Sopeutumiseläkkeen sijasta sopeutumistila mediaan

Kalakukko syntyi Kuopiossa kuten muutkin kalakukot. Elämäntyönsä hän teki merillä. Tässä osiossa Kalakukko pitää lokikirjaa karppimeren myrskyissä ja tyvenissä.

Valvoja: Kalakukko

Kalakukko
Viestit: 4920
Liittynyt: 07 Loka 2010 15:13
Paikkakunta: Kotka

Sopeutumiseläkkeen sijasta sopeutumistila mediaan

ViestiKirjoittaja Kalakukko » 18 Loka 2017 16:56

Väliin erityisesti lehdistössä on kateellisten vonkunaa kansanedustajien sopeutumiseläkkeistä ja samaan aikaan suoritetuista työtehtävistä , joiden palkkaus voi olla kuvitteellinen sen sopeutumiseläkkeen ansiosta.
Koettakaa nyt hyvät ihmiset tajuta, että esim. Helsingissä on vaikeuksia kulkea julkisilla, kun kuka tahansa voi tulla sössöttämään vaikka mitä ja hengityskin on "aamunraikas". Ei tapahtunut taksisetelien ansiosta taksin takapenkillä tuollaista häirintää.
Nyt valtiollinen media ja ns. vapaa lehdistö ovat lyöneet hynttyyt yhteen Kelan ehdotuksesta: Annetaan eläkkeellä olevalle entiselle julkisuushenkilölle taattu media-aika korvaamaan sopeutumiseläkettä. Kansaneläke evättiin minulta, koska saan työeläkettä. Sopeutumiseläke saattaa olla saatavissa vaikka olisikin jo kansaneläkkeellä ja työeläkkeellä, koska edustajat itse sorvailevat itseään koskevia lakeja.

Media on jo huomioinut tätä media-aikaa melkoisen hyvin. Eräät itse itsensä nimenneet "asiantuntijat" saavat näköjään jatkuvasti teflonpärstänsä esille mediassa, oli sitten kyse keppanasta, tupakasta tai margariinista tahi kansan moitiskelusta annettujen ohjeiden noudattamattomuudesta. Tapaus lienee syntyjään laiskan tai osaamattoman toimittajan tekosia, kun kontaktiluettelossa on vuosikymmenet olleet samat numerot.

No mitä annettavaa noilla "asiantuntijoilla " sitten olisi? He osaavat ulkoa kuin entisen YYA-liturgian konsanaan luetella kansansurman maagiset sanat: rypsi-ruis-liikunta ja runsas aamutulostus. Ei lueta eikä tiedetä , mitä ulkomailla tapahtuu. Ruotsista ei ainakaan saa puhua tai mainita siellä noudatettavaa ravinto-diabetesohjausta. Ainoa ulkomaanpellen nimi tunnistetaan : Ancel Keys ja siihen loppuu tieto. Suomalainen media syyllistyy samaan. Edes ns. ammattilehdistö, kuten Duodecim ja Suomen Lääkärilehti, eivät vaivaudu kertomaan alan ihmisille hoitopuolen uusista ideoista ja menetelmistä. Hippokrateen suuri ajatus: "Ruoka olkoon lääkkeesi" on kutistunut Diabetesliiton suurimman "ajattelijan" lausumaan: "Jos ruoka olisi lääkettä, niin sitähän pitäisi myydä apteekeissa..." Silleen se hiilarihumala vaikuttaa.

Tulee myös tässä väistämättä mieleen tuo sanonta vanhan koiran istumaan oppimisesta. On kaiketi niin, että vanhaan hyvään aikaan harhaoppejaan levitellyt ei huomaa ajan kiitävän ohitse ja jatkaa vaan vanhan levyn soittamista, vaikka neulasta ei ole enää kuin tynkä jäljellä. Toivottavasti media-aika sitten loppuu viimeistään kuopan reunalla tai krematorioluukin sulkeuduttua. Kapellimestari Herbert von Karajan teki aikoinaan tempun: levytti ainakin 25 uutta levytystä ja määräsi yhden vuodessa julkaistavaksi, ettei nimi unohdu. Toivon, ettei niin kävisi PK-projektikirjalle eikä muillekaan harhaopeille, vaikka aika pahalta näyttää. Erään "tietäjän" sanat kaikuvat korvissani vieläkin: "Kaikki tiedetään, kaikki on jo tutkittu ja uusia tutkimuksia ei enään tarvita!"
Kalakukko

Paluu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 vierailijaa

cron