Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 26 Helmi 2014 7:35

TEEMAT ELÄMÄ & TERVEYS TERVEYS 26.2.2014 0:01 0 HELSINGIN SANOMAT VESA-MATTI VÄÄRÄ

Tutkimus: Veri paljastaa riskin kuolla seuraavan viiden vuoden aikana

Verinäytteestä voidaan määritellä erilaisia biologisia merkkiaineita.
Suomalaiset ja virolaiset tutkijat ovat tunnistaneet ihmisen verestä aineenvaihduntaan liittyviä biologisia merkkiaineita eli biomarkkereita, joiden määrä voi kertoa riskistä kuolla mihin tahansa sairauteen viiden vuoden aikana.

Tutkimuksen kohteena oli 17 000 suomalaista ja virolaista vapaaehtoista koehenkilöä, joiden verinäytteestä määritettiin yli sadan erilaisen aineenvaihduntatuotteen määrä. Tutkijat seurasivat koehenkilöiden terveydentilaa viiden vuoden ajan ja tarkastelivat merkkiaineiden yhteyttä kuolleisuuteen.

Biomarkkerit ovat veri- tai kudosnäytteestä määritettäviä biologisia merkkiaineita. Niiden määrä elimistössä vaihtelee. Tutkimuksessa huomattiin, että neljän merkkiaineen suhteellinen määrä veressä auttoi takautuvasti tunnistamaan henkilöitä, joilla oli suurempi riski kuolla mihin tahansa sairauteen seuraavan viiden vuoden aikana. Sama tulos saatiin, vaikka huomioon otettiin tunnetut kuolleisuuden riskitekijät, kuten ikä, tupakointi, alkoholin käyttö, kolesteroliarvot, lihavuus ja verenpaine.
Tunnistetut merkkiaineet ennustivat kuolleisuutta myös silloin, kun tarkastelun kohteena oli pelkästään perusterveitä henkilöitä.

"Erityisen mielenkiintoisen löydöksestä tekee se, että nämä merkkiaineet yhdistyvät hyvin erilaisiin kuolinsyihin, kuten syöpään sekä sydän- ja verisuonitauteihin. Vaikuttaisikin siis siltä, että ne kertovat jotakin elimistön yleisestä pahoinvoinnista", sanoo dosentti Johannes Kettunen Helsingin yliopistosta.
"Pyrimme jatkotutkimuksilla selvittämään, löytyisikö taustalta jotain yhdistävää tekijää", hän toteaa.

Tutkijat uskovat, että tuloksia hyödyntämällä voidaan tulevaisuudessa tunnistaa ajoissa henkilöitä, joilla on suuri kuoleman riski ja ohjata heidät asianmukaiseen hoitoon. Kettusen mukaan tarvitaan kuitenkin runsaasti lisätutkimuksia, ennen kuin nämä löydökset voidaan siirtää käytännön lääkärintyöhön.
Tutkimus tehtiin yhteistyössä Suomen molekyylilääketieteen instituutin (FIMM), Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen, Oulun yliopiston, Itä-Suomen yliopiston sekä Viron Biopankin kanssa.

Tässä tutkimuksessa osallistujien verinäytteestä määritettiin NMR-spektroskopia-menetelmällä lähes 90 rasva-arvoihin liittyvää merkkiainetta, 4 proteiinia ja 17 pienikokoista aineenvaihduntaan liittyvää ainetta.

Tutkimusta tukivat Sydäntutkimussäätiö ja Suomen Akatemia.

Kommentti: Nyt se on sitten julkista! Eilen naapuripalstan Kasari kertoi Turun Sanomien maininneen samaisesta tutkimuksesta, mutta tieto oli sittemmin hävinnyt. Olisiko rypsiporukka (STRIP-ryhmä) hävittänyt vaarallisen, ihmistä hyödyttävän tiedon?

Tähän mennessä on julkaistu vain YKSI kansainvälistä tiedeyhteisöäkin kuohuttanut tutkimus, jossa oli käytetty hyväksi 1H NMR-menetelmää: Kuopion maailmankuulu MUSTIKKARUISLEIPÄTUTKIMUS.
Siinä vertailtiin mustikkaruisleivän (jota ei saa kaupoista) ja valkoisen höttöleivän (siirapilla siveltynä?)vaikutuksia verenkuvaan. Ja jännitysnäytelmään verrattava tutkimus oli kuin olikin mustikkaruisleivän vankkumaton voitto hiuksenhienosti, vaikka molemmat ovat pelkästään hiilihydraatteja. Ja kaikkihan me tiedämme virallisen tiedon perusteella, että ihmisen aivot pysähtyvät ilman hiilihydraatteja. Muut nisäkkäät pärjäävät kyllä, kuten esimerkiksi sudet.

On todella ilahduttavaa, että nyt julkaistu Viron ja Suomen tiedemiesten tekemä seurantatutkimus antaa näinkin vankkumattomia tuloksia. Ja vielä ilman, että mainitaan taikasanat: ruisleipä, liikunta, rypsiöljy!
1H NMR-laitte on joukkotutkimuskelpoinen työkalu. Asiasta on puhuttu täällä, siis tri Timon palstalla vasta reilut 6-7 vuotta. Ammattilehdissä kuten Duodecimissa tahi Suomen Lääkärilehdessä ei asiasta ole hiiskuttu. Siellä on keskitytty ylistämään agronomi Fogelholmin näkemyksiä sudenkuoppien vähäpätöisyydestä ja juurikin liikunnan auvoisuudesta yhdistettynä rypsiöljyyn ja ruisleipään.

On siis jo todella korkea aika astua valoon! Kansansairauskonttorin nököhampaat eivät voine enää vastustaa tätä kehitystä. Uskon 1H NMR-tutkimuksella myös saatavan selvyyttä D-vitamiinien merkityksestä ja saattavan häpeään vallitsevan käsityksen D-vitamiinin tappavuudesta.
Nyt on kiitoksen paikka NMR-tutkijoille!
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 26 Helmi 2014 8:05

VAROITUS, VAROITUS, VAROITUS!

Samperi vieköön! Älkää hyvät ihmiset vaan kyselkö lääkäriltänne mitään 1H NMR-tutkimusmenetelmistä!
He ovat yhtä pihalla siitä kuin ovat viimeisimmistä kolesterolitutkimuksista (lipidiarvot). Heidän koulutuksensa antaa samat valmiudet kuin papukaijoille eli he toistavat sanoja: KOKONAISKOLESTEROLI, LIIKUNTA, RYPSIÖLJY JA RUISLEIPÄ, PUNAINEN LIHA TAPPAA, D-VITAMIINI TAPPAA, RUOKINTATIETÄJÄ ON LÄÄKÄRIN YLÄPUOLELLA.

Siinä vastaanottotilanteessa herääkin kysymys, että kumpiko se tässä onkaan potilas.

Siis seuratkaa tiedotuksia ja älkää luottako ruokintatieteilijöitten sanomisiin, sillä he eivät tiedä, mitä tekevät!
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 26 Helmi 2014 9:11

Juuri MTV:n 0800 uutisissa haastateltiin Markku Perolaa, tutkimusprofessori kansansairauskonttorista.

Hän mainitsi 1H NMR-tutkimuksen tulosten olleen yllätys tutkijoillekin.

Seuraavana tutkimuskohteena hän mainitsi olevan RUOKAVALION JA LIIKUNNAN vaikutukset.
Tulevaisuus näyttää, miten tuo kansan käsissä hupeneva mustikkaruisleipä näyttää voimansa.
Myös liikunnan osalta on mielenkiintoista seurata, onko tuo jo pitkään tutkittu 20% vaikutus paikkansapitävä laihdutuksen osalta. Virallinen tiedotus korostaa sen olevan 150% luokkaa.

On todella hämmentävää, että joku "ulkopuolinen" saa sanoa kansansairauskonttorin virallisen mantran ulkopuolelta jotain. Pidän tätä merkittävänä avauksena. Saattaa myös olla niin, että siivouskomeron ovea ei saa sisäpuolelta avatuksi?
Kalakukko

San Martino
Viestit: 5558
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Helmi 2014 12:01

YLEkin uskalsi julkaista uutisen
YLE kirjoitti:Tutkimuksesta on julkaistu artikkeli lääketieteellisessä Plos Medicine -julkaisussa.

pete
Viestit: 850
Liittynyt: 16 Helmi 2007 15:46
Paikkakunta: Espoo

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja pete » 26 Helmi 2014 13:09

Johan tohtori housessakin oli kuolemaa ennustava kissa.

ja onhan koiria koulutettu jo nyt diabeetikkojen avuksi haistamaan hypot.

Ehkö seuraavaksi koulutetaan kuoleman koiria jotka aIstivat nämä merkkiaineet

EIKÖ OLISIKIN HAUSKAA JOS TERKKARIN ODOTUSTILASSA PÄIVYSTÄISI TÄLLÄINEN KUOLEMAN KOIRA.

KUN HAISTAISI LÄHESTYVÄN MAAHANPANO OPERAATION TULISI VIEREEN JA RUPEAISI ULVOMAAN

JA VAHTIMESTARI TULI OHJAAMAAN ULOS: TE OLETTE JO TOIVOTON TAPAUS,MEILLÄ EI OLE MITÄÄN TEILLE. HAUSTAUSTOIMISTO ON VIEREISESSÄ KORTTELILSSA TÄLLÄ LAPULLA SAATTE 10 % ENNAKKOTILAUS ALENNUKSEN


8) :roll: :evil:
Suomalaiset tykkäävät kun suomalainen menestyy...

kunhan menestyy jossain ulkomailla

(minä31.3.14)

San Martino
Viestit: 5558
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Helmi 2014 17:14

Kirjataanpa tänne THLn tiedote asiasta
THL kirjoitti:....neljän merkkiaineen suhteellinen määrä veressä auttoi takautuvasti tunnistamaan väestöstä henkilöitä, jotka olivat suuremmassa riskissä kuolla mihin tahansa sairauteen seuraavan viiden vuoden aikana. Sama tulos saatiin, vaikka tunnetut kuolleisuuden riskitekijät, kuten ikä, tupakointi, alkoholin käyttö, kolesteroliarvot, lihavuus ja verenpaine, huomioitiin. Tunnistetut merkkiaineet ennustivat kuolleisuutta myös tarkasteltaessa pelkästään perusterveitä henkilöitä.

"Löydökset saattavat olla merkki elimistön hitaasta kuolemaa edeltävästä rappeutumisesta ja siten viestiä laajemmiltikin terveydestämme. Useita jatkotutkimuksia asian tiimoilta on jo suunnitteilla", toteaa tutkimusprofessori Markus Perola THL:stä.

Lue tiedote

San Martino
Viestit: 5558
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja San Martino » 26 Helmi 2014 23:04

Lisää tietoa tulvii 1H NMR-laitteesta.
HS kirjoitti:Virolainen tutkimusryhmä teki tämän löydöksen heidän aineistossaan, ja se vaikutti ensin jopa epäuskottavalta, tavallaan liian hyvältä, että se voisi pitää paikkaansa. Kun tutkimme asiaa suomalaisten koehenkilöiden aineistossa, tulokset olivat yksi yhteen. Silloin rupesin itsekin uskomaan.

Markus Perola(THL): "Testi voisi olla käytössä terveydenhuollossa viiden vuoden kuluttua, jos
kaikki menee hyvin.
Käytännössä tutkimustulosten hyödyntäminen vaatii vielä paljon lisätutkimuksia. Virossa on jo aloitettu jatkotutkimus ruokavalion vaikutuksesta näihin merkkiaineisiin.

Lue koko artikkeli

Joopa.....ne virolaiset taitaa ohittaa Suomen tässäkin asiassa?

San Martino
Viestit: 5558
Liittynyt: 10 Huhti 2008 16:25

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja San Martino » 27 Helmi 2014 2:01

Lääkärilehdessä vedetään esiin "eettisyys-kortti"
Suomen Lääkärilehti kirjoitti:Yllättävää oli, että merkkiaineiden yhdistelmällä oli niinkin voimakas vaikutus. Korkeimmassa ryhmässä kuoleman riski oli viisinkertainen. Kun analyysissä poistettiin sairaat henkilöt, perusterveillä tulokset vielä vahvistuivat, tutkimusprofessori Markus Perola THL:sta kertoo.

Perola jarruttelee mahdollista innostusta testaukseen, sillä tulosten kliininen käyttökelpoisuus vaatii runsaasti jatkotutkimuksia.

-Jos tutkimus kertoo vain riskistä, johon ei voi vaikuttaa, sitä on harkittava tarkkaan eettisestikin. En ehkä haluaisi itse tietää kuolemanriskistäni, Perola toteaa.

Lue koko juttu

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 27 Helmi 2014 10:46

http://www.hs.fi/kotimaa/Kuinka+moni+ha ... 3404394610

Em. linkki vie teidät suoraan Hesarin artikkeliin.

Otsikointi artikkelissa on täydellisen kreisi. Eihän huonot riskimarkkerit tarkoita, että mitään ei olisi tehtävissä. Jos ennuste kertoo n. 5 vuoden päässä tapahtuvasta riskistä, on todella paljon aikaa korjata elintapojaan, nimenomaan ravinnon suhteen.

Kun ihminen saa syöpädiagnoosin, hän saa hoitoa, lääkitystä, leikkausta jne. Harva lääkäri ehdottaa syövän kasvuaineen, sokerin, vähentämistä, vaikka asia on jo tunnettu 30-luvulta lähtien.
VUOSISADAN LABORATORIOTUTKIMUSMENETELMÄ sen sijaan halutaan nähdä pelottavana. Pelottavaa se onkin , kansansairauskonttorille ja ruokintaihmisille.

Hiilihydraatti, liikunta, tankkaus, "ainahan sitä joskus-jankutus", diabeteksen hoito sokerilla on vienyt kansalta käsityksen oikeasta ja väärästä. "Käytä rahasi mieluummin lääkkeisiin" on esimerkki siitä, miten vahvat sidokset ja toistaitoisten valta ryvettää kaikkein tärkeimmän: tieteen totuuden.

Kehotankin kaikkia tarkkailemaan, kuinka paljon heitä diagnosoidaan kivikauden menetelmin, s.o. kokonaiskolesterolin, mutu-menetelmin, ruokintaohjein ja hoito-ohje raapaistaan hanurista. Valistunut lääkäri määrittelee kolesteroliarvot vallan muilla konsteilla kuin jollain hämärällä Friedewaldin kaavalla, kokonaiskolesterolilukemalla tai lääke-esitteen perusteella.
1H NMR-menetelmä on miljardi kertaa luotettavampi kuin kynäesittelijän jakama statiiniesite ja kynä. On siis tukeuduttava jo nyt saataviin laboratoriomarkkereihin kuten hsCRP:hen ja lipidiarvojen uusiin arvoihin hiukkaskoon laskemiseksi.

Kansansairauskonttorin ansiokas uhkailu pikaisita kuolemista kokonaiskolesterolin promillen murto-osien muutoksien perusteella on perusteellista kvasitiedettä ja humpuukia. Pitää muistaa, että keisarilla ei todellakaan ole eikä ole koskaan ollutkaan vaatteita yllään. Vain poliittinen viitta ei peitä äärimmäistä typeryyttä ja häikäilemätöntä vallanhimoa. Meidän Janiukowichimme on onneksi jo siivouskomerossa.
Kalakukko

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1864
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 27 Helmi 2014 11:53

Merenkulkija Kalakukko on tottunut asettamaan maalin koordinaatit joskus pitkällekin tulevaisuuteen ja kuitenkin on ollut luotettava siihen, että joskus perille päästään.
Niinpä tässäkin ikimuistoisessa julkisuuteen tulleessa neljästä elämän jatkuvuuteen viittaavasta merkittävästä 1H NMR-tutkimuksella mitä helpoimmin avautuvasta metaboliitista polemisoidaan heti enemmän haittana kuin mahdollisuutena.
Plos-julkaisi oli itselleni ehkä mieluisin 75 v. syntymäpäivälahja, kun taas "tiede"sivistyneiden" kanta näyttää kovin arvelevaltä. Elämän riskien tunnistamisen ja niiden torjunnan mahdollisuus tuskin edes käy mielessä. Annetaan siis kohtalon ja väärien ohjeiden toteuttaa itseään kohtalona ja torjutaan kohtaloa polyfarmasialla (monilääkityksellä).
Kohta seitsemän vuosikymmentä on talsittu "tieteen savipellossa" erittäin tuskaista "kolesteroli"-taivalta siinä samalla "näkijöitä" savipaakuilla pommittaen.
Mikäli "tiede"-skeptisyys saa ajattelussa vahvimman aseman, todellinen osaamisen läpimurto vain siirtyy pidemmälle tulevaisuuteen - ehkä pari vuosikymmentä.
Kun viralliset elimet (käypähoitoryhmä) tietää kertoa, että T2D:n ehkäisyä tai hoitoa EI osata, odotan enää vain samaa rehellisyyttä "kolesteroli / rasvamafialta".
Totuuden rehellinen tunnustaminen on aina alku jollekin uudelle.

Geenitutkimuksen jättiharppaukset aiheuttivat jonkinlaisen moraalisen torjunnan, kun yksilöllä tunnistettiin haitallinen geeni tai geenejä. Sitten tuli käsite epigenetiikka ja oivallettiin, että haitallisia geenitoimintoja voidaan "sammuttaa" mm hiilihydraattien (loppupelissä erilaisia sokereita) vähentämällä (mm väitöskirja Petteri Kallio). Sama torjuntamekanismi toimii myös elämän riskiä lisäävien ja helposti tutkittavien aineenvaihduntatuotteiden kohdalla. Tiedepositiivisen näkemyksen tulisi riemuita uutisesta. Sen pitäisi aina voittaa nämä tiedenegatiiviset näkemykset.
Se, että tieteen kentällä toimii "näkijöitä" ja sitten se valtavirrassa ajelehtivä "muiden" joukko, pitää edelleen tuskastuttavan paljon paikkansa.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 27 Helmi 2014 21:30

ELS naapuripalstalla periskoopissa ihmettelee:

Re: Verinäyte voi kertoa riskin kuolla (NMR-tutkimus)
ViestiLähetetty: To Helmi 27, 2014 19:21

"Onko kukaan muu ehtinyt lukea/seltvittää itselleen tämän jutun tilastoanalyysejä?
Se on nk open access -juttuna PlosMed'issä.
Aika häikäiseviä juttuja on siinä, ja taustalta löytyy vielä lisää..

Ei ihme että Hesarissa piti heti isojen hermostua :)"


Kommentointia kaikkiin edellisiin:

Ihmettelen syvästi, että Suomi on mennyt Viron kelkkaan. Onkohan luulo, että "pikkuveli" olisi nöyrempi uskomaan suomalaisia tarinaniskijöitä?
Onko ruotsalainen siniverisyys kenties suomalaisia häiritsevä tekijä? Onko ruotsalainen hävyttömyys, että muka VHH:lla diabetes kohenisi aiheuttanut maidemme välirikon tiedemaailmassa? Onko ruotsalaisten SMÖR kenties kivenä kengässä, jossa suomalaisilla on kevyt-leijua ja jalkahikeä?
Uskovatko virolaiset sitten suomalaisia avainsanoja: Mustikkaruisleipä, liikunta, rypsiöljy, margariini, Kuopio ja labrasovellukset 'a la Tarja, Muusiturpa ja Paratiisista tullut leipä, liikunta, juokseminen, kova liikunta, sydänpysähdys liikunnassa VHH:n syytä, liikuntaa ja huuli kireänä, liikuntaa työaikana (kansansairauskonttori), vitamiinivihamielisyys ja lääkkeiden syönti , statiinien pakollinen syönti, onhan noita kansallisia käsittämättömyyksiä.

Kun Viro on vasta jälleen saanut olla itsenäinen reilut 20 vuotta, niin onko "herran pelko" yhtä lujassa kuin Suomessa vielä 100 vuotta Venäjästä irtautumisen jälkeen?

Kyllä minua todella harmittaa , jos virolaiset kertovat totuuksia, koska kansamme ei ole valmistautunut niihin. Olemme saaneet elää valheessa ja olomme on turvallinen. Eihän nyt niin suurta juttua voi kerralla muuttaa kuin ruokintaohjetta, eihän? Onko Virolla edes yhtä pätevää agronomia kuin Fogeli tai Ursula? Viron Pöljästetuba (maataousministeriö) ei voi olla eettisesti niin korkealla tasolla kuin maanviljelijät Herlin ja Wahlroos. Kyllä minua nyt tosissaan huolestuttaa ja tuo ELSin vinoilukin vielä....
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 27 Helmi 2014 23:32

Ilta-Sanomat sekoilee tapansa mukaan skandaalia etsien:

Suomalaiskeksintö ällistyttää ulkomailla:

Testaa, kuoletko viidessä vuodessa

Reijo HietanenJulkaistu: 27.2.2014 19:59

Kuoleman viiden vuoden sisällä ennustava veritesti nousi otsikoihin ulkomailla.
"Kuolemantesti" ennustaa todennäköisyyden, jolla terve henkilö kuolee viiden vuoden sisällä.

Näin otsikoi suomalais-virolaista keksintöä koskevan juttunsa arvostetun brittilehden Daily Telegraphin nettisivusto. Juttu pysyi koko päivän sivuston luetuimpana juttuna ja se oli myös lehden neljänneksi eniten sosiaalisessa mediassa jaettu juttu.

IS kertoi eilen suomalais-virolaisesta tutkimuksesta, joka voi mullistaa sairaanhoidon. Yksinkertaisen veritestin avulla pystytään löytämään verestä neljä eri merkkiainetta, jotka kertovat kuoleman todennäköisyydestä seuraavan viiden vuoden sisällä. Nämä ns. biomarkkerit näyttävät liittyvän hyvin erityyppisiin kuolinsyihin. Löydös antoikin aihetta jatkotutkimuksille.

Tutkimusta siteerattiin laajalti varsinkin brittilehtien sivustoilla. Tekisitkö sinä kuolemantestin? kysyi Independent Online -sivusto, joka pohti testin moraalista ulottuvuutta.

Brittilehtien sivuilta juttu levisi ympäri maailmaa ja julkaistiin mm. Uudessa Seelannissa, Intiassa ja Italiassa.
Tarja Kuittinen

Kommentti: On uskomaton sekoilu vuosisadan parhaimman laboratoriotestin ympärillä. Kuolemisella pelotellaan vaikka entinen suurguru ja ritari istuu siivouskomerossa. Soitteleekohan hän sieltä medialle?
Onhan se nyt vallan perkelettä, että jos elintapasi ovat hanurista ja testit sanoo, että voipi olla finaali 5 vuoden kuluttua, niin eikö niin saisi sanoa?
Luulenpa, että tilanne rauhoittuu, kunhan entinen ritari astuu esiin ja ilmoittaa vain VHH-porukan kuolevan, kuten tähänkin asti ovat tehneet.

Pelko lienee suurin niillä, jotka ovat puhuneet hiilihydraatin terveellisestä vaikutuksesta. Nyt Otto Warburgin tutkimukset inkarnoituvat runsaina eläköitymisinä, kansansairauskonttorissa. Diabetesliiton suurin guru (ruokintaneuvoton) onkin heidän suurin suru. Eläköityminen ja toimien vaihdokset tulevat kuvaan. Nomenklatuuran pallit heiluu, kellä semmoiset on. Nomenklatuuran miehimykset säntäilevät pikku hameissaan sinne tänne ja entinen guru ei suostu tulemaan siivouskomerosta ulos. On kuulemma Maaseudun Tulevaisuudessa satonäkymäartikkelit kesken.

Ilo on kuitenkin meille VHH:lla oleville: TOTUUS PALJASTUU!
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 28 Helmi 2014 10:09

Maallikon näkemyksiä lääketieteen diagnostiikan kehityksestä:

Yrtit ovat aina kuuluneet poppamiesten ja shamaanien parannusvalikoimaan. Niistä ovat sittemmin lääkkeet kehitelty.

Kiinalainen lääketiede ja erityisesti akupunktio on ollut suomalaisessa lääkintäkulttuurissa hieman karsastusta aiheuttava juttu. Ilmeisesti "seminaarit" ja kynäesittelijöiden puute sillä saralla on aiheuttanut hyljeksintää. Myöskään kiinalaiseen lääkintä- ja parannusoppiin ei ole nimetty käypähoitoryhmää. Kielen hallinta ja ylipäätään kiinalaisen kulttuurin osaaminen on ollut hakusessa.
Mainittakoon, että ruotsalaiset kävivät jo Kiinan ja Japanin kanssa kauppaa 1600-luvulla, jolloin me metsäsuomalaiset roikuimme puiden oksilla hännän varassa.

Kuppaus eli pahan veren lasketus on ollut vanhimpia hoitokeinoja viinan, tervan ja saunan ohella. Onhan toki varsin selvää, että jos kerran vene pysyy kunnossa tervan avulla, niin miksi ei sitten ihminen.
Puusta saatu pettu (nila) oli myös aikanaan (vielä 1860-luvun nälänhädässä) ravintolähde. Kovin oli yksipuolista suomalainen ravinto, kuten vielä nykyäänkin virallisista suosituksista ilmenee, tosin nurjaan suuntaan käännettynä.

Lasko eli senkka oli verenkuvan mielekäs kuvaaja. Varsin kätevästi saatiin visuaalinen kuva koeputkessa veren eri kerrosten sakkaumista. Nyt on verenkuvan eri muodot mitä ihmeellisimpiä, josta tuonnempana.

Gustav Röntgen keksi läpivalaisulaitteen eli röntgenin. Tämä mullisti koko lääketieteen diagnostiikan. Kallista oli aluksi, mutta nykyään laite lähes kopiokoneen kaltainen ja tehokas apuväline , mutta usein vailla käyttöä röntgenlääkäreiden puutteen takia.
Röntgenin jatkokapine oli muistaakseni CT eli tietokonekuvauslaite, jollainen oli vielä harvinainen Suomessa niinkin myöhään kuin 80-luvulla. Yksityisten sairaaloiden kautta hienous tuli kansankin saatavaksi. Nykyisin kaikissa keskussairaaloissa on tuo jo "vanhanaikaiseksi" käyvä laite ja helpotus diagnostiikkaan on valtava. Kerroskuvaus on huimaa tekniikkaa.

CT:n kehittyneempi laite onkin sitten magneettikuvausväline. Siinä käsittääkseni magneettisen resonassin avulla saadaan CT:tä vieläkin tarkempi selvyys poikkeamista. Atomitiedettä parhaimmillaan. Magneettikuvauslaitteita ei useimmilla sairaaloilla ole varaa hankkia , vaan rekat kiertävät Suomea viikoittain (6-8 rekkaa) muinaisen pienoisröntgenin tapaan. Tehoja syntyy ja kustannukset pysyvät kurissa.

Ja sitten tuo maaginen 1H NMR-laite. Kapine perustuu jonkinlaiseen spektrometrin ja kaasukromatografin sekoitukseen. Ehkäpä meille tavisporukoille on CSI-Miami poliisijännäreistä tuttu rosvokriminaalitunnistin kuvaa laitetta, mutta on kehittyneempi. Siis verinäyte laitteeseen ja kas siinäpä toistasataa parametriä putkahtaa ulos, tarkasti erotellen verestä lipidihiukkaset, senkat (hs-CRP:n, hemoglobiinit , veren soluhiukkastenb erottumat jne. Tämä ihmelaite on tarkasti vaiettu Suomessa. Merkittävin tutkimus on tähän asti ollut MUSTIKKARUISLEIPÄTUTKIMUS maailman kuuluisimmassa ja johtavassa yliopistossa , Kuopiossa.

Tämä riittäköön tästä. Sanonpahan vain, että nyt on nomenklatuuran housujen vuoro tutista. Tähän saakka kokonaiskolestrolin ja VHH:n tappavaa vaikutusta on säännöllisesti esitetty TV:ssä ja printtimediassa. Helmitaulut voidaan säilöä siivouskomeroon ja COMPUTATIONAL MEDICINE valtaa alaa. Uusi vuosisata on jo jatkunut 14 vuotta, tiedoksi nomenklatuuralle. Kansan pelottelijat tahratkoon housunsa ja häipykööt pimentoon. Käypähoitoryhmät (statinistit) menkööt lämpöön ja pelatkoon golfia lopun ikäänsä. Teitä ei kaivata.

Kuten tekstistä ilmenee, tämä on pakina, ei tiedekirjoitus.
Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 01 Maalis 2014 9:44

HS Mielipide 01.03.-14

Kuolinriskin ennustaminen on kansainvälistä kärkitiedettä

MIKA ALA-KORPELA, MARKUS PEROLA
Kuo­le­man eri­tyi­nen lo­pul­li­suus voi vai­keut­taa ob­jek­tii­vis­ta suh­tau­tu­mis­ta sii­hen liit­ty­viin tie­teel­li­siin löy­dök­siin. Pro­fes­so­ri And­res Mets­pa­lun (Vi­ron gee­ni­kes­kus) kans­sa joh­ta­mam­me, yli 17 000 ih­mis­tä kos­ke­va tut­ki­mus ve­res­tä löy­tä­mis­täm­me, kuo­lin­ris­kiä en­nus­ta­vis­ta bio­lo­gi­sis­ta merk­ki­ai­neis­ta jul­kais­tiin ar­vo­val­tai­ses­sa PLoS Me­di­ci­ne -tie­de­leh­des­sä 25. hel­mi­kuu­ta.
Tut­ki­mus huo­mioi­tiin tie­do­tus­vä­li­neis­sä laa­jal­ti ko­ti­maas­sa ja ul­ko­mail­la. Pää­osin asial­li­ses­ta ja mie­len­kiin­toi­ses­ta kes­kus­te­lus­ta erot­tui do­sent­ti Rit­va Ha­li­lan kom­ment­ti (HS 26. 2.). Hän to­te­si, et­tä tut­ki­muk­sel­lam­me "ei vält­tä­mät­tä ole to­del­lis­ta tie­teel­lis­tä pe­rus­taa".

Jot­ta näin poik­keuk­sel­li­sia löy­dök­siä jul­kais­taan yh­des­sä lää­ke­tie­teen ar­vo­val­tai­sim­mis­ta tie­de­leh­dis­tä, ko­ko tut­ki­musp­ro­ses­si, ma­te­riaa­li, ti­las­tol­li­set ana­lyy­sit ja tul­kin­nat käy­vät lä­pi usei­den huip­pu­asian­tun­ti­joi­den ver­tai­sar­vioin­nin, ja tu­los­ten tie­teel­li­nen taus­ta var­mis­te­taan lu­kui­sis­ta nä­kö­kul­mis­ta.

Jul­kai­sus­sa käyt­tä­mäm­me hy­po­tee­si­ton lä­hes­ty­mi­nen isoi­hin da­ta­jouk­koi­hin ei ole pe­rin­teis­tä kan­san­ter­vey­den tut­ki­mus­ta vaan edus­taa tä­män­het­kis­tä lää­ke­tie­teen etu­lin­jaa.
Ke­hit­tä­mäm­me ai­neen­vaih­dun­taa mo­ni­puo­li­ses­ti mo­le­kyy­li­ta­sol­la mit­taa­va uu­si ve­ri­ana­lyy­si tuot­taa mo­nin­ker­tai­sen tie­to­mää­rän pe­rin­tei­siin me­ne­tel­miin ver­rat­tu­na. Kun täl­lais­ta uut­ta tie­toa on saa­ta­vil­la isos­ta mää­räs­tä ih­mi­siä, sen ti­las­tol­li­nen ana­lyy­si voi tuot­taa poik­keuk­sel­li­sia uu­sia tie­teel­li­siä ha­vain­to­ja. Näin kä­vi jul­kai­se­mam­me tut­ki­muk­sen ta­pauk­ses­sa.

Tie­teen kuu­luu häm­mäs­tyt­tää ja pu­hut­taa. Meis­tä kui­ten­kin jo­kai­sel­la tie­de­alan am­mat­ti­lai­sel­la on vas­tuu pe­reh­tyä tie­teel­li­siin tut­ki­mus­tu­lok­siin en­nen nii­den kom­men­toin­tia jul­ki­ses­ti. Pe­rus­teet­to­mat hen­ki­lö­koh­tai­set mie­li­pi­teet ei­vät kuu­lu tie­teen am­mat­ti­lais­ten vä­li­seen vuo­ro­pu­he­luun, sil­lä ne ovat epä­eet­ti­siä kan­nan­ot­to­ja niin ko­ko tie­de­yh­tei­söä kuin tut­ki­muk­sen te­ki­jöi­tä­kin koh­taan.

Mi­ka Ala-Kor­pe­la
las­ken­nal­li­sen lää­ke­tie­teen
pro­fes­so­ri, Ou­lun ja
Bris­to­lin yli­opis­tot
Mar­kus Pe­ro­la
tut­ki­mus­pro­fes­so­ri
Ter­vey­den ja hy­vin­voin­nin lai­tos (THL)
Kalakukko

Avatar
Timo Kuusela
Viestit: 1864
Liittynyt: 10 Huhti 2008 13:59
Paikkakunta: Helsinki/Torremolinos

Re: Vihdoin julkista tietoa 1H NMR:stä, salattu tähän asti

ViestiKirjoittaja Timo Kuusela » 01 Maalis 2014 11:03

Juuri näin. Lyhyesti virsi kaunis. HS:n tiedetoimittajien kommentteihin ei kannata reagoida.
Timo Kuusela, LKT, radiologi, eläk.


Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 7 vierailijaa

cron