Yhteiskuntamme suurin arvoitus: mistä johtuu keskivartalolihavuus?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5990
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Yhteiskuntamme suurin arvoitus: mistä johtuu keskivartalolihavuus?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 16 Tammi 2018 10:44

HS: Päivän lehti 16.1.2018 Toni Lehtinen HS, Minna Pölkki HS https://www.hs.fi/paivanlehti/16012018/ ... 25880.html

Keski-ikäisen keskivartalolihavuus altistaa muistihäiriöille ja Alzheimerin taudille, osoittaa suomalaistutkimus

Tuore tutkimus osoittaa insuliiniresistenssin yhteyden Alzheimerin tautiin. Keskivartalolihavuus on riskitekijä muistisairauden puhkeamiseen.
KESKIVARTALOLIHAVUUS tai diabeteksen esiaste jo keski-iässä voi altistaa Alzheimerin taudille. Tämä selviää tutkija LAURA EKBLADIN väitöskirjassa, jossa hän selvitti keskivartalolihavuuteen liittyvän insuliiniresistenssin ja muistin välistä yhteyttä. Väitöskirja tarkastetaan helmikuussa Turun yliopistossa. Ekbladin mukaan keski-iässä todettu insuliiniresistenssi lisää vanhuusiässä Alzheimerin taudin aivomuutoksia.

Insuliiniresistenssillä tarkoitetaan kudosten heikentynyttä kykyä reagoida haiman erittämään insuliiniin. Se on kakkostyypin diabetestä edeltävä piilevä tila, jolloin insuliinipitoisuus kohonnut, mutta sokeriarvo on vielä normaali. Insuliiniresistenssi liittyy keskivartalolihavuuteen ja metaboliseen oireytymään. Jo aiemmin tiedetään, että kakkostyypin diabetes on riskitekijä muistisairauksille, joista Alzheimerin tauti on yleisin.

EKBLADIN TUTKIMUKSESSA insuliiniresistenssin ja Alzheimerin taudin yhteys todettiin aivokuvantamistutkimusten avulla. Niihin osallistui 60 muistiltaan tervettä noin 70-vuotiasta vapaaehtoista. Puolella heistä oli todettu insuliiniresistenssi, mutta ei diabetesta. Puolet kantoi Alzheimerin taudin geneettistä riskitekijää, joka on noin 30 prosentilla väestöstä. Tutkimuksessa havaittiin, että niillä, joilla oli keski-iässä insuliiniresistenssiä, oli kaksi kertaa suurempi riski aivojen amyloidikertymälle kuin samanikäisellä verrokkiryhmällä. Aivokuoren amyloidikertymät ovat Alzheimerin taudille tyypillisiä muutoksia, joita alkaa tulla jopa 20 vuotta ennen muistioireiden esiintymistä.

EKBLADIN TUTKIMUKSESSA osoitettiin ensimmäistä kertaa, että keski-iän insuliiniresistenssi altistaa aivojen amyloidikertymälle. Aiemmin on ajateltu, että diabeteksen ja muistisairauden välinen riski voisi selittyä enemmänkin aivojen verisuoniperäisten muutosten kuin amyloidien avulla.
”Voidaan ajatella, että jos jo keski-iässä insuliiniresistenssiin pystytään puuttumaan, se voisi ehkäistä amyloidin kertymisen aivoihin, jolloin voisimme ehkäistä Alzheimerin tautia”, Ekblad sanoo. Hänen mukaansa kiintoisaa on se, että että vaikka kantaisi perimässään Alzheimerin taudin riskigeeniä, omilla elämäntavoilla on merkitystä taudin myöhempään ilmenemiseen.

”Terveellisillä elämäntavoilla, liikuntaa lisäämällä ja keskivartalolihavuutta ehkäisemällä pystytään vaikuttamaan insuliiniresistenssiin. Kun terveystarkastuksissa käydään läpi sydän- ja verisuonitautien riskiä ja mitä elämäntapaan liittyviä toimia pitäisi tehdä, ihan samalla tavalla pitäisi miettiä muistisairauksien riskiä ja miten siihen voisi vaikuttaa jo työikäisenä.”

