasta häiriintynyt aineenvaihdunta (aina sitä joskus!). Paremminkin se on pohdiskelua hyvin hapetettuna.

Loppupäätelmä oli: Ei miltään.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

San Martino
Viestit: 5514
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Tohtori Timo Kuusela 80 v.

ViestiKirjoittaja San Martino » 15 Maalis 2019 12:28

Timo Kuusela kirjoitti:
Miltä tuntuu ikääntyminen siirryttäessä 9. vuosikymmenelle?

Loppupäätelmä oli: Ei miltään.
TIMO KUUSELA(radiologi)

Timo Kuusela (s.26.helmikuuta 1939 Sääksmäki, Valkeakoski)

Timo Kuusela pääsi ylioppilaaksi Jyväskylän Lyseosta 1960. Hän suoritti lääkärin tutkinnon Baselissa, Sveitsissä 1968. Samana vuonna hänet laillistettiin lääkäriksi Suomessa. Timo Kuusela erikoistui radiologiaan Turun Yliopistossa ja suoritti erikoislääkärin tutkinnon 1974. Lääketieteen ja kirurgian tohtoriksi tri Kuusela väitteli Turussa vuonna 1980. Hän on työskennellyt eri sairaaloissa yleensä erikoisalansa ylilääkärinä.

Timo Kuusela viettää nykyisin eläkepäiviään Suomen lisäksi Etelä-Espanjan Andalusiassa. Kuusela käyttää aikaansa puutarhanhoitoon sekä metabolian uusimpien virtausten seuraamiseen ja kommentointiin.

Tri Timon mottona voisi olla koulutusaikana saama professorin ohje: "Jos kuulet kavion kopsetta, niin nurkan takaa ei aina tulekaan hevonen" (voi tulla seepra...)


Ote tri Timo Kuuselan vastineesta(vuodelta 2008) jota Lääkärilehti ei jostain syystä julkaissut...

Hyvä kollega Pekka Puska!

Parhaat onnittelut virkanimityksen johdosta.

Sanomalehti Karjalaisen virheellinen uutinen Pohjois-Karjala hankkeen diabetesluvuista on kovin kiusallinen. Virheillä on taipumus jäädä elämään oikaisuista huolimatta. Sama ongelma liittyy itse Pohjois-Karjala Projektiin. Vuosikymmeniä tiedottaminen on ollut todella runsasta. Onko tällä ollut vaikutusta lihavuus-, sv-tautien ja tyypin 2 diabeteksen kasvuun epidemioiksi asti? Suomalaisten mieliin on syöpynyt lähtemättömästi rasvojen (erikoisesti tyydyttyneiden eläinrasvojen) pelko, ja korkea imeytyvien (sokeri)hiilihydraattien suositus "sydänterveellisenä" ravitsemuksena. Onko kaikki mennyt oikein?

Mitä pitäisi tehdä?

Vain ennakkoluulottomasti suunnitelluilla tutkimuksilla on merkitystä. Ikuisuuksia kestävät ravitsemustutkimukset voidaan korvata spesifistä informaatiota tuottavilla tutkimuksilla. Meillä suomalaisilla on käytössämme erinomainen lähes joukkotutkimuskelpoinen menetelmä (1H NMR, Computational Medicine). Uusi instituutio (THL) pystyy järjestämän tarvittavan tutkimuskapasiteetin.

On skandaali, jos asiaan ei puututa.

Suomalaisista DPS- ja DEHKO-tutkimuksista puuttuu hyvin matalaksi rajoitetun (sokeri)hiilihydraatin aspekti. Tästä syystä ne eivät ole valideja ongelmien ratkaisuun. "Kokojyvä" ei riitä

Hyvää Joulua 2008.
kollegiaalisesti
Timo Kuusela


Hyvää viikonloppua tohtorille. Elämä näyttää hymyilevän "vanhukselle"...


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija