Tuppisuut ja tieteen todelliset rapauttajat

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 4920
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Tuppisuut ja tieteen todelliset rapauttajat

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 17 Loka 2017 16:40

HS kotimaa 1710. 2017 https://www.hs.fi/paivanlehti/17102017/ ... 11521.html

"Tuppisuiset tutkijat rapauttavat tiedettä"

Kommentti: Aika raflaava otsikko! Minulla on kuitenkin käsitys, että aina turpa levällään olevat "tieteen airuet" ovat juurikin ne todellisen tieteen raparoiskijat. On oletuksia, luuloja, ehkä sinnepäin näyttöjä, hieman viitteitä, vertailtu johonkin aivan ääliömäiseen vastapeluriin, jotta tutkimus saadaan näyttämään elinkeinon ohjeen mukaiseksi.

Ja ylipäätään luulottelua ei voida sanoa tieteeksi. Esimerkiksi prosenttilasku on osattava. Jos kahdesta statiinsyöjästä yksi elää viikon pidempään, niin otsikot ovat hirmuiset. Kukaan ei kysy, onko statinisti todellakin syönyt lääkkeensä vaiko vain sanonut syöneensä. Sama juttu koskee ruokintatutkimuksia: Mitä söit silloin kun presidentti Kennedy ammuttiin? Entäs silloin kun Tarja Halonen sai kiellon maamiinoille, koska olivat vaarallisia ihmisille ja myös vihollisille.

Kuinka voidaan saada todella tarkkaa tietoa todellisesta ruokavaliosta? Luulisin hoitolaitosten hullut ruokintaohjeet margariineineen antavan jonkun vihjeen. Vankila lienee ainoa laitos, jossa ulkopuoliset eivät pääse vaikuttamaan. Sielläkin on kanttiini, jsota saa ostaa namuja ja keksejä. Soutu-urakan tehnyt Sami ei saanut Suomessa juuri mitään mainintaa, sillä väärin oli soudettu ilman rypsiöljyä ja ruisleipää. Mikä se kuitutulostuskin mahtoi olla, ei jäänyt näyttölä vaan Tyynen meren aaltoihin sonta upposi merta rehevöittämään.

On melkoisen irvokasta käyttää ruokinnasta sanaa "tiede". Asia, jossa on lähes järjetön määrä muuttujia alkaen ruokajuomista ja päättyen vaikkapa päätössnapseihin. Veteen leivottu pulla ei kuulu kulinaristin listoille eikä liiemmin kaasun keräily, koska ruokapöydässä viihdytään, ei haista rikkivedylle. Luonnollisesti kepulilaiset kekrit ovat poikkeus, ja niistä ei sitten saa ketään haastatella.

Artikkelin kirjoittaja ei ole tainnut huomata niitä alta kymmentä "asiantuntijaa", jotka ovat vallanneet median lähes täysin. Mieluummin vaikka "Villeenin vilohsohvialla" kuin näiden mainitsemattomien suorakurkkujen ölinöitä kuunnellen/lukien. Jos tarkkaavainen tutkija huomaa joskus sanan LCHF tai VHH, niin huomatkoon myös sen, kuinka tappavan vaarallista moinen touhu on. Lapset huostaan ja jätetään huumehörhöt rauhaan...
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa