Keskijohto (lääkärit, ruokintatalibaanit) sormeilevat tuloksia

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 4920
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Keskijohto (lääkärit, ruokintatalibaanit) sormeilevat tuloksia

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 12 Loka 2017 9:39

HS: Päivän lehti 12.10.-17 https://www.hs.fi/paivanlehti/12102017/ ... 05131.html

Keskijohdon vilunki

Kun ylhäältä asetettuihin tavoitteisiin ei mitenkään voitu päästä, keskiportaan pomot alkoivat luoda aivan omia sääntöjään. Sen sijaan, että he olisivat ilmaisseet tavoitteiden epärealistisuuden ylöspäin, he kehittivät erilaisia kepulikonsteja ja painostivat alaisiaan suojatakseen oman nahkansa.
”Erinäisistä syistä ylhäältä asetetut tavoitteet olivat epärealistisia. Työntekijöillä ei ollut tarpeeksi koulutusta, he eivät tunteneet tuotteita tarpeeksi hyvin eivätkä kokeneet olevansa päteviä. Asiakkaita ei ollut tarpeeksi, eikä aikaa, jotta kaikki olisi saatu hoidettua”, Treviño kuvailee.

Niinpä keskijohto alkoi sooloilla. He ottivat muun muassa toisen yksikön myyntiä omiin nimiinsä, esittivät tilaukset jo toteutuneena myyntinä ja peukaloivat myyntidataa niin, että kaikki näytti järjestelmissä normaalilta. "

Eräs tarina vuosikymmeniä sitten oli Literaturnaja Gazetassa: Eräässä naapurimaassa paitatehdaskolhoosi ei saavuttanut ylimmän johdon tavoitteita tuotannon lisäämisestä vaan jäi alle tuotatotavoitteiden. Moitteita tuli ja häpeää. Ei saatu työnsankarin kuvia tehtaan aidalle.

"Viisaiden neuvosto" tehtaalla kokoontui ja eräs huima ehdotus sai kannatusta: Vaihdetaan paidan kauluksen kokolipukkeet näyttämään suurempaa kokoa kuin paita on. Seuraavana vuonna tuotantotavoiteet ylittyivät roimasti ja kangasta kului vähemmän. Nomenklatuura ylisti tehdasta ja kaikkien kuvat ilmestyivät aidalle. Vain kuluttajat olivat pettyneitä kun 44 numeron paita olikin kokoa 36. Mutta sehän on jo toinen juttu.

Suomalainen lihavuus- ja diabeteskeskustelu on jotakuinkin samantapainen kuin tuo naapurissa tehty ratkaisu. On tehty STRIP-tutkimusta, jossa äidinmaito on julistettu tappavaksi jo 6kk iästä lähtien. Vaihtoehtona ja suosituksena onkin ollut rypsiöljy, margariini ja runsas liikunta. Rypsiöljyssä pehmennetty näkkäri onkin oivaa evästä hampaattomalle.Tuloksia vuosikymmenien vanhasta STRIP-tutkimuksesta ei ole saatavilla.
On tehty DEHKO- ja DPS-tutkimuksia miljoonilla euroilla ja vuosikausia on asioita tutkittu. Pitkä sokeri saatiin putoamaan tutkituilla 8,4:stä 8,1:een. Siitä tuli suomalaisten mielestä maailmaa mullistava tutkimus ja se julistettiin mielisairaaltutkimuksen ohella VIENTITUOTTEEKSI, joita aiemmin olikin jo maailmankuulu PK-projekti. Tuli vaan mieleen tuon paitatehtaskolhoosin "viisaiden neuvoston" kokouksesta.

Ja mikä tai ketkä voisivat olla tuota luovaa keskijohtoa? Käypähoitoryhmä ja eräiden yliopistojen vankkumattomat "tiedemiehet" sekä kansansairauskonttori ovat tietysti tuo ylin johtoryhmäläisiä. Lääkärit ja ruokintatalibaanit ovat sitten tuota keskijohtoa ja diabetshoitajat sitten noita luovia "työläisiä". Ylimmän johdon mantrat: Juokse, ryyppää rypsiä, sipaise margariinia ja tuota kunnon kuitutulostus! ovat menneet perille kuin häkä, jonka tappavaa vaikutusta ei ymmärretä, koska hajuton, väritön ja kivasti tappava.

Mistä siis johtuu, että vuosikymmeniä tapahtunut "valistus" on mennyt pieleen ja kansa lihoo kuin pullataikina? Diabetes on räjähtänyt käsiin ja kaikki mahdolliset päätetapahtumat ovat kiusanneet terveyden maksutasetta kuihtumiseen asti. Hallitus on suitsinut sairastumisia korottamalla omavastuita ajatuksena, että raha opastaa. Diabetesta on vaikea saada kuriin lääkkeen hintaa nostamalla tai omavastuun lisäämisellä. Useilla lääkinnän osuus pienenee ja päätetapahtumat alkavat purra moottorisahan voimalla amputaatioineen, sokeutumisineen ja dialyyseineen.
Tiede keskittyy geeneihin ja ruokinnasta ei saa puhua ellei ruisleipää mainita.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa