Kuka saa kirjoittaa laboratoriolähetteitä?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5651
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Kuka saa kirjoittaa laboratoriolähetteitä?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 20 Helmi 2015 15:18

Tri Timo Kuusela omassa blogissaan NÄHTYÄ JA KUULTUA: viewtopic.php?f=34&t=5814

"Artikkelissa kerrottiin lisäksi eräitä D-vitamiinin lab.tutkimuksen hintoja. Lähetteen kanssa pitäisi sellaisen maksaa 65-70€ (potilaan omavastuu) ja ilman lähetettä 80€.
Helsinkin on tunnetusti kallis paikka. Silti 20.02. tutkimuksesta P-D-25 HUSlab/Kamppi laskutti 9.10€, (lähete oli).
Vertailuksi muutama tärkeä terveystutkimus:
hsCRP 3.90€, (herkkä CRP, tulehdusindikaattori mm verisuonitaudeissa). Asiaa tiedustellessani kerrottiin olevan yleistymässä (vihdoinkin).
fS-LipoA1 4.49€
fS-LipoB 4.49€
Kolme yllämainittua ovat tärkeitä sydän- ja verisuonitautien saurannassa ja mm "pahan" LDL:n "tosipahuuden" (dyslipidemioiden) arvioinnissa.
Asiaa tiedustellessani yllämainittujen apolipoproteiinien määrityksen kerrottiin olevan kovin harvinaista (käsittämätöntä, ehkä häiritsisi liikaa statiini-kauppaa).
Laskua kasvatti toimitusmaksu (12€)."

Tämä Timon ruodinta johti siihen, että aloin funtsia sitä, kuka saa kirjoittaa lähetteen laboratorioon. Täällä Kotkassa ainakin diabeteshoitaja antaa lähetteitä, mutta uskoakseni vain tiukasti diabetekseen liittyvinä eli aktuaalisokeri, pitkä sokeri ja lipidit, joskus maksa mukana ja harvakseltaan virtsan albumiinit munuaisten testaamiseksi. Päätetapahtumista on tieto, mutta teot eivät tue estämistä. Ilmeisesti halvin juttu on pieni verenkuva pitkällä sokerilla ryyditettynä.

Miten on kansaamme kiusaavat ruokintatietäjät? Ainakin kovin mieluusti "Mursula"esiintyy vakoisessa takissa ja antaa lääketieteellisiä neuvojaan kuten ruisleivän elintärkeydestä aineenvaihduntaan ja D-vitamiinin tappavuudesta ellei se tule rasvattomasta maidosta, josta se ei imeydy, ja jota minun täytyisi juoda pari ämpärillistä päivässä saadakseni sen määrän , mitä saan Amerikan kapseleista. Kuka idiootti juo ämpäreittäin maitoa? Ja kalliiksihan se tulee, jos Amerikasta saa vuoden satsin (360 kapselia, 5000 IU tai 125 mikrogr/kpl) kympillä (€).

Ruokintaolevinaanosaajat ovat sormi pystyssä herkästi neuvomassa mm. diabeetikkoja ja patistelevat urakalla syömään kassikalaa, jossa n. 20% ravinteista, mitä serkku merilohi pitää sisällään. Nämä alkemiaopetuksen saaneet aivopestyt vajakit yrittävät olla lääkäreitä, vaan ei onnistu. Kyse on PUOSKAROINNISTA, josta joutaisi vankilaan.

Omaehtoinen labrakäynti vannottiin eilisen Hesarin ruokatorstaissa Lambert-Allardin manaamana suoraan helvettiin. Hinta hilattiin taivaisiin >80€ ja tulkintaakin osaa seurata vain OIKEA LÄÄKÄRI. Taas on pelottelu voimissaan, että tavis ei missään tapauksessa ota purkista salaa tai päivänvalossa tuota tappavaa D-vitamiinia. Ei ole lääkäreitten, lääketeollisuuden aikä apteekkien etu jos sairastelu lopetetaan. Suuri suosio on kuitenkin vastaavasti parannuksen estoporukan piirissä upeat statiinit, joista 10% saa diabeteksen ja loput lukuisia vaivoja, joita vähäpätöistetään urakalla.

Tiedoksi vaan kaikille, että kansalainen saa mennä yksityiseen labraan ja otattaa ihan minkälaisia verikokeita haluaa. Kelan korvaus jää vain puuttumaan. Onhan se kiusallista, jos on vetämätön olo eikä tiedä mistä se johtuu; anemiasta, hivenainepuutoksista vaiko yleisestä v..tuksesta.
Palvelut ovat meitä varten. Kannattaa katsoa ennekuin katua, kuolinvuoteellaan. Edes ruokintaviisaiden esanssikiisseli ei teitä pelasta!
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5651
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Kuka saa kirjoittaa laboratoriolähetteitä?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 20 Helmi 2015 15:44

Mieleni sopukoissa siintää ajatus, että ME KAIKKI voisimme postittaa näytteen Kuopion ruokintatyöväenopistoon ja hukuttaa se pskaan.
Pottakauppakin kiihtyisi, kun näyteastioita tarvitaan mieletön määrä. Sen verran me Kuopiota arvostetaan, että homma kyllä hoituu....
Ruiskuidun merkitystä ja tärkeyttä ei voi kyllin korostaa. Jos omaa tuotostaan ei kehtaa lähetellä, niin kaduilta löytyy mielin määrin koirien jätöksiä ja koirathan syövät virallisterveellistä viljaa naksujen muodossa.
Kalakukko

Pohjanperän pappa
Viestit: 47
Liittynyt: 28 Elo 2011 12:14
Paikkakunta: Juorkuna

Re: Kuka saa kirjoittaa laboratoriolähetteitä?

ViestiKirjoittaja Pohjanperän pappa » 21 Helmi 2015 19:41

Kirjoitin tuolla jo tuolla toisaalla kuinka minä toimin, mutta laitampa sen tännekin;

Niin, eihän ilman sairautta terveyskeskuksessa saa labrakokeita.
Pitää olla yksityislääkäriltä lähete ja kokeiden jälkeen tulokset lähetetään ko lääkärille tulkattavaksi.
Terveyskeskuksen lääkäri ei tee tulkintaa. Ja labrakokeet pitää itse maksaa vaikka olisit ko terveyskeskuksen alueella asuva ihminen.

Mutta olen löytänyt Oulusta systeemin, jossa ei tarvii mennä erikseen lääkärille.
Ammattikorkeakoululla on opiskelijoita, jotka ottavat kokeet ja siellä oleva yksityinen labra käsittelee kokeet ja lähettää tulokset viitearvoinen kotiin.

Elin menen yöpaaston jälkeen aamulla vastaanotolle ja kerron mitä kokeita haluan otattaa. Sitten vain kokeisiin ja se on siinä.

Kun tulokset tulee kotiin niin katson on tarvista mennä lääkäriin. Olen jo vuosia toiminut näin.


Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1834
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Kuka saa kirjoittaa laboratoriolähetteitä?

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 22 Helmi 2015 13:03

Ylläolevaan viitaten tutkimusmahdollisuuksia kannattaa tutkia ainakin sellaisilla paikkakunnilla, joilla annetaan sairaanhoitaja (lab.hoitaja) koulutusta.
On vain luonnollista, että laitokset tarvitsevat "koulutuspotilaita", joiden näytteenottoja valvotaan.
Tällaisesta toiminnasta olen kuullut mm Turun suunnalta.
Kyselemällä itse ja nykyisin verkostoja kahlaamalla tieto leviää.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa