Peruna pitää tosi hyvin nälkää

Kerätään tänne ne oikeasti huonot laihdutusvinkit.

Valvoja: MahaTar

Avatar
*P*
Viestit: 1068
Liittynyt: 09 Tammi 2007 11:08

Peruna pit?? tosi hyvin n?lk

ViestiKirjoittaja *P* » 27 Elo 2009 10:18

Kertoo Iltalehti. Siin? on my?s hyvin ravinteita.

http://www.iltalehti.fi/laihdutus/2009082610140139_lh.shtml

Mielest?ni t?llaisesta disinformaation jakelusta pit?isi joutua leiv?tt?m?n p?yd?n ??reen.
"Totuuden soihtua on vaikea kuljettaa tungoksessa niin, ettei jonkun parta kärvenny." - Mauri Sariola


"Besides, everytime you do partial squats, Jesus kills a kitten. Don't be a pussy, save the kittens. Squat deep."

Avatar
Varpu
Viestit: 3113
Liittynyt: 18 Elo 2006 6:22
Paikkakunta: Saksa
Viesti:

ViestiKirjoittaja Varpu » 27 Elo 2009 12:28

PERUNA (suluissa lihavoituna vastaavat arvot PARSAKAALILLE)

Kivenn?is- ja hivenaineet
kalium 500.0 mg (400.0 mg)
magnesium 24.0 mg (24.0 mg)
kalsium 5.6 mg (48 mg)
fosfori 45.0 mg (90.0 mg)
rauta 0.7 mg ( (1.1 mg)
sinkki 0.3 mg (0.1 mg)
jodidi (jodi) 1.0 ?g (1.0 ?g )
seleeni 0.6 ?g (0.4 ?g )

Typpiyhdisteet
tryptofaani 0.5 mg (37.0 mg)

Vitamiinit
A-vitamiini RAE 0.6 ?g (85.9 ?g)
D-vitamiini 0 ?g (0 ?g)
E-vitamiini alfatokoferoli <0.1 mg (0.7 mg)
K-vitamiini 1.04 ?g (110.0 ?g )
C-vitamiini 10.0 mg (120 mg)
folaatti (HPLC) 23.2 ?g (113.1 ?g )
niasiiniekvivalentti NE 0.6 mg (1.5 mg)
niasiini (nikotiinihappo + nikotiiniamidi) 0.6 mg (0.9 mg)
riboflaviini (B2) 0.03 mg (0.20 mg)
tiamiini (B1) 0.21 mg (0.10 mg)
B12-vitamiini (kobalamiini) 0 ?g ( 0 ?g)
pyridoksiini vitameerit (vetykloridi) 0.12 mg (0.11 mg)
karotenoidit 67.9 ?g (2858.2 ?g )

100 g perunaa 74 kcal ; parsakaalia 30 kcal
josta t?rkkelyst? perunassa 14,9; parsakaalissa 0 g
sokeria perunassa 0,6 g (HH yht 15,5 g) ; parsakaalissa 2g (HH yht 2 g)
kuitua perunassa 1 g; parsakaalissa 2.5 g
proteiinia perunassa 1.9 g ; parsakaalissa 4,6 g

Siit?h?n laihduttajan on helppo laskea, mit? kannattaa lautaselle m?tt?

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 29 Elo 2009 9:55

:mrgreen: Raakana vai kyps?n
Voi voi, voi voi voi, voi!

http://mahatar.blogspot.com/

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 29 Elo 2009 13:28

Mua t?kkii toi perunan kaikkivoipaisuus ja nostaminen johonkin sf??reihin ihan ?lytt?m?sti. Siis kysymyksess?h?n on yksi raaka-aine muiden joukossa. Miksi siit? on tehty joku jumalolento :shock: ?
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 30 Elo 2009 9:59

Pyh? Peruna!

Jos Lopella todellakin kasvatteittaisiin perunaa, niin paljon kuin sit? myyd??n, niin sit? pit?isi kasvattaa nelj?ss? kerroksessa.

T?st? taas paukkuu pikkuriikkiseen mieleeni t?m? kotomaamme maatalouspolitiikka. :P No, kohtahan meill? ei en?? ole maataloutta, kun se ei kannata.
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

karviainen
Viestit: 30
Liittynyt: 05 Joulu 2007 15:09
Paikkakunta: Tre

ViestiKirjoittaja karviainen » 10 Marras 2009 16:31

Ksantippa kirjoitti:Mua t?kkii toi perunan kaikkivoipaisuus ja nostaminen johonkin sf??reihin ihan ?lytt?m?sti. Siis kysymyksess?h?n on yksi raaka-aine muiden joukossa. Miksi siit? on tehty joku jumalolento :shock: ?


se sopii kaikkeen ja kaiken kanssa, koska se ei maistu millek??n :cool:

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 11 Marras 2009 11:47

Perunaan pit?? siis syyt?? rasvaa ja suolaa ja makuaineita, ett? siit? saa jonkin makuisen! Kastiketta jne.

Kuulkaa.
Sorruin t?ss? taas pitk?st? aikaa yhden hormonaalisen py?rremyrskyni aikana vet?m??n pottuja (valkosipulipottuja) ja aamusella verensokurini oli 12! Vaikka pistin illalla sek? pitk??- ett? aterian j?lkeen lyhytt?. :shock: Annos oli kohtuullinen, mutta kun siihen kuului my?s leivitetty leike ja salaattiakin, niin potun ja makaryynin ja sen sellaisen kanssa en vaan tule toimeen.
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 11 Marras 2009 12:30

^Aika huikeita lukuja :shock: . Ei tartte ihmetell?, ett? t??ll? podetaan diabetesta, kun kehotetaan sy?m??n pottua ja t?ysjyv?
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

pete
Viestit: 850
Liittynyt: 16 Helmi 2007 15:46
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja pete » 11 Marras 2009 12:32

en ole v?h?n aika mitannut kun on mittari kateissa, mutta tied?n ett? parilla leip?palalla saan arvot 15 kieppeille helposti

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 11 Marras 2009 15:15

pete kirjoitti:en ole v?h?n aika mitannut kun on mittari kateissa, mutta tied?n ett? parilla leip?palalla saan arvot 15 kieppeille helposti


Oletanko oikein, jos oletan, ettei leip?palan v?rill? (ranskanpullaa tai ruisleip??) ole kauhean suurta eroa arvoissa?
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Avatar
MahaTar
Piällysmiesj
Viestit: 1410
Liittynyt: 17 Helmi 2009 13:10
Paikkakunta: Pieni voittamaton kylä Blogistanissa
Viesti:

ViestiKirjoittaja MahaTar » 12 Marras 2009 12:30

Ainakaan minulla ei juurikaan leiv?n v?rill? ole ollut v?li?. Se ja sama sy?k? pullaa, ranskanpullaa vai niiiiin helevetin terveellist? rrruisleip??, ilman vehn?lisi?, jo l?hti arvot nousuun. Mutta omatunto soimaa.

Ett? perunaa vaan kehoon ja kehiin, niin kyll? siit? luvut somenee. Verensokerit, diabeteksen tyyppi 2:n sairastuneet, perunateollisuuden voittoluvut... ;)

Siis: nykymaailmassa ON perunateollisuutta. Ranskanperunat ja muut pakkasen helppotuotteet, valmiit "kermaperunat" foliovuoissaan, suurkeitti?iden k?ytt?m?t puolivalmisteet, niin suikaleina kuin muissakin muodoissaan, KAIKKI ne tarvitsevat lis?aineita! Aromillisesti ja k?sittelyllisesti. :shock:
Voi voi, voi voi voi, voi!



http://mahatar.blogspot.com/

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 12 Marras 2009 13:29

^Joo, mutta mill??n ei ole v?li?, kun kysymyksess? on PYH? PERUNA. Ett? pist?? vihaksi. Vaikka itsekin sy?n joskus pottua, v?h?n ja harvoin, ja siksi mua pidet??n omituisena :roll:
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

pete
Viestit: 850
Liittynyt: 16 Helmi 2007 15:46
Paikkakunta: Espoo

ViestiKirjoittaja pete » 12 Marras 2009 15:38

Ksantippa kirjoitti:
pete kirjoitti:en ole v?h?n aika mitannut kun on mittari kateissa, mutta tied?n ett? parilla leip?palalla saan arvot 15 kieppeille helposti


Oletanko oikein, jos oletan, ettei leip?palan v?rill? (ranskanpullaa tai ruisleip??) ole kauhean suurta eroa arvoissa?


yht?korkeelle nousee niinnoilla kuin perunamuussilla ja sokerilla

t?ysjyv? tuotteilla my?s pysyy korkealla kaun, pikahiilari tuntuu my?s poistuvan pikaisesti :oops:

Ksantippa
Viestit: 1753
Liittynyt: 18 Elo 2006 12:02
Paikkakunta: Lieto

ViestiKirjoittaja Ksantippa » 12 Marras 2009 16:55

pete kirjoitti:
Ksantippa kirjoitti:
pete kirjoitti:en ole v?h?n aika mitannut kun on mittari kateissa, mutta tied?n ett? parilla leip?palalla saan arvot 15 kieppeille helposti


Oletanko oikein, jos oletan, ettei leip?palan v?rill? (ranskanpullaa tai ruisleip??) ole kauhean suurta eroa arvoissa?


yht?korkeelle nousee niinnoilla kuin perunamuussilla ja sokerilla

t?ysjyv? tuotteilla my?s pysyy korkealla kaun, pikahiilari tuntuu my?s poistuvan pikaisesti :oops:


Kyll? taas t?ytyy ihmetell?! Miten voi olla mahdollista, ett? alan asiantuntijat eiv?t ole t?st? tietoisia, jos/kun t?rkkelyshiilareita suositellaan my?s diabeetikoille? Tai jos ovat tietoisia, niin sitten eiv?t ole asiantuntijoita. Kyll? usko ja luottamus on koetuksella.
"We cannot change anything, unless we accept it." Carl Jung

Perenna
Viestit: 597
Liittynyt: 04 Loka 2007 14:24
Paikkakunta: Kotka

ViestiKirjoittaja Perenna » 12 Helmi 2010 15:28

MahaTar kirjoitti:Perunaan pit?? siis syyt?? rasvaa ja suolaa ja makuaineita, ett? siit? saa jonkin makuisen! Kastiketta jne.

Nototanoin. Perinteinen keitetty lisukepottu kyll? sy?d??n ihan au naturel. Kastike ei ollenkaan itsest??nselv?sti ole kuulunut asiaan - eik? ollut nimenomaan perunan lisuke vaan sen muun.

Parsakaali se valmistusta vaatii, ja rasvaa ja suolaa, ollakseen oikeasti hyv??. Pelk?st??n h?yrytetty parsis rupeaa tymp?isem??n parin sy?ntikerran j?lkeen.

Mutta tietysti on makuasia, jos joku ei perunasta ole koskaan tyk?nnyt. Min? olen. Enk? tietenk??n nyt puhu perunateollisuuden tuotteista.

EDIT: v??rink?sitysten v?ltt?miseksi korostan, ett? puhun perunasta ns. p??ruoan ohella sy?t?v?n? lisukkeena. En siis tarkoita ett? perinteisesti olisi sy?ty pelkk?? perunaa koko ateriaksi - ellei sitten menn? ajassa viel? minunkin muistini ulottumaa kauemmas taaksep?in. Puhun 1900-luvun puoliv?lin kieppeist? alkavista suomalaisista ei n?lk?? n?kevien ihmisten sy?ntitavoista.
Viimeksi muokannut Perenna 13 Helmi 2010 13:54, yhteensä muokattu 1 kertaa.
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija

cron