Kohtuullisen Hutikan Ystävät ja seitsemän syöpäkurjuutta

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5860
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Kohtuullisen Hutikan Ystävät ja seitsemän syöpäkurjuutta

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 25 Heinä 2016 8:16

HELSINGIN SANOMAT: PÄIVÄN LEHTI 25.7.2016 Tiede Matti Mielonen

Tutkimus: Alkoholi aiheuttaa ainakin seitsemää syöpää


Alkoholi aiheuttaisi arvion mukaan 5,8 prosenttia maailman syöpäkuolemista. Tuore analyysi liittää alkoholin suoraan useisiin syöpiin.
ALKOHOLI aiheuttaa ainakin seitsemää syöpää, ja jopa kohtuullinen käyttö lisää syövän riskiä, uusiseelantilainen tutkija Jennie Connor arvioi.

Alkoholi on tähän asti liitetty tilastollisesti esimerkiksi rintasyöpään, paksusuolen sekä maksan syöpäään. Connorin mukaan voi jo suoraan sanoa alkoholin aiheuttavan ainakin nielun, kurkunpään, ruokatorven, maksan, paksusuolen, ja peräsuolen syöpää sekä rintasyöpää. Alkoholi aiheuttaisi arvion mukaan 5,8 prosenttia maailman syöpäkuolemista.

MYÖS Connorin arvio perustuu väestötutkimuksiin eikä esimerkiksi syövän synnyn biologiseen mekanismiin. Hän mainitsee alkoholin todennäköisesti aiheuttavan muitakin syöpiä kuten haiman ja eturauhasen.

Connor tutki muun muassa syöpäjärjestöjen ja Maailman terveysjärjestöjen tutkimuksia kymmeneltä vuodelta. Tutkimus on tiedelehdessä Addiction. Siitä kertoo esimerkiksi sanomalehti Guardian.

BRITANNIASSA on puhuttu alkoholin ja rintasyövän yhteydestä, koska maan ylin terveysviranomainen Sally Davies mainitsi yhteyden asiantuntijana parlamentissa. ”Pohtikaa kuten minä, kun olen tarttumassa lasilliseen viiniä. Haluanko lasillisen viiniä ja lisätä rintasyövän riskiäni?”, Davies sanoi brittilehti Guardianin mukaan. Davies oli keskeisesti määrittelemässä kohtuullisen alkoholin käytön rajoja talvella Britanniassa. Uusien suositusten mukaan brittimiehille suositellaan enintään neljäätoista annosta viikossa eli seitsemää pinttiä olutta (vajaat kahdeksan tuopillista).

SUOMESSA kohtalaisen juomisen raja on Käypä hoito -suosituksen mukaan miehillä 14 annosta viikossa ja naisilla seitsemän.

Kommentti: Sivistysmaissa toivotetaan kilistyksen yhteydessä toiselle/mukanaoleville terveyttä ja mukavaa oloa. Olon mukavuus on riippuvainen nautitun aineen määrästä. Mukavuuden mittarin taulukko selviää seuraavana aamuna.

Alkoholista aniharvoin puhutaan syövän lähteenä. Tupakka, joka monasti liitetään alkoholin käyttöön, mainitaan varsin usein syövän alkutunkiona. Kansanterveys onkin parantunut huimasti tupakoinnin vähentymisen myötä, ei sen suitsutetun liikunnan, margariinin tai ruisleivän ansiosta. Mutta onpahan valistajien mielihyvä taattu , kun voi syyllistää kansan suurimman osan ja kertoa heille näkemyksensä omien käsitysten valossa.

Jos ajatellaan tuota suositusrajaa miehillä 14 annosta viikossa, niin mielestäni se vastaisi kossupullollista viikossa , 14 x 4 cl= 56cl/vk. Alkoholistiksihan siinä leimataan ilman muuta. Toisaalta tuo määrä kyllä nostaa hymyn huulille ja jutut tulevat levottomiksi, käytös höveliksi ja hengityksen raikkaaksi, ainakin seuraavana aamuna. Syöpää tuskin kukaan ajattelee ottaessaan saunaoluet tai toivottaessaan isännälle terveyttä ja hyviä tulevia päiviä.

Jotenkin on sellainen kutina, että Suomessa ei oikein osata kertoa kovien sairauksien riskistä kiihkotta ilman syyllistämistä. Vaikkapa tuo LIHAVUUS, jossa Suomi on merkittävää asemaa pitävä kansakunta, on vaiettu ainakin ruokintatalibaanien puolella lähes kuoliaaksi. Kukaan ei mainitse Ison F:n sudenkuoppaa, kehutaan nokkosia ja voikukkia, ihaillaan neonikotiideja ja ympäristön hiljaisuutta, jumaloidaan sydäriin kuolleita liikuntaidiootteja, kehutaan omilla elintavoilla ja iloitaan silmien syvällisyydestä (kuoppasilmäisyydestä). Kokonaiskolesteroli 5,1 ja BMI 26 laukaisevat lääkärin kynän pakonomaiseen reseptin kirjoitukseen, sillä numerolääketiede on jotain semmoista , jonka urheiluhullu käsittää hyvin, murto-osat ratkaisevat ennätyksen. Ja elinkeino nauraa tyytyväisyyttään, sillä heidän paras agenttinsa lausuu useita kertoja itselleen ja toisille, että AINAHAN SITÄ JOSKUS...
Diabetesliittokin voisi hyvin vaihtaa nimensä hiilihydraattiyhdistykseksi. Sen verran innokkaasti hoitoa hiilihydraateilla nuo sielunvihollisen lähettiläät sokeria sokeritaudin hoitona markkinoivat. Varsinkin heidän ruokintatalibaaninsa.

Alkoholin käyttöä perustellaan monasti myös päivän juhlavuudella. Kaikkiin seuramatkoihin liittyy tervetuliaismalja, jonka yhteydessä myydään kohdekierroksia. Harvapa kieltäytyy aprikoosilikööristä ja ouzozta. Ollaanhan sitä lomalla. Myös mattokauppiaiden into tarjota alkoholia on tarkoitettu ostokynnyksen alentamiseen ja vastapalvelun saamiseen. Syövästä ei kukaan inahda, kaikkein vähiten Mehmet tai oppaana toimiva Nerita/Sarita/Corita.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa

cron