Auttaako veganismi ihmisen muokkaamiseksi kasviksi?

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5650
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Auttaako veganismi ihmisen muokkaamiseksi kasviksi?

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 21 Huhti 2017 8:49

HS: Päivän lehti 21.4.2017 Johanna Junttila Julkaistu: 20.4. 21:00

Kaljurotta ei tukehdu koloonsa, koska hapenpuutteessa se valekuolee ja alkaa toimia kuin kasvi
Jos ihminen onnistuisi omaksumaan taidon, säästyttäisiin monelta aivovauriolta.

Kaljurotat elävät niin suurina laumoina, että happi loppuu ajoittain niiden koloista. KALJUROTAT pärjäävät tunteja happivajeessa, joka tappaisi ihmisen. Nyt rotan selviytymiskeinoksi paljastui taito, jota ei ole koskaan aiemmin havaittu eläimillä vaan ainoastaan kasveilla.
Afrikkalainen kaljurotta on muutoinkin hämmentävä otus. Se on ainoa tunnettu vaihtolämpöinen nisäkäs, sen iho ei tunne kipua, eikä se juurikaan sairastu syöpään.

Nyt selvisi, että se osaa tuottaa hapettomasti energiaa fruktoosista eli hedelmäsokerista. Tutkijat keksivät sokeritempun, kun he yrittivät selvittää, miten kaljurotat välttävät tukehtumasta kuoliaaksi kotikoloissaan.
Pulipäät rotat elävät satojen eläinten yhdyskuntina kilometrien mittaisissa luolastoissa, joissa happi on välillä lopussa.

KAIKKI muut tunnetut nisäkkäät kuolevat hapenpuutteessa, koska niiden aivosoluilta loppuu energia. Kaljurotat selviävät viisikin tuntia happivajeessa, jossa ihminen heittäisi henkensä minuuteissa. Täysin ilman happea ne pärjäävät jopa 18 minuutin ajan. Ilman happea jääneet kaljurotat tuupertuvat ja kokevat eräänlaisen valekuoleman. Energiaa säästyy liikkeiden vähetessä ja sykkeen sekä hengityksen harvetessa.
Kun eläimen kuonoon virtaa taas enemmän happea, elintoiminnot normalisoituvat. Sen jälkeen jyrsijä ei näytä olevan moksiskaan vaan jatkaa askareitaan tavalliseen tapaan.

Valekuoleman aikana eläimen solut alkavat käyttää tavanomaisen glukoosin sijaan energianlähteenä fruktoosia. Tähän mennessä ainoastaan kasvien on tiedetty pystyvän tähän.


FRUKTOOSIN hapettomaan hyödyntämiseen kykenevät pienissä määrin monet muutkin nisäkkäät, mutta vain munuaisissa ja maksassa. Kaljurotalla tarvittavia kuljetusproteiineja ja entsyymejä esiintyy runsaasti ympäri kehoa. Siksi sen kudokset eivät vaurioidu ajoittaisesta hapen puutteesta. Jos näitä kuljetusproteiineja ja entsyymejä saataisiin myös ihmisen aivoihin ja sydämeen, esimerkiksi sydäninfarktit eivät tekisi niin suurta tuhoa, tutkijat uumoilevat tiedotteessaan. Infarktin seurauksena on usein aivovaurioita, koska aivot jäävät sydämen pysähtyessä ilman happea.

Kaljurotan ja ihmisen perimät ovat 94-prosenttisesti identtiset, joten sen temppujen omiminen ei ole niin kaukainen ajatus kuin alkuun saattaa tuntua.
Tutkijat totesivat kokeissaan, että kaljurotat kestivät hyvin myös ihmiselle kuolettavaa keuhkoödeemaa. Siinä keuhkoihin erittyy nestettä laskevan ilmanpaineen takia. Tila voi syntyä esimerkiksi vuorikiipeilyssä.

Tutkimuksen julkaisi Science.

Kommentti: Ahaa, nyt tajuan vihdoin tuon ruokintatalibaanien innon tuputtaa järjettömiä määriä hedelmiä (fruktoosia) ihmisoliolle. "Valekuoleman aikana eläimen solut alkavat käyttää tavanomaisen glukoosin sijaan energianlähteenä fruktoosia. Tähän mennessä ainoastaan kasvien on tiedetty pystyvän tähän". Kuopio siis antaa salattua tietoa oppilailleen.

Kuten edellä oleva artikkeli todistaa, löytyy maailmassa vielä tutkittavaa vastoin "Kuopion viisaan" lausuntoja. Salaisen agenttimme löytämä muistikirjan sivu: "On se todella surullista, kun on ollut elinkeinon lääketieteellinen asiantuntija ja siellä todistanut sokerin olevan AINOA LUOTETTAVA TUOTE AIVOJEN KÄYNNISSÄPITÄMISEKSI, niin sitten tulee tämmöisiä artikkeleita. No onneksi tässä sentään ylistetään fruktoosin ihmeellistä voimaa. Tulen painottamaan tämän tiedon oivallisuutta opetuslapsilleni."

Lapsille (ja lapsenmielisille aikuisille) on kautta aikojen kerrottu ihmekasveista ja taikajuomista. On tehty ihan vakavissaan alkemisia kokeita kullan aikaansaamiseksi. On vaivuttu transsiin sienten vaikutuksesta. Ihmeellinen on kokeilevan tieteen maailma. Miten voivat jotkut elämänmuodot pärjätä anaerobisessa maailmassa? Kuinka voi elää kilometrien paineessa valtameren tulivuosien suuaukolla satojen asteiden lämmössä?
Tässäpä Kuopioon riittää ihmettelyä vastedeskin.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa