Naisasiaa, sopii ehkä sovelletusti miehillekin

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5958
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Naisasiaa, sopii ehkä sovelletusti miehillekin

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 12 Syys 2020 9:06

Turun Sanomat 11.09. klo 15:24

Turussa kehitetty testi havaitsee munasarjasyövän puolessa tunnissa yli neljä kertaa herkemmin kuin aiemmin

Turun yliopiston tutkijoiden kehittämällä pikatestillä voidaan havaita munasarjasyöpä jopa 4,5 kertaa herkemmin kuin tavanomaisilla menetelmillä. Testi perustuu pikamääritykseen, joka havaitsee syöpäkudoksessa esiintyviä sokerirakenteita suoraan verinäytteestä. Pikamäärityksen avulla munasarjasyöpä voidaan havaita tarkasti puolessa tunnissa suoraan verinäytteestä.

Professori Kim Petterssonin tutkimusryhmän tavoitteena on kehittää uusia testejä, joissa hyödynnetään syöpäkudoksessa esiintyvien sokerirakenteiden havaitsemista. Näiden lupaavien tulosten jatkotutkimuksia pyritään laajentamaan suurempaan potilasryhmään sekä muihin syöpiin. Tavoitteena on kehittää pikamäärityksiä lääkärin vastaanotolle helpottamaan jatkotutkimusten ja hoitovaihtoehtojen arviointia.
– Saadut tulokset ovat erittäin lupaavia syövän varhaisdiagnostiikan kannalta. Tutkimme parhaillaan vastaavien määritysten toimivuutta muiden syöpien kohdalla. Taudin havaitsemien mahdollisimman aikaisessa vaiheessa on erittäin tärkeää myös esimerkiksi haimasyövän kohdalla, kuvailee professori Pettersson yliopiston tiedotteessa.

Kommentti: Hyvä Turku! Positiivisia uutisiakin sieltä joskus lipsahtelee.
Meitä miehiä kiinnostaa eturauhassyövän diagnostiikka. Olisiko tästä apua siihen ja muihinkin syöpiin? Onko paljon kysymyksiä herättävä PSA-koe eturauhassyövän havaitsemisessa joutamassa historian laatikkoon?
Mitä mahtaa kaikkitietävä PET-professori ajatella tästä? Onko huuhaata vaiko tiedettä?
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5958
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Naisasiaa, sopii ehkä sovelletusti miehillekin

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 12 Syys 2020 19:18

Juolahti tuossa mieleen, että olisiko Turun rohkea professori Kim Pettersson saanut idean suomalaisten dosenttien tyrmäämästä 1H NMR/Metabolomiikka tutkimuksista, jossa verestä kevyesti saadaan yli 200 eri muuttujaa esille, mm. mahdollisen odottavan kuoleman riskitekijöitä.
Dosentit pahoittivat mielensä, koska suomalais-virolainen tutkijaryhmä testasi 17 000 ihmistä ja pystyivät luotettavasti ennustamaan joiden kuolemanriskin luotettavasti. Aiemmin siihen siihen oli kyennyt vain Pekka Puska, Jumalasta seuraava, hieman ylempänä, jokaviikkkoisessa kuolemakatsauksessaan TV:n parhaaseen prime timenä.

Artikkelissa tosin oli, että menetelmä on Turussa kehitetty. Tiede on kuitenkin siitä erikoinen juttu, että tietovuotoja esiintyy ja 1H NMR-tekniikka on varmasti tiedossa aikaansa seuraaville tiedemiehille, joiden on viisasta olla asiasta hiljaa, sillä "senkka-porukka" on vielä niskan päällä. Näkevät piruja kaikkialla, jotka poikkeavat hiukankin vallitsevasta paradigmasta. Vanhan ajan senkkahan otettiin nenästä nyrkillä iskemällä suoraan pesuvatiin ja jos oli steriili tila ja kaarimalja käytössä, niin sitten siihen. CRP on nykyajan vouhotuksia ja hsCRP harvinainen muualla kuin yksityislabrassa.

Menee vielä varmasti vuosia/vuosikymmeniä, että VIRTA HEALTH saavuttaa Suomen vaikkuiset korvat ja kaihiset silmät ynnä matalan ymmärryskyvyn. Elinkeinon spaonsauksilla pärjää hienosti ja mitään uutta ei tule esiintymään taivaan alla. Turun Aurajoki jatkaa vaellustaan mereen siinä missä Helsigissä Vantaanjoki kaljakellujineen.
Kukaan ei varmaan tieteen puolella hoksaa hallituksen ja viranomaisten sekoiluja koronan suhteen. Tänään näin, huomenna juuri päinvastoin. Radio/TV-aikaa saadaan kulumaan jonninjoutavaan, kun on muka tärkeää asiaa, josta kansa ei ota selvää.
Kalakukko


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 18 vierailijaa

cron