Kommentti: Suomi siirtyi avaruusaikaan perjantaina presidentin allekirjoitettua uuden "avaruuslain". Pian saamme nähdä ensimmäisen suomalaisen kuussa, joka lienee valtakunnan suurin pyrkyri. Suomi ottaa jättiharppauksia tieteessä ja tutkimuksessa.

Vaan yksi ongelma on ja pysyy:KESKIVARTALOLIHAVUUS JA LOISTAVAT RUOKINTASUOSITUKSET. Meille taviksille on vakuuteltu tuhansien vankkumattomien tutkimusten ja kansainvälisen konseksuksen osoitttavan, että runsas hiilihydraattien käyttö , min/max 60E% on kansamme onnellisuuden tae. Entinen kansansairauskonttorin ylipäällikkö sentään vaivautui TV-ruutuihin kerran viikossa vittuilemaan kansalle, että ovat laiskoja vätyksiä ja kehotti heitä pukemaan urheilupuvut yllensä ja siirtymään päättömän urheilun polulle. Maksullista GYM-urheilua hän piti erinomaisena ja siinä samalla vesipullaa mainostaen. Oli meillä mainio johtaja, joka lähes koko elämänsä eli presidentillisessä loisteessa kepulien olkikehdossa. Sittemmin kansa on palkinnut hänet lainsäätäjän toimella ja keskikaljavahtina.

Nyt tutkija Ekblad on kuitenkin suuressa vaarassa joutua Suomen tieteen sivuraiteelle, joka ei johda minnekään. Näin on tapahtunut muillekin hyvän väitöskirjan tehneille. Parhaat heistä ovat kuitenkin ylenneet yliopiston vahtimestareiksi tai pölyisen kirjaston siivoojiksi. Luultavasti Hiukkavaaran munkkitutkija on saanut loistavia työtarjouksia aina parhaita ulkomaisia yliopistoja myöten, sillä sotilaskotimunkkien rasvatutkimus lähes räjäytti tiedemaailman erinomaisuudellaan ja oli lähes Ancel Keysin tutkimusten luokkaa yksisilmäisyydessään.

Suomi luottaa sokeasti kuin vanha Reetta kolmeen uskomukseen: RUIS-RYPSI ja LIIKUNTA-mantraan. Tämä on hyvismantra. Jotta polarisaatioselkeys paljastuisi, on myös PAHISMANTRA: tappava punainen liha ja eläinrasva, tupakka , kaikki alkoholituotteet.
Jos yksikin hyvismantroista unohtuu, pääset helvettiin alta aikayksikön. Jos kaikki hyvikset ovat johtotähtenäsi, niin tarvitset kuollessasi ainakin sen 6 kantajaa, joka on hieno tapa varsinkin uskon osoittamiseksi ja aivottoman elämän todiste.

Miksi suomalainen tiede ei pysty uusiutumaan? Jos jotain osoitetaan merkkiainein ja vaikkapa Aposuhteiden välityksellä, niin johan änkyrädosentit päivystyspukiltaan urahtavat reviirin olevan koskematon. Veikkaan kuitenkin 1H NMR-tutkimuksen tuovan sellaisia tuloksia esiin, että Lääkäriliitto joutuu erottamaan osan jäsenistöään kerettiläisyyden takia. Vallitsevan uskomuksen epäilyllä on vakavat seuraukset. Jo pelkästään Lancettiin kirjoittamalla joutuu tarkkailun alaiseksi.

Eläköön Suomen avaruustiede ja siihen verrattava "ravintotiede", jonka johtavana mantrana on sokerin hoitava vaikutus kaikkeen mahdolliseen ihmistä riivaavaan pahoinvointiin. Tervetuloa tieteen myyrät, joiden esiintulo on hiukan viivästynyt vahtimestareiden ja siivojien paikkojen runsauden takia.
Tiemme helvettiin on siloiteltu sokerilla!
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa

cron