Sydänkuoleman riskin ennustus

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5897
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Sydänkuoleman riskin ennustus

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 10 Heinä 2016 9:22

MTV KOTIMAA JULKAISTU 10.07.2016 05:20

Suomalaistesti ennustaa sydänkuoleman riskin

Suomalaiset tutkijat ovat kehittäneet laboratoriotestin, jolla pystytään ennustamaan vakavan sydänkohtauksen riskiä. Verinäytteestä tehtävä testi mittaa keramidi-nimisten rasvojen pitoisuuksia. Espoolaisen diagnostiikkayritys Zora Biosciences Oy:n testi ennustaa erityisesti sydänkuoleman riskiä huomattavasti paremmin kuin perinteiset kolesterolimittaukset, vahvistetaan Tampereen yliopiston lääketieteen yksiköstä.

– Testissä mitataan neljän keramidin pitoisuutta, ja sen perusteella lasketaan riskipisteet vakavalle sydäntapahtumalle. Jos pisteet ovat korkeat, riski on viisinkertainen verrattuna muihin sepelvaltimotautia sairastaviin. Tähän korkean riskin ryhmään kuuluu kymmenesosa tautia sairastavista, selvittää terveysalan professori, kliinisen farmakologian erikoislääkäri Reijo Laaksonen.

Laaksonen toimii myös lääketieteellisenä johtajana Zorassa, joka on kehittänyt testin suomalaisten ja kansainvälisten tutkijoiden kanssa. Ensiksi testiä aiotaan käyttää riskiarviointiin potilailla, joilla on jo todettu sepelvaltimotauti. – Sen jälkeen voidaan ajatella esimerkiksi työterveyshuollossa tehtävää seulontaa yli 50-vuotiaille.

Laaksosen mukaan riskipotilaille kannattaa suunnata tehokkaita lääkehoitoja ja varsinkin tulevaisuudessa kehitettäviä kalliita kolesteroli- ja tulehduslääkkeitä. Myös elämäntaparemontti on potilaille tärkeä.

Globaalisti toimiva yritys osti testin
Espoolaisyritys on jo solminut sopimuksen yhdysvaltalaisen Mayo Clinicin kanssa testin käyttöönotosta. Laboratoriopalveluita tarjoavalla Mayolla on asiakkaina yli 5 000 terveysalan organisaatiota eri maissa. Laaksosen mukaan myös Suomessa laboratorio- ja terveydenhuoltopalveluita tarjoavat yritykset ovat olleet testistä kiinnostuneita. Zora neuvotteleekin paraikaa uusista lisenssisopimuksista Yhdysvalloissa ja Suomessa.

Kliinisen kemian professori Terho Lehtimäki Tampereen yliopistosta arvioi, että testillä voidaan löytää ne ihmiset, jotka ovat oikeasti vaarassa kuolla. Muilla sepelvaltimotauti oireilee stabiilisti, mutta he eivät ole hengenvaarassa.

Kommentti: Testin kehittäjät ovat jättäneet huomiotta sen tärkeän seikan, että vain kansansairauskonttorilla on oikeus ja myös lupa julkistaa kuolemien ennustetta, jopa viikottain. Tässä artikkelissa ei puhuttu syyllistämisestä mitään, joten se on arvoton siinä mielessä. AINA PITÄÄ SYYLLISTÄÄ, JOS SIIHEN ON MAHDOLLISUUS! Ja mikäpä sen parempaa kuiin mollata lihavien liikunta-aktiivisuus.

Roskaruoasta ei mainittu sanaakaan eikä sen paremmin lihavuuden parhaista väitteistä kuten voista ja punaisesta lihasta, joiden "tieteellisesti " tiedetään tappavan jopa grillipaikan läheisyydessä alle 10 metrin. Samaten puuttui tuo yksimahaisten heinäsyöjien ylistys. Varmaan nämä tieteilijät eivät ole seuranneet Suomen johtavien agronomien lääketieteellisiä lausuntoja, joiden huikeus nostaa kenen tahansa hiukset pystyyn, joilla nyt enää hiuksia päässään on.

Moni varmaan muistaa hyvin kun Suomessa julkaistiin n. 17 000 ihmisen kansainvälinen (Suomi-Viro) 1H NMR-tutkimus, joka pystyy arvoimaan jopa yli 100 erilaista muuttujaa verestä ja siten pystyy poimimaan 5 tai 10 vaarallisinta faktoria esiin. Onneksi päivystävät dosentit olivat hereillä ja he tyrmäsivät kyseisen tutkimuksen heti tietämättä oikein mitään tutkimuksesta. Pointtina oli kansansairauskonttorin yksinoikeus kuolemien julistamiseen.
Sittemmin 1H NMR-tutkijat ovat pitäneet matalaa profiilia.

Suomalaiset rakastavat horoskooppejaan ja ennustuksia. Edesmennyt Aino Kassinen oli presidentti Kekkosen luottoennustaja. Ei liene lehteä, jossa ei olisi horoskooppeja. On mielenkiintoisa varmaan lukeutua johonkin alkioeläimen tähtimerkkiin, jonka tulevia edesottamuksia astrologit , siis ei agronomit, tieteellisen tarkasti ennustavat. On onnenpäiviä, onnenvärejä, onnentapaamisia, tummien tai vaaleiden kohtaamisia, samojen tähtimerkkien törmäyksiä. Olisi mielenkiintoista tietää presidentti Saulin koiran tähtimerkki, jotta osaisi ennustaa, kenen jalkaa se seuraavaksi puree.

"Globaalisti toimiva yritys osti testin ". Tämä on todella väärin. Suomalaisten tulee omin voimin hylkiä kotimaisia keksintöjä. Olemme menestyneet mm. Hovercraftien (ilmatyynyalusten) hyljeksinnässä, 1H NMR:n mollaamisessa, ruisleivän maailmanmarkkinoinnissa, rypsiöljyn lisäaineen neonikotiidien saattamiseksi parhaaksi hyttyskarkotteeksi maailmassa. Kemian ainoa Nobel tuli Suomeen hieman kepulikonstein (AIV-rehu), mutta ainoa globaali homma onkin sitten vankkumaton ja maailman johtavien tiedemiesten (vain suomalaisia) PK-projektin ihailu. Siinä tilastot saavat uuden , merkittävän tulkinnan ja jopa väritkin muuttuvat mustasta valkoiseksi.

Jopa II-maailmansodan aikoina sotamies Honkajoki (luokka A1) oli hiuskarvan päässä ikiliikkujan (Perpetum Mobile) keksimisessä, jota voidaan pitää silti huimana saavutuksena ankean korsuelämän aikoina. Suomessa ei potentiaalia puutu, dosentit vaan pitäisi saada ruotuun.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa