Mahtavatko PP ja MF joutua kertausharjoituksiin , kun tämmöistä ilmenee?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5605
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Mahtavatko PP ja MF joutua kertausharjoituksiin , kun tämmöistä ilmenee?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 21 Elo 2018 17:00

YLE: Kasvisruokavalio21.8.2018 klo 16:00 Katriina Laine / Yle

Armeijaan tulee pakollinen kasvisruokapäivä joka viikko – syynä terveellisyys ja ilmastonmuutos

Yhden kasvisruokapäivän sijasta päädyttiin kahteen puolikkaaseen. Kasvisaterioilla tarjoillaan esimerkiksi soijasuikaleita ja quornia, mutta ei juurikaan härkäpapuja tai nyhtökauraa. Varuskuntaravintoloissa syödään syksystä lähtien yhä enemmän kasvisruokaa. Syksyn ruokalistalla on joka viikko kasvisruokapäivä, kertoo majuri Eija Pulkki Puolustusvoimien Logistiikkalaitokselta. Pulkki on Puolustusvoimien ruokahuollon palvelupäällikkö.

Tosin saman päivän molemmat ateriat, lounas ja päivällinen, eivät ole jatkossakaan vain kasvisruokaa, mutta laskennallisesti uusi ruokalista pitää sisällään kasvisruokapäivän viikossa. Viikossa on siis kaksi ateriaa, jolloin tarjolla on pelkästään kasvisruokaa kaikille.
Kasvisaterialla ei tarjota myöskään kalaa. Sen sijaan kasvisruokien valmistamiseen voidaan käyttää maitotuotteita tai kananmunia. Ruokahuollosta vastaava Leijona Catering kattaa sotilaiden pöytään kahdella aterialla viikossa muun muassa perunoita, pastaa, soijaa ja quornia mutta ei liharuokaa.

Kaikissa varuskunnissa on jo pitkään ollut tarjolla kasvisruokaa niille, jotka eivät syö lihaa, ja kasvisruokia on asteittain lisätty ylipäätään kaikkien varusmiesten ruokavalioon. Varusmiestoimikuntien liitto esitti kasvisruokapäivää jo viime vuonna mutta armeijan ruokahuollossa päädyttiin toisenlaiseen ratkaisuun. – Monissa kouluissa on siirrytty kokonaiseen kasvisruokapäivään mutta pidimme parempana jakaa se kahdelle päivällä. Kouluissa tarjotaan vain yksi lämmin ateria mutta meillä tarjotaan kaksi, sanoo kehitysjohtaja Petri Hoffren Leijona Cateringista.

Hoffrenin mukaan kasvisruuan lisäämisen taustalla on kasvisruoan terveellisyys ja lihantuotannon vaikutukset ilmastonmuutokseen mutta ei raha.
– Ilmastonmuutos siellä on taustalla mutta halvempaa kasvisruoka ei ole.
Ruuan taloudellisuutta Leijona Cateringissa on kuitenkin jouduttu miettimään, sillä härkäpapuja tai nyhtökauraa sotilaiden lautaselle ei juurikaan ilmesty. Sen sijaan kasvisaterioilla tarjotaan soijasuikaleita ja quornia eli lihan korvikkeeksi kehitettyä sieniproteiinia.

Aniharva varusmies on kasvissyöjä
Ruotuväki-lehden (siirryt toiseen palveluun) viime vuonna tekemän selvityksen mukaan Suomen noin 20 000 varusmiehestä vain 88 on kasvissyöjiä. Tosin alueellisia eroja on paljon. Jääkäriprikaatissa Lapissa kasvissyöjien määrä on 0,23 prosenttia, kun taas Kaartin jääkärirykmentissä Helsingissä osuus on kolminkertainen eli 0,63 prosenttia.
Varusmiehet ovat selvästi harvemmin kasvissyöjiä kuin suomalaiset keskimäärin. Tilastokeskuksen (siirryt toiseen palveluun) mukaan esimerkiksi 17 – 24 vuotiaista nuorista vajaa viidennes olisi luopunut lihan syönnistä vuoden 2016 loppuun mennessä.

Erityisruokavaliota tarvitsevat varusmiehet voivat ilmoittaa ruokavaliostaan palveluksensa alussa. Leijona Catering valmistaa kuhunkin erityisruokavalioon sopivat ateriat, jotka tarjotaan joko varuskunnan ravintolassa tai maastossa, kertoo majuri Eija Pulkki Puolustusvoimien Logistiikkalaitokselta. Pulkki on Puolustusvoimien ruokahuollon palvelupäällikkö. Pulkin mukaan kaikissa varuskunnissa on tarjolla myös vegaaninen vaihtoehto. Erityisruokavalio ei ole sinänsä ole este erikoisjoukkoihin pääsyyn mutta ruokavalioon liittyvä terveydellinen syy voi olla.

Norjassa (siirryt toiseen palveluun) puolustusvoimat siirtyi yhteen kasvisruokapäivään viikossa vuonna 2013. Tärkeimmäksi syyksi mainittiin lihan syönnin vaikutukset ilmastonmuutokseen.

Kommentti: "quornia" Mitä helvettiä tuokin on? On varmaan tuotu lentokoneella roiselta puolen maapalloa.
"Suomen noin 20 000 varusmiehestä vain 88 on kasvissyöjiä." Siihen on varmaan laskettu mukaan jo eläkkeellä olevat reserviläisetkin.
Onhan tuo nyt vallan p...lettä, että minimaalinen vähemmistö voi terrorisoida noin isoa porukkaa. Varmaan sotkujen munkkien syönti ja pizzaralli varuskuntiin lisääntyy huimasti.

En voi muuta kuin ihmetellä tätä suomalaista "demokratiaa"! Varmaan kieltolistalle joutuu "Eldanka-järven jääkin", koska mainitaan peuran liha?
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5605
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Mahtavatko PP ja MF joutua kertausharjoituksiin , kun tämmöistä ilmenee?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 24 Elo 2018 8:42

Lainaa naapurista:
Greda Carpo:
Viestin otsikko: Re: Nythän on käynnissä kasvisruokabuumi?????
ViestiLähetetty: Pe Elo 24, 2018 8:14

STT: Lainaa:
Puolustusvoimien uusi kasvisruokalinjaus tuli yllätyksenä puolustusministeri Jussi Niinistölle (sin.).
Asiaa Lännen Medialle kommentoinut Niinistö kertoo pyytävänsä Puolustusvoimilta selvityksen asiasta.

Ministeri myös tähdentää, että varusmiehille teetetyn kyselyn mukaan vain puoli prosenttia kannattaa kasvisruokaa.

- Näiden lukujen valossa tällainen pakkosyöttäminen vaikuttaa ideologiselta valinnalta.
Vanhan viisauden mukaan armeija marssii vatsallaan. Mikään armeija ei taistele linssikeiton ja kukkakaalipirtelön voimalla.

Yle uutisoi aiemmin tällä viikolla, että syksystä lähtien armeijassa on joka viikko kasvisruokapäivä. Asiasta kertoi Puolustusvoimien ruokahuollon palvelupäällikkö Eija Pulkki.
Viikossa on kahdella aterialla tarjolla pelkkää kasvisruokaa, mutta samana päivänä kasvisruokaa ei ole sekä lounaalla että päivällisellä. Ruokahuollosta vastaavan Leijona Cateringin mukaan syynä muutokseen on kasvisruoan terveellisyys ja lihantuotannon vaikutukset ilmastonmuutokseen.

Kommentti: Ilmeisesti sotaväen lemmikkiruoka hernekeitto ei ole kasvisruokaa, koska pilattu sattumilla. Voi sitä parkua ja surkeutta, jos läskipala joutuisi vegaanin suuhun. Tappaa vielä varmemmin kuin vihollisen luoti...
Onneksi sentään panssarijoukoilla on loputon rypsiöljylähde ketjuöljyssä. Vanikkaahan armeijassa on aikojen alusta asti ollut riittämiin.
Kalakukko


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron