Tappava rasva suojaakin diabetekselta

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 5650
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Tappava rasva suojaakin diabetekselta

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 06 Touko 2017 6:57

HS: Päivän lehti 6.5.2017 Julkaistu: 5.5. 17:03 Mari Manninen HS http://www.hs.fi/paivanlehti/06052017/a ... 98927.html

Tutkimus: Odottavan ja imettävän äidin kalansyönti voi vähentää lapsen vaaraa sairastua diabetekseen
Myös rintamaidon muut hyvät rasvat suojaavat tyypin 1 diabetekselta.

Ruokavaliollaan äiti vaikuttaa rintamaitonsa rasvojen laatuun.
JOS ÄITI syö kalaa raskaus- ja imetysaikana, se voi pienentää perinnölliseen riskiryhmään kuuluvien lasten vaaraa sairastua tyypin 1 diabetekseen isompina lapsina tai nuorina. Myös rintamaidon muut hyvät rasvat näyttäisivät suojaavan lasta.

Näin kertovat suomalaistutkijoiden perjantaina julkaistut tutkimustulokset.: ”Meillä oli hypoteesina tutkimuksen alkaessa, että kalanrasvat voisivat suojata diabeteksen ykköstyypin esiasteen kehittymiseltä. Kalanrasvojen vaikutuksesta oli merkkejä muista tutkimuksista. Huomasimme, että muutkin rintamaidon hyvät rasvahapot saattavat suojata”, kertoo erikoistutkija Sari Niinistö Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta.

Hän on yksi hankkeen lukuisista tutkijoista eri puolilta Suomea.
NIINISTÖ kehottaakin odottavia ja imettäviä äitejä syömään kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa. Kalalajeja on hyvä vaihdella.
Ruokavaliollaan äiti vaikuttaa rintamaitonsa rasvojen laatuun. Kalan rasvahapot kertyvät lapsen elimistöön jo myös raskausaikana.
Tutkimus osoittaa, että tyypin 1 diabeteksen ehkäisyssä lapsen ensimmäinen vuosi on tärkeä. ”Ensimmäisen vuoden aikana puolustusjärjestelmä muokkautuu ja sillä on pitkäaikaisia vaikutuksia”, Niinistö selittää.

Tyypin 1 diabetes on autoimmuunisairaus, jossa ihmisen omat solut alkavat hyökätä haiman beetta-soluja vastaan. Tarkkaa syytä tähän ei tiedetä. Seurauksena on kumminkin insuliinituotannon häiriintyminen. SUOMALAISLAPSISTA 15 prosentilla on perinnöllinen riski sairastua tyypin 1 diabetekseen. Heistä vain pieni osa sairastuu. Diabeteksen oireeton esiaste alkaa kehittyä usein jo vauvana.
Tutkimukseen osallistui 720 lasta, joilla oli tällainen kohonnut perinnöllinen riski. Tutkijat mittasivat vauvojen rasvahappotasot ja ruokavaliot ja seurasivat heidän varttumistaan 15-vuotiaiksi asti.

Tutkimustulokset julkaistiin Diabetologia-lehdessä.

Kommentti: Tämä on todella vakava hyökkäys turkulaista STRIP-ryhmää vastaan, joka epistolassaan väitti, että IMETYS yli 6 kk vanhalle vauvalle on mitä suurin terveysriski johtuen rintamaidon tappavasta rasvasta. Salaisen suosituksen mukaan heillä oli kaiketi tarkoitus statinoida myös yli 6 kk vanhat vauvat aina hautaan saakka. STRIP-ryhmä ei ole julkaissut ensimmäistäkään riviä yli 20 vuotta kestäneestä tutkimuksestaan. Mitä ilmeisimmin ovat samoilla linjoilla prof. Huupposen kanssa, joka on tehnyt statiinien vaikuttavuustutkimuksia yli 10 vuotta ja valmista ei vaan näy.

Lapsen immunologia kehittyy äidin imetyksen kautta antamista vasta-aineista. Tämän ovat tienneet pediatrit/äidit jo vuosituhansia. Ilmiö on vain jäänyt tuntemattomaksi lääketehtaiden uskollisille rengeille, joita ei ainakaan voisi syyttää uskottomuudesta rahan antamiin ohjeisiin.
STRIP-ryhmän nerokkaat ohjeet antaa yli 6 kk vauvalle rintamaidon sijaan margariinia ja rypsiöljyä ja kuitupitoista kiinteää ravintoa (ruisleipää). Tavoitteena onkin kaiketi saada lapsen kasvoista valokuvia , joilla osallistuttaisiin kansainvälisiin näyttelyihin nimeltään : "Kauhun vuosikymmenet". Viimeisenä kuvana olisi kavalkadissa kuva alle 50 vuotiaan (STRIP-lapsen) hautajaisista asiallisista margariinipaketeista ja rypsiöljypulloista hautakummulla muutaman kukkasen kera.

STRIP-tutkijat ovat jo yrittäneet ja pystyneetkin muuttamaan evoluutiota. Äidinmaidon tappavuus eläinrasvan osalta on "tieteelisesti todistettu" kansainvälisten tiedemiesyhteisön konsensuslausumassa.Lehmienkin ternimaidon vienti meijereihin on ankarasti kielletty juuri tappavuuden takia. Ihmisen alkutaipaleen elämä tulee turvata runsaalla kuidulla, liikunnalla ja luonnollisesti neonikotiidirypsiöljyllä, ja margariinilla. Taannoin olikin huolestunut artikkeli Hesarissa, että alle 2 vuotiaiden liikunta on aivan liian vähäistä. Ilmeisesti otannassa oli vain talvella tönkköpuettuja lapsia tarhan pihalla. Kotioloissa vanhemmilla on toisenlainen käsitys elohopeamaisesta tenavastaan nopeiden liikkeiden ja liikunnan suhteen.
On syytä meidän kaikkien uskoa, että SUOMI ja sen kansainvälisesti arvostettu tiede on viisauden ytimessä, Kuopion ruokinta"tiede" ja Turku evoluutiomuutoksen asiantuntijana sen hajoamattoman ytimen keskipisteessä, noin kymmenen erityisviisaan ollessa kaiken tiedon ja kokemuksen asiantuntijoita.

Ai niin, tuo sokerin hyvää tekevä vaikutus on jo todettu aina Paratiisista lähtien, jolloin Eeva kehotti Aatamia syömään hedelmiä tarpeellisen fruktoosin saamiseksi. Ja koska vain ja ainoastaan SOKERI, mieluiten lisättynä, pitää aivomme käynnissä, niin se on nykyään aivan välttämätön tarveaine ruokinnassa, sanokoon WHO ihan mitä lystää. Kuinka muuten avaruustutkimus olisi kehittynyt , jos pikaruokaa ei olisi ensin keksitty Amerikassa? Ja Coca-Colaa ja maissifruktoosia ja kaikkea terveellistä kuten purukumia?
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa

cron