Diabetesepidemia ihmetyttää kansansairauskonttoria

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5992
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Diabetesepidemia ihmetyttää kansansairauskonttoria

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 27 Loka 2017 8:33

YLE: THL: Suomalaisten terveydentila liikahtanut parempaan suuntaan – vaan vielä on varaa parantaa
Kansanterveys27.10.2017 klo 07:26päivitetty 27.10.2017 klo 07:55 https://yle.fi/uutiset/3-9900988

Ote artikkelista:

Diabeteslääkkeitä käytetään enemmän

THL:n tiedot (siirryt toiseen palveluun) osoittavat, että Suomessa diabeteslääkkeitä käytetään enemmän kuin muissa Pohjoismaissa (93 annosta tuhatta asukasta kohden) ja diabeteslääkkeiden käyttö vaikuttaa kasvaneen kymmenessä vuodessa kolmanneksella.
– Suomessa sairastetaan Pohjoismaista eniten geneettistä nuorten ykköstyypin diabetesta ja tilastossa sekä ykkös- että kakkosdiabetestyypin lääkkeet on laskettu yhteen, Gissler selventää.

– Meidän kaikkien Pohjoismaiden yhteinen ongelma on kuitenkin kakkostyypin diabeteksen määrän raju kasvu. Osin se näkyy tilastossa lääkitsemiskynnyksen madaltumisenakin, mutta meiltä todellakin löytyy myös teini-ikäisiä kakkostyypin diabetekseen sairastuneita, joka parikymmentä vuotta sitten oli aivan tuntematon käsite.
Nuorten kakkostyypin diabetekseen sairastuneiden määrä on Gisslerin mukaan kasvanut kymmenessä vuodessa huimat 40 prosenttia.– Suuntaus on sama kaikissa Pohjoismaissa sama, mutta maamme on ikävässä mielessä tässä selvä johtaja.

Samaan aikaan suomalaiset kärsivät ylipainosta ja ovatkin nykyisin Pohjoismaiden lihavinta kansaa. Lähes viidenneksellä miehistämme ja naisistamme painoindeksi on vähintään 30.

– Osa ihmisistä voi erittäin hyvin ja tekee vähän liiankin tunnon tarkkoja terveysvalintoja ja osaa ihmisistä taas terveysasiat eivät kiinnosta lainkaan. Heillä riskitekijä kertautuvat: tupakointi, alkoholin käyttö ja liikunnan puute aiheuttavat ennemmin tai myöhemmin terveysongelmia, sanoo Gissler tuntien huolta kansan kahtiajakautumisesta.

Alueelliset erot ovat myös hurjia, Gisslerin mukaan Helsingin vinkkelistä katsottuna tilanne on aivan erilainen syrjäisellä maaseutupaikkakunnalla.

– Sosiaaliset ongelmat kasautuvat etenkin nuorilla. Vailla koulutusta, työpaikkaa ja parisuhdetta elämänpiiri ei ole terveyttä edistävä.

Kommentti: "suomalaiset kärsivät ylipainosta ja ovatkin nykyisin Pohjoismaiden lihavinta kansaa."
Kansansairauskonttorin shakkineuvosto ei usko , että tietokone pystyisi ratkaisemaan ongelmaa räjähdysmäisen lisääntyneen lihavuuden ja epidemiaksi muodostuneen diabeteksen välillä. Sekoittavana tekijänä on agronomien mestaroima ruokintasuositus ja tietokoneet eivät selviä kolmen faktorin probleemasta. Shakkineuvosto suosittaakin, että shakin sijasta siirrytään pelaamaan pskahousua tai Mustaa Pekkaa tai nuorisolle tarkoitettua Hullunkurisia perheitä.

Oi Herra, anna näille "tiedemiehille" parempia säkkejä valon kantamiseen konttorin pimeisiin sisätiloihin. Juuttisäkit kun vuotavat.
Salli samalla agronomien keskittyä siihen osaan "tiedettä" , mitä he ovat oppineet, nimittäin elukoiden ruokintaan ja muihin talikkohommiin. Ihmisten ruokintaan heidän ei tule puuttua, koska ihminen on nisäkäs ja kaikkiruokainen. Samalla kun suuria muutoksia teet, anna eläköityneiden, poliittisesti ansioituneiden "tiedemiesten" jo päästä levolle ja pitää ummehtuneet ajatuksensa ihan omassa pääkopassaan saastuttamatta terveiden ihmisten mieliä. Varjele meitä terveitä lääketehtaiden hullutuksilta ja toimimattomien lääkitysten tuhoisalta vaikutukselta. Amen!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 24 vierailijaa