WHO yrittää päsmäröidä - kyllä Suomi tietää paremmin

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5991
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

WHO yrittää päsmäröidä - kyllä Suomi tietää paremmin

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 12 Loka 2016 6:06

HELSINGIN SANOMAT: PÄIVÄN LEHTI 12.10.2016 Ulkomaat Virve Kähkönen

WHO kehottaa kaikkia maita verottamaan sokerisia juomia

Suomi on juuri luopumassa makeisverosta, joka Maailman terveysjärjestön mukaan voi pelastaa ihmishenkiä.
MAAILMAN terveysjärjestö WHO kehottaa kaikkia maita verottamaan sokerisia juomia.

WHO:n mukaan 20 prosentin tai sitä suurempi hinnankorotus vähentäisi sokeristen juomien kulutusta ja siten auttaisi taistelussa liikalihavuutta ja esimerkiksi diabeteksen yleistymistä vastaan.

”Jos hallitukset verottavat sokeristen juomien kaltaisia tuotteita, ne voivat vähentää kärsimyksiä ja pelastaa henkiä. Ne voivat myös leikata terveydenhuollon kuluja ja saada tuloja terveyspalveluiden rahoittamiseen”, WHO:n tarttumattomien sairauksien ehkäisyyn keskittyvää osastoa johtava Douglas Bettcher sanoi järjestön nettisivuilla.

WHO:N MUKAAN useat maat ovat ottaneet tai harkitsevat ottavansa käyttöön jonkinlaisen makeisveron.

Suomessa nykymuotoinen makeisvero, eli makeisten, jäätelön ja virvoitusjuomien valmistevero, on ollut käytössä vuodesta 2011. Siitä aiotaan kuitenkin luopua vuoden 2017 alusta. Vero on ollut 95 senttiä kilolta. Suomi perustelee veron poistoa sillä, että se on EU:n sääntöjen vastainen.

LIIKALIHAVUUS on yli kaksinkertaistunut maailmassa vuosien 1980 ja 2014 välillä, WHO:n tuoreessa raportissa sanotaan. Jo yli 500 miljoonaa aikuista on liikalihavia.

Kommentti: Kuten kaikki jo tietävätkin, niin Suomessa tiedetään kaikki ja osataan myös. Ainakin erään hengen jättiläisen mukaan Kuopiosta. Näinollen Suomi ei todellakaan tarvitse ohjausta WHO:n tai kenenkään muunkaan taholta. Uudet tutkimukset ovat siis turhia ja sitäpaitsi epäeettisiä.

Suomen tulee pienenä maana keskittyä hyviin ja kannattaviin suhteisiin niin lääke- kuin elintarviketeollisuuden kanssa. Kansan epidemiaksi kehittyvien sairauksien kanssa, kuten diabeteksen ja sen lopputapahtumien kanssa on vaan opeteltava elämään. Suomi johtaakin nyt maailman esteettömyysasuntojen tilastoja ja julkisia rakennuksia. Yhä enemmän meillä on pyörätuoleja, joita ohjaa kehittynyt GPS-tekniikka. Sokeatkin löytävät sokerihyllylle kätevästi lataamalla kaupan logistiikkaohjelman kännykkäänsä. Voi tätä onnen määrää...

Vakavasti puhuen suurin kansanterveyden parannus tapahtuisi lopettamalla kansansairauskonttori ja VRN. Maatalousministeriön alaisessa VRN:ssä kun ei ole yhtään ihmislääkäriä, tai ainakaan kliinistä asiantuntemusta; on vain elinkeinon ja tuotannon edustajia, jotka laulavat isäntänsä antamasta laulukirjasta. Kansainvälinen tutkimus ja sen tiedon saaminen Suomeen tuntuu olevan kiven takana. Nyt suomalainen taloustieteilijä USA:n MIT-yliopistosta sai Nobelin. Hänen neuvonsa ovat kuurojen ulottumattomissa. Kuitenkin ne tulevat aina Amerikasta asti, jota Suomi myötäilee ja ihailee kaikin tavoin aina Ancel Keysin ajoista lähtien. Saas nähdä, tuleeko kourimisesta uusi villitys Suomeen???

Suomi on erikoistunut pilkun tarkasti nöyräilemään EU:n direktiivejä. VRN:n kurkkudirektiivisektio on nyt hieman ymmällään, kun on selvinnyt, että käyrä kurkku maistuu aivan samalta kuin suorakin, on vain halvempi. Makeisveron poisto on juuri tuota nöyräilyä. Tupakkaa ja viina ovat aivan eri pöydillä rajoitusten suhteen. Keuhkosyövällä on helppo pelotella, amputoinneista ei juuri puhuta. Kunpa joku laskisi vaikkapa vaan diabeteksen kaikki kulut työajan menetyksistä, eläköitymisistä ja hoitokuluista, niin ehkä joku valo syttyisi hallituksen kammareissakin. Sokerit verolle ja sillä siisti!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kalakukko ja 15 vierailijaa