Keisarinleikkauksella omat vaaransa, mm. lihavuus jälkeläiselle

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 4920
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Keisarinleikkauksella omat vaaransa, mm. lihavuus jälkeläiselle

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 13 Loka 2017 9:20

HS: Päivän lehti 13.10.2017 Mikko Puttonen HS https://www.hs.fi/paivanlehti/13102017/ ... 06068.html

Keisarileikkaus lihotti jälkeläisiä eläinkokeissa – syynä vaginabakteerien puute

Hiiret lihoivat 33 prosenttia enemmän kuin normaalitietä syntyneet. Synnytystapa vaikuttaa siihen, miten lapsen suolistobakteerikanta kehittyy.

KEISARILEIKKAUKSESSA syntyneiden lasten suolistobakteeristo on ensimmäisenä ikävuonna köyhempi kuin niillä lapsilla, jotka ovat syntyneet normaalisti. Tämän synnytystavan onkin tästä syystä arveltu lisäävän esimerkiksi allergioiden ja autoimmuunisairauksien riskiä.
Joissain tutkimuksissa on myös nähty viitteitä, että keisarileikkauksella syntyneet voivat lihoa muita herkemmin.

UUSI tutkimus hiirillä vahvistaa, että synnytystapa tosiaan vaikuttaa suolistobakteerien kautta lihomiseen.
Keisarileikkauksella syntyneet hiiret lihoivat 33 prosenttia enemmän kuin normaalisti emättimen kautta syntyneet poikaset.

NEW YORKIN yliopiston apulaisprofessori Maria Dominguez-Bellon ryhmä huomasi myös selviä eroja eri tavoin syntynsä saaneiden hiirten suolistobakteereissa. Tavallista tietä syntyneiden suolistossa valtalajeina oli bakteereita, joiden tiedetään olevan yhteydessä hiirten hoikkuuteen. Keisarileikkauksen kokeneiden poikasten bakteerikanta sitä vastoin kehittyi epänormaalisti.
”Lisätutkimuksia vaaditaan sen selvittämiseksi, mitkä bakteerilajit suojaavat lihavuudelta”, Dominguez-Bello sanoo tutkimustiedotteessa.
”Tuloksemme tukevat olettamusta, että äidin vaginabakteerien saaminen on tarpeen normaalille immuunijärjestelmän ja aineenvaihdunnan kehittymiselle.”

TUTKIJAT arvelevat, että ihmisellä keisarileikkaus saattaa peukaloida vieläkin enemmän suolistobakteerikantaa, koska synnytyksessä käytetään antibiootteja. Keisarileikkauksen kautta Suomessa syntyi viime vuonna runsaat 16 prosenttia lapsista. Joissain maissa keisarileikkauksia on jopa 40 prosenttia synnytyksistä.

Tutkimuksen julkaisi Science Advances.

Kommentti: Keisarinleikkaukseen (sektio) on monia syitä, lääketieteellisiä ja monasti synnyttäjän omat oikut ja halut. Lapsen yliaikaisuus ja lihominen sekä synnytyskanavan ahtaus on eräs tärkeimpiä syitä sektioon turvautumiseen. Kyse on lapsen pelastamisesta ja lapsen pilkkomista pidetään peräti epäeettisenä.
Tri Timo on jo vuosikymmeniä esittänyt lapsen saamaa/saamatonta bakteerikantaa synnytyksessä eräänä allergioiden syntysyynä. En viitsi tarkemmin selitellä bakteerikannan syntysyitä. Eläimet kuiten syövät ulosteita saadakseen tarvittavia bakteereita. Ihmisen suolistobakteeritoiminta on toki synnytyksessä/sikiövaiheessa kovin olematon. Immunologian kehittyminen vie oman aikansa. Turun STRIP-ryhmä onkin ryhtynyt jo vuosikymmeniä sitten ja asettanut tavoitteeksen luoda uusi ihminen rypsiöljyn, margariinin ja runsaan liikunnan avulla. Turku on jo aikoja sitten ollut "evoluution" edelläkävijä mm. poistamalla raitiotievaunut kolistelun takia.

Äitien vainoharhainen siivoaminen ja hiekkalaatikoiden kissanpaskojen vahtiminen sekä lapsen alkukantainen halu suullaan maistella kaikkea mahdollista on eräs syy allergioiden lisääntymiseen. Hygienia on sekä hyvästä että pahasta. Vrt Itä-Karjalan lasten vähäisiä allergiamääriä. Siis se, mitä synnytyksen lahjana saadaan, on hankittava oma-aloitteisesti, jos keisarileikkaukseen on ryhdytty. Luonto vie niin tikanpojan puuhun kuin lapsen oma-aloitteisesti kehittämään omaa bakteerikantaansa, noin yksinkertaistettuna.

Kannattaa muistaa, että ihmisen suolistossa ja muutenkin on miljoonia erilaisia bakteereita. Suuri osa on hyviksiä ja osa pahiksia, joita oma immuunipuolustusjärjestelmämme torjuu. Heikentämällä immuunipuolustusta annamme "bakteeriterroristeille" lisää valtaa ja sairauksia syntyy.

Lisätietoja saatte tutustumalla synnytysopin kirjallisuuteen, mielellään ulkomaiseen tietolähteeseen perehtyen. Toki uusimmat tiedot saatte agronomeilta liittyen lapsen ruokintaan ja liikuntaan.
Kysymys: Miksi nisäkkäiden annetaan aluksi imeä tappavaa äidinmaitoa? Valaatkin lihovat jopa 70 kg/vrk rasvaisella äidinmaidolla. Eikö rypsiöljyä ole ollut jo aikojen alusta? On ihailtavaa, että nelijalkaiset hakeutuvat itse nisään kiinni, mutta kaksijalkaiset ihmiset joutuvat odottamaan liikuntaa (kävely/juoksu) tuonne lähes vuoden ikään.
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa