Statiinit korvataan uudella rokotteella, on adjuvanttia muuta herkkua luvassa

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5820
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Statiinit korvataan uudella rokotteella, on adjuvanttia muuta herkkua luvassa

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 20 Kesä 2017 18:54

Iltalehti: Terveys Tiistai 20.6.2017 klo 03.41

Statiinilääkkeet historiaan? Kolesterolirokotteen testeistä lupaavia tuloksia

Tutkijat kokeilivat rokotetta hiiriin. Rokote voi mullistaa kolesterolin lääkehoidon. Hiirillä tehdyt kokeet rokotteella ovat antaneet hyviä tuloksia.
Pahaa kolesterolia voi taltuttaa tekemällä muutoksia ruokavalioon, mutta hyvin moni joutuu turvautumaan statiinilääkkeisiin.

Maailman yleisin kuolinsyy on Suomessakin tavallinen: sydän- ja verisuonitauti. Kolesterolirokote, jota tutkijat ovat testanneet hiirillä, on antanut lupaavia tuloksia. European Heart Journalissa tiistaina julkaistun tutkimuksen perusteella rokote voisi mahdollistaa yleisesti käytettyjä statiinilääkkeitä paremman suojan pahaa kolesterolia vastaan korkean riskin potilaille. AT04A -nimeä kantava testattava rokote vähensi eläinkokeissa hiirien haittakolesteroliarvoja jopa puolella. Samoin rokote näytti elvyttävän tukkeutuneita verisuonia selvästi.

Hiiret altistettiin epäterveelliselle ravinnolle
Rokote annettiin hiirille sen jälkeen, kun niiden kolesteroliarvot oli saatu koholle ruokkimalla ne haitallisia rasvoja sisältävällä ravinnolla.
Hiirien ruokavalio muistuttikin epäterveellistä länsimaista "dieettiä": paljon kovaa rasvaa, mutta vain vähän kuitua.
- Onnistuimme rokotteen avulla alentamaan koe-eläinten arvoja ja tulokset olivat pysyviä, kertoo tutkimuksen apulaisjohtaja Guenther Staffler bioteknologiayritys AFFiRista. Niin sanottu paha kolesteroli, eli LDL -muodon liika-arvot ovat tyypillisiä sydän- ja verisuonitaudeista kärsivillä henkilöillä.

Lääkehoitona kohonneisiin LDL -arvoihin on käytetty statiinilääkkeitä jo kolmenkymmenen vuoden ajan.
Ne nostavat terveydelle edullisen HDL -kolesterolin määrää ja vastaavasti vähentävät haittakolesterolia verenkiertoelimistössä.
Statiinit ovat viime vuosina olleet kiistanalaisia hoidon kannalta. Ne tehoavat, mutta niihin sisältyy haittavaikutuksia. Tutkijoiden mukaan osa potilaista voi olla niin kriittisiä niitä kohtaan, että eivät suostu statiineja käyttämään, vaikka LDL -arvot olisivat pahastikin koholla.

Testivaihe lupaa hyvää
AT04A:n sisältämä molekyyli kykenee tuottamaan vasta-aineita entsyymille PCSK9. Kyseinen entsyymi estää LDL -kolesterolin sitoutumisen ja poistumisen verenkierrosta. Näin ollen rokotus auttaa kehon omien "puhdistusmekanismien" tehdä työnsä ja LDL hajoaa, ennen kuin se parkkiintuu verisuonten seinämiin. - Jos sama mekanismi, mikä toimi hiirillä, saadaan vaikuttamaan ihmiskehossa - niin käsillämme on hoito, joka mahdollistaa potilaille pitkäaikaisen hoitovaikutuksen, Staffler kommentoi tuloksia uutistoimisto AFP:lle.
Tutkijoiden mukaan rokotteen tehoa tulee joka tapauksessa pitää yllä tehostuspistoksin. Hiirikokeiden perusteella ensi rokotuksen teho kesti noin kuukauden päivät.

PAULI POUTANEN pauli.poutanen@iltalehti.fi.....

Kommentti: Kenties nyt on saatu sekä narkolepsiaa että diabetesta sivuvaikutuksena kehittävä lääke." paljon kovaa rasvaa, mutta vain vähän "kuitua. Selostuksesta ilmiselvästi puuttui liikunta. Toisaalta minnepä narkoleptikko juoksentelisi, kun uni yllättää tämän tästä. Ja sitten diabetes: Janottaa, kusettaa ja väsyttää; pyhään kolminaisuuteen ehdotetaan jälleen klassisia temppuja: ruisleipä, liikunta ja rypsiöljy.

On kiva kun uutuuksia jaksetaan suoltaa kuin liukuhihnalta. Pian Metformiini joutaa romukoppaan, vaikka on toiminut hyvin yli 50 vuotta. Ja haitat vähäisiä. Suomi luonnollisesti ottaa testaamattoman rokotteen käyttöön ja arkkiatri syyllistää hoitajia, jotka eivät suostu koekaniineiksi. Hinnat ovat nousseet ja siksipä kansansairauskonttori haluaa nyt 8 milj. euroa "tutkimusapurahaa" ja lupautuu kansan 100%:een käsittelyyn. TV:n uutislähetyksissä sitten mannekiinit saavat reilusti ns. prime timeä, koska kyseessä on lääkeyhtiön kassavajeen pelastusoperaatio. Helppo sitten 5:stä miljoonasta laskea nuo prosentitkin. On hienoa olla koeapinana. Toivottavasti on se adjuvanttikin mukana ja liraus thalidomidia, joilla saavutettiin maailmankuuluisuus kertaheitolla.Olisiko rokotteen kauppanimi Suomi-Sata? Mites olisi Suomi tonni, koko kansan uusi onni?
Kalakukko

Avatar
Saaristolainen
Site Admin
Viestit: 3343
Liittynyt: 24 Loka 2008 23:36
Paikkakunta: Ii
Viesti:

Re: Statiinit korvataan uudella rokotteella, on adjuvanttia muuta herkkua luvassa

ViestiKirjoittaja Saaristolainen » 21 Kesä 2017 2:47

Sitten saa syödä mielin määrin kovaa rasvaa ilman kuitulisää, hei tämähän kuulostaa aivan karppaamiselta!


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Kalakukko ja 5 vierailijaa