Hiilariahdistus tuntematon käsite "viisaille"

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5899
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Hiilariahdistus tuntematon käsite "viisaille"

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 29 Heinä 2020 8:48

HS: Päivän lehti 29.7.2020 | Televisioarvostelu Tuomo Yrttiaho

BBC:n tiededokumentti hiilihydraateista ei helpota hiilariahdistusta, vaikka tuokin esiin kiinnostavia näkökulmia
Syömisistään ei ole vastuussa vain itselleen vaan myös tuleville sukupolville, Totuus hiilihydraateista -dokumentti muistuttaa. Hiilihydraattikatsausta juontaa brittiläinen lääkäri ja tv-kasvo Xand Van Tulleken.

BBC:N dokumenttia Totuus hiilihydraateista katsellessa tulee mieleen, että sen nimi voisi hyvin olla myös toisin päin: Hiilihydraateissa totuus. Hiilarien kyttäämisestä on tehty nyky­ihmiselle lähes pakkomielle. Eikä lääkäri Xand van Tullekenin juontama ohjelma ainakaan helpota hiilariahdistusta, vaikka tuokin esiin kiinnostavia näkökulmia.

Perusasiat käydään harppoen läpi. Ravitsemustieteessä hiilihydraatit erotellaan kolmeen lajiin: sokereihin, tärkkelykseen ja kuituihin. Kahta ensin mainittua sisältävät esimerkiksi vaalea leipä ja pasta, peruna sekä leivonnaiset, ja juuri niiden liikaa nauttimista kannattaa välttää. Viimeksi mainittua saadaan taas esimerkiksi kasviksista, hedelmistä ja pähkinöistä, ja niitä kannattaa ruoka­valioonsa lisätä.

Ravinnon sokeri ja tärkkelys pilkkoutuvat glukoosiksi, joka imeytyy vereen käytettäväksi elimistön energiana. Jos hiilihydraatteja syö liikaa, glukoosi varastoituu rasvana.
Ylipainon lisäksi haitallisten hiilihydraattien saanti on yhteydessä esimerkiksi kakkostyypin diabetekseen sekä suolistosyöpiin.

Tutkimusten mukaan hiilareilla on vaikutusta myös hedelmällisyyteen. Jos pullaa ei saa uuniin, on syytä laittaa vähemmän pullaa uuniin. Kaiken huipuksi niin sanotut huonot hiilihydraatit saattavat vaikuttaa lapsen geeneihin ja sairastumisriskiin sekä äidin että isän kautta. Syömisistään ei siis ole vastuussa enää vain itselleen vaan myös tuleville sukupolville.
Varmuuden vuoksi ohjelman tekijät ovat laittaneet taaperon mönkimään keskelle notkuvaa jälkiruokapöytää. Viesti meni perille!

Prisma: Totuus hiilihydraa­teista, TV1 klo 19.00 ja Areena. Siis tänään 29.7.

Kommentti: Onkohan sensuuri kesälomilla, kuollut koronatouhuissa vai onko kesätuuraajat aivottomia. Suomessa hiilariuskonto on ollut PP:n johdolla vallitseva oppi jo vuosikymmeniä. Olemme erilaisia eikä vallitsevaa tilannetta joku englantilainen ohjelma voi muuttaa. Kysykää asiallista vastinetta ruokintatalibaaneilta, Mikaelilta, Ursulalta tai VRN:n eläinlääkäriltä tai siellä olevalta varastomieheltä. Sokeri on ja pysyy terveystuotteena ja se on pelkästään hyväksi ihmisille, hautausurakoitsijoille, elinkeinolle, terveydenhuollolle ja ainakin meidän 500 000:lle diabeetikolle.

Aika huonosti valittu ohjelma-aika! Yleensä kriittiset ohjelmat on tapana sijoittaa jälkeen puolenyön. Miksi tästä on lipsuttu? Kun eduskunnassa kohistaan huonosti valituista sanoista, niin eikö juuri sokerin kyseenalaistaminen ole panettelua elinkeinoa ja ihmisten valintoja vastaan?
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5899
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Hiilariahdistus tuntematon käsite "viisaille"

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 01 Elo 2020 3:23

Nosto!
Tänään uusinta TV 1:llä klo 14:15, lauantaina

Ohjelma kannattaa katsoa , vaikka puutteitakin esiintyy. Huomattavaa on roskahiilareitten erottaminen ns. normaaleista hiilareista, eli niistä, joista on oikeasti jotain hyötyä.
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5899
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Hiilariahdistus tuntematon käsite "viisaille"

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 02 Elo 2020 9:34

Tietoa Jumalasta seuraavalta, siltä yläpuolella olevalta:

Päivän lehti 2.8.2020 | Lukijan mielipide
Hiilihydraattikammosta on syytä päästä vihdoinkin eroon
Suomessa leipä ja täysjyväviljavalmisteet ovat tärkeimpiä kuidun lähteitä.

HELSINGIN SANOMAT arvioi BBC:n dokumenttia Totuus hiilihydraateista tavalla, joka ansaitsee muutaman huomion (HS 29.7.). Erityisesti viljatuotteet ovat joutuneet tarpeettomasti syytettyjen penkille. Sen sijaan ravintokuitu nostetaan ansaitusti esiin, mutta sen lähteiksi listataan dokumentista kertovassa jutussa vain kasvikset, hedelmät ja pähkinät. Suomessa tärkeimpiä kuidun lähteitä ovat kuitenkin leipä ja erityisesti täysjyväviljavalmisteet.

Kuidun ja viljatuotteiden monista myönteisistä terveysvaikutuksista on viime vuosina kertynyt runsaasti uutta tietoa. Ne ovat oleellinen osa terveellistä pohjoismaista ruokavaliota. Runsas viljatuotteiden käyttö liittyy pienentyneeseen riskiin sairastua moniin kroonisiin sairauksiin, kuten lihavuuteen, kakkostyypin diabetekseen, sydän- ja verisuonitauteihin ja tiettyihin syöpiin.

Tuoreessa arvovaltaisessa JAMA Internal Medicine lehdessä (heinäkuu 2020) julkaistiin runsaalla 400 000 hengellä tehty pitkäaikaisseurantatutkimus, jossa osoitettiin, että eläinperäisen proteiinin – erityisesti punaisen lihan ja kananmunien – korvaaminen osittain kasvisperäisellä proteiinilla, kuten leivällä, pastalla ja muilla viljatuotteilla, voi pienentää kokonaiskuolleisuutta ja sydän- ja verisuonitautikuolleisuutta vähintään kymmenellä prosen­tilla.

Lisäanalyyseissä viljavalmisteiden kolmen energiaprosentin käytön lisääminen kanamunien tai punaisen lihan asemasta vähensi kokonaiskuolleisuusriskiä jopa 25–30 prosenttia. Palkokasvit eivät tässä vertailussa pärjänneet leivälle, pastalle ja viljavalmisteille.

Täysipainoisessa ruokavaliossa voi hyvin lisätä täysjyväviljan käyttöä, mukaan luettuna täysjyväpasta, eikä perunankaan nauttiminen kohtuudella ole suinkaan haitallista. Myös ekologiset syyt puoltavat kasvipainotteista ruokavaliota. Onneksi ruisleipä on valittu Suomessa kansallisruoaksi.

Matti Uusitupa, lääketieteen tohtori, emeritusprofessori, Helsinki

Kommentti: Matti Uusitupa on myös erikoistunut arkeologisiin löytöihin. Hänen mielestään LEIPÄÄ ON OLLUT AIKOJEN ALUSTA. Lukuisat taideteokset Euroopan johtavissa museoissa todistavat maalauksin Aatamin ja Eevan pakkolähtöä Paratiisista enkelin saattamana. Taiteilija häveliäisyyttään jättänyt maalaamatta taikinatiinun, jossa ruisleivän juuri on tallessa. Toistaitoinen historian tutkimus on tullut siihen päätelmään, että VILJA on keksitty Mesopotamiassa, Kaksoisvirtojen maassa n. 9000 vuotta sitten. Uskokaamme silti Mattia!

On syytä onnitella Mattia tehtyään "antiheikkilät" eli palannut suomalaiselta "Pirunsaarelta" ihmisasutuksen piiriin Kuopiosta, jossa väki kyllästyi hänen jatkuviin harhailuihin leipämaailman ihmeelliseen maailmaan. Sokeritautiset kiittävät nykyistä hiljaisuutta. Nyt siis tilanne karkotusten ja paluiden summa on vihdoin 0 eli pyöreä nolla.

Mattihan on toiminut ansiokkaasti myös Diabetesliiton pomona. Siitä on syytä olla kiitollinen liiton huimaa painotusta runsaisiin hiilihydraatteihin, joka mahdollistaa insuliinin maksimaalisen käytön, lääketehtaiden ikuisen tyytyväisyyden ja ortopedien täystyöllisyyden amputoinneissa sekä dialyysien ja sokeiden apuvälineitten huiman kaupan. Me 500 000 ihailijaasi ylistämme viisauttasi ja tietämättömyyttäsi diabeteksen asiallisesta hoidosta ja remission kieltämisestä taudin vähentämiseksi. Maailma on velkaa kaikille "mateille". Toivottavasti VIRTA HEALTH avaa meidän "sokeiden silmät", sillä onhan se sentään AMERIIKASSA, josta kuulemma kaikki "viisaus" on lähtöisin.
Kalakukko


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa