Tärkeintä on ruokintasuositusten muuttumattomuus

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5894
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Tärkeintä on ruokintasuositusten muuttumattomuus

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 09 Syys 2019 10:15

HS: Päivän lehti 3.9.2019 Mikko Puttonen HS
Ote artikkelista:
Ihmisen bakteeristo yllätti tutkijat: se tehtailee meissä tuhansia ennen tuntemattomia proteiineja, jotka voivat vaikuttaa terveyteen
Tutkijat kolusivat bakteerikantaa suolistosta, iholta, emättimestä ja suusta.

ELIMISTÖSSÄMME kuhisee biljoonia bakteereja, jotka vaikuttavat terveyteemme ja jopa aivo­toimintaamme monin eri tavoin. Esimerkiksi suolistossa elävistä bakteereista on löytynyt kytkös tulehduksellisiin suolistosairauksiin, ylipainoon, astmaan, syöpään, masennukseen, Alzheimerin tautiin, skitsofreniaan ja autismiin. Mikrobisto säätää elimistömme tilaa muun muassa tehtailemalla erilaisia aineita, jotka vaikuttavat ruokahaluun, alentavat veren kolesterolia tai suojaavat tulehduksilta.

MONISSA tapauksissa tutkijat eivät ole onnistuneet tunnistamaan niitä molekulaarisia mekanismeja, joiden kautta bakteerit muokkaavat meitä.
Yksi syy tähän voi olla se, että bakteerien monet tuotokset ovat niin pieniä, että ne ovat jääneet huomaamatta. Näin on todellakin käynyt, osoittavat Stanfordin yliopiston lääketieteen tutkijat Cell-tiedelehdessä.
Apulaisprofessori Ami Bhattin ryhmä löysi tuhansia bakteerien tekemiä proteiineja, joita ei ole koskaan aiemmin huomattu.

Nämä pienet, pituudeltaan alle 50 aminohapon mittaiset proteiinit kuuluvat noin 4 000 biologiseen ryhmään, joita yhdistävät samanlaiset rakenne­osat ja koko. Vain alle viisi prosenttia näistä pikkuproteiineista tunnetaan ennestään. Tutkijat tarkastelivat niin sanotun laskennallisen genetiikan menetelmin yli 250 ihmiseltä saatuja bakteerinäytteitä suolistosta, iholta, emättimestä ja suusta. Bakteerien perimästä he päättelivät, millaisia proteiineja ne tuottavat. He olettivat löytävänsä enintään satoja uusia proteiineja. Siksi tuhannet uudet proteiiniperheet tulivat täytenä yllätyksensä.

RYHMÄ arvelee, että jotkin heidän löytämänsä molekyylit voivat osallistua bakteerien väliseen viestintään, taisteluun elintilasta, bakteerin huoltotoimiin sekä bakteerin ja ihmisen solujen väliseen vuorovaikutukseen. Löydetyt pienet proteiinit voivat auttaa selvittämään, miten kehomme bakteeristo vaikuttaa terveyteemme. Bakteerien keskinäiseen taisteluun erittämät proteiinimyrkyt saattavat myös kiinnostaa uusien antibioottien kehittäjiä. ”Uskomme, että tästä tulee hyödyllinen uusi biologian tutkimusalue”, Bhattin sanoo yliopiston julkaisemassa tiedotteessa.

TUTKIMUS toi kerralla huiman määrän uutta tuntematonta jo ennestään tuntemattomaan ihmisen bakteeristoon. Ihmisen suolistobakteereja tutkivan Jonna Jalangan mukaan ihmisen suolistosta on pystytty tunnistamaan tähän mennessä runsaat 3 000 eri bakteerilajia.
”Näistä 2 000:sta tiedetään vain taksonominen [tieteellisen luokittelun] määritelmä, mutta ei ole hajuakaan siitä, mitä ne tekevät. Tiedetään hyvin vähän siitä, miten suun, ihon tai suoliston bakteerit toimivat tai millaisia aineenvaihduntatuotteita niillä on yksin tai yhdessä”, sanoo Jalanka, joka työskentelee tutkijatohtorina Helsingin yli­opistossa.

Kommentti: Nyt ruokintafundamentalistit saavat höpöpuheisiinsa vauhtia. Vaarallisen tappavat proteiinit, joita saadaan mm. tehokkaasti tappavista punaisesta lihasta, kananmunista ja voista, ovat salaseurassa perustaneet murhakomission.
Vain vegaaninen ruokavalio ilman vitamiineja, lisäravinteita voivat pelastaa ihmisen, tuon upean yksimahaisen otuksen. Vegaanit tekevät uutterasti työtä jalostaakseen ihmisen nelimahaiseksi, jotta päästään eroon noista kurjista lehmistä. Butyraatin (voihapon) tuottaminen tietenkin kielletään lailla.
Ajatuksena olisi nimenomaan rypsiöljyn kaltaisen tuotteen tuotos, josta voi kemiallisesti valmistaa margariinia.

Onneksi vihdoin on löytynyt syy ihmisen lihavuuteen geenien puolelta: salaproteiinit. Tieteen voittokulku, ruisleivän ehdottomuus ja rypsiöljyn käyttökelpoisus mm. armeijan panssarivaunuissa tulee tieteellisesti todistetuksi. Pian tiede jalostaa meistä SUPERTULOSTAJIA, niinkuin mm. PK-projektin salaisena tavoitteena on ollut.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